next dating2...

in , by Alia Farhan, 9:45 PM

Hoyeah...nx dating2 kt dermatologist unit....
Diorg nk check ada apa2 reaction tak bdan aku dgn ubat yg diorg bgi..
Aku tak pandai bab2 reaction ni...dulu subject chemical reaction tu ok2 ja...asal ok bleh jawab time exam..n time nk amek paper ti jgk la tonsilitis mnyerang..dan2 demam pnas n xleh amek exam..walhal mlm tu stadi bagai nk rak dah ngn beba...bgun pgi trus demam pnas on d dot...gilos nyah gilos...pastu sit exam sorg2...ada plak cita palat berlaku..oh lupakan aku sdah memaafkan lecturer tersebut..kalau wat nya aku amek bioprocess ke ada subject biochemical reaction...mau terus tonsil aku kena buang kot...
Apa pun cer tgk blister aku kt atas tu...scary kan...gross pun ada...euhhhh euhhhh pun ada...tapi aku yg kena ni lagi rsa nk mnangis...plak bila aku tau bleh jdi cronic n can lead to steven johnson syndrome(apa tu?sila gugel..mbaca kan jambatan ilmu..sorry aku mlas nk link kn sbb aku guna fon ja...sbb tu semua gmbaq naek ke atas ja)...n bila lead to SJS ni...which means 50~50%....mau aku tak phobia?ye memang...ajal maut d tangan Tuhan...tapi amalan aku pun belom cukup lagi...n syarat untuk mati bukannya tua...tapi hidup....tapi kita selagi idup, Allah berikan akal utk cara mcm2 alternatif utk cari cara utk berubat.xkisah la dgn jmpa doctor ke ustaz kt Darul Syifa tu ke...yg penting usaha k...mcm aku...drive harung sorg2 balik ke aloq