naturactor..lai lai lai

in , , , by Alia Farhan, 10:39 PM
well..i bet many of us da well known about dis foundation or make up base...naturactor ni kan..
well lagi2 kalau yang suka make up make up tuh..(ckp gaya  n nada nyahh)...
well for me..eh brpa byk well la kan...i had been trying a lot of foundation...but since i have combination skin which is oil at T zone n dry at V zone...must say it's quite hard for me to find a great foundation or make up base...try stage mcm tak best...nmpk mcm oily la plak kdang2 tu...at first application mmg nmpk perfect..but after few hours...i was like urghhh...berminyak n it did not blend so well wif my face...oh i hate u!then read lots of review about other foundations yg mahai2 mcm christian dior la..shisheido la..apa la...mmg kdang2 terpengaruh nk beli..but think again dah la mahai..iz it work well for my skin?hahaha....dasar kedekut...so last time masa aku kawen..my MUA who is my lovely kezen...used naturactor as my make up base...rsa mcm ehhh..suka nya suka nya...muka ku glow2...flawless mcm korean girls  nyahhh..auwww...so tnya lah dia...which foundation yg ok...krayolan ka naturactor...so she suggest me to use naturactor since my skin is a lil bit oily kan...n a lil bit dry...kalau krayolan ni dia pnya texture a lil bit thick...n tak macam naturactor...both are great...but it's all depends dgn msg2 pnya preference kan...and for me..i prefer to use yg light...since naturactor as not oily..but krayolan a lil bit oily lah...which is NOT really good for me...but maybe i can try one day...
kalau compare pun naturactor ni lagi murah dari foundation2 lain kat luaq tu..
dlm rm40-60 da bleh dapat..
so  naturactor ni pun ada dua jenis..ori dari Jepun ori dari China...
dua2 kualiti sama...bezanya Jepun cuma ada 4 or 5 colors..tapi dri China ada 10 colors...
 ni ori dari Jepun.
ni ori dari China

ni make up masa nikah.

ni masa make up sdri jer...flawless dak?
huahuahua..perasan nyahh

so kawan2..apa tggu lagi...
u can orders them from me now at ONLY RM40.
choose ur right color shades...

for orders and inquiry:
call or sms-0133363775
e-mel-aliafarhansaid@gmail.com

~LAI LAI LAI~

doa kan ya

by Alia Farhan, 11:02 AM

If you happen to read dis entri...pliz pray for dis baby girl,Malaeqa Zuyyin...my fren's dotter....she's been in ICU for quite someday...hopefully with our lil prayers, Allah wil heal her....
To my fren,bro gabai n wifey....be strong....Allah knows the best....

Published with Blogger-droid v2.0.6

From my instagram...
Follow me on my instagram:aliafarhan

Published with Blogger-droid v2.0.6

perihal hasad dengki

in , , by Alia Farhan, 10:04 AM

Ckp psai hasad dengki ni...well kdang2 hang tgk org tu jauh lebeh sopan...bertudung litup bgai...kira kalau buat calon bini tu...mak mentua msti suka habaq ang...tapi....tgk ya Allah....perangai...Nauzubillah...dengki sana sini...tak puas hati gaji kawan kau lgi tinggi dri kau lah....kawan kau byk OT dari kau lah...yg syioknya org yg duk ngata lebeh2 ni geng2 n kawan baek comolot darling sana dear sini...puihhh...belakang orang tu hang kutuk rapat kau2 pnya...pastu bwak cita merata...pastu mnyampai2 ke telinga aku...nk aku komen?jalan dahh...kawan baik korang kan...buruk2 hadap sdri la perangai...xpyah nk jaja cita merata bagai...kang aku komen....aku plak mulut supa longkang kan...dah plak aku kan yg korang benci...hahahah....kalau baca entri ni paham sdri la ya....malas dah aku nk buat baik kat org yg tak pernah pun nk hargai apa yg aku duk wat...g mam la weh...tak hadap pun nk ada kawan mcm ni...bab kerja...kerja...jgn nk pertikai kerja orang sana sini...aku ada hak aku sdri utk nk tolong korang ke tak...sebab dalam job description aku pun xdak aku yg kena tolong technicians....tpi job description technicians...yg kena bantu supervisor okeh...yg nampak aku duk melengak dpan pc nmpk plak...yg serabut otak aku korang tak nampak kan...kalau asik nk pertikai kan kerja orang...baik p pertikai kerja manager ka apa ka...jalan sana...jalan sini...meeting sana meeting sini...cari salah orang sana sini...lagi senang kan reja depa...awat hampa tak pertikai....remember d higher ur post...d higher ur responsiblity....so setakat kena tegoq ngn aku pun nk wat muka toya nk mati...muka takleh nk terima org ckp apa...jalan dahh....aku tak heran...sebab korang pnya salah aku kena marah dengan boss semua aku nk diam ja?cukup2 la pijak kepala aku....pikiaq balik kenapa Allah bagi kau rezeki takat tu...takyah nk pertikai sana pertikai sini...dengki sana dengki sini....dengan geng isi dan kuku korang pun korang nk berdengki...dengan aku apatah lagi kan....muhasabah diri tu balik...takyah rasa dri tu pndai sangat..jgn asik nk mngelabah bewak...byk sgt cerita mangsa....oh dia tu boleh la alia syang....pffttt...wtf?!kalau aku nk syang ka tu hak aku....paham?!
Akhir kata...hindari la penyakit hasad dengki ni..sebab menda ni akan jadi barah...kalau tak berdengki tu xleh ka?ka mmg terbukti korang2 ni mmg spesis budak2 umoq 15thun?

Published with Blogger-droid v2.0.6

spain domination

in , , , by Alia Farhan, 9:23 PM

well said...
they won Euro 2008, World Cup 2010 and now Euro 2012...wasnt dat fantastic...
ecehwah...leh jdi pengulas kat Astro Sport Channel dok?waklu kan..
ye lah...aku ni da lama gila kot sokong Spain..sejak dr zaman abg Raul Gonzalez tu...Abg Villa tak dilupakan beserta abang Puyol..eceh..ada ka patut depa kata org yg sokong Spain ni adalah typical?apa kah typical nya d sini...siap list kan lagi kalau minat brasil ka england tu kira typical la..okeh brasil pun mmg aku sokong...including argentina la kan...tapi england a big NO WAY la kan...kalau kat sekolah dlu sapa sokong england kira hina gila doh...lagi sinis..ntah hapa2 la depa ni..termasuk la aku..selalu kutuk kalau ada org sokong England..mauaha...
aku dah lama sokong Spain..dr zaman depa tak dak menang apa2 Cup pun...lani they hev proved something to the world....the word domination ok...conquer bla bla...dats Spain!
rugi aku tak bet ngn laki aku ni..kalau dak ada nangeh lipat baju setahun...
tak sangka Torres yg selalu aku mrah tu leh dpt Golden boot...ecehhh...mcm kawan rapat ja kan...poyo lah...nasib abg Villa aku tak men..kalau men mmg lagi sayoq la Italia semalam...hahaha

amenda la dia pkai

in , , , by Alia Farhan, 8:44 PM

Okei...bajet...rmai yg tnya aku...pencuci muka apa yg aku pkai...aku ni jenis setia...dah lama pkai clinique soap face tu...dri 2008 lagi..pling lama produk yg aku pkai...dulu pkai yg num 3 pnya soap...skrg ni da tkaq ke no 2 sbb nya muka aku dah tak fully oily...cuma oily kt certain part ja...which to be percise is at T zone area...kt v zone...dry...so kena la ganjak ke no 2 pnya ni..dulu aku guna fully set dr clinique...dr soap..ke toner ke moistuizer gel...aku stil guna toner dia kalau jerawat aku thap kritikal sbb dia pnya toner perghh...mmg best...sedap...kecut jerawat hg tau dak...moisturizer gel tu ok la..tpi aku lebeh prefer hada labo lani...sbb apa?sbb dia xbrminyak lgsg...n gila moisturize muka aku...sbb dia kan Super HA?apa tu super HA?sila gugel khasiat menda alah ni...k...
Apa yg penting kulit ni kita kena cuci dia betoi2..buh toner...pkai mask...pkai serum nk lgi baguih...pastu jgn lupa pkai moisturizer...yg ni kena ikot kulit...oily ka..acne ka.dry ka...kena pndai cri la ya...kulit aku ni pun bukan la walah sgt...tpi kena2 la pndi jaga k...

Published with Blogger-droid v2.0.6
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS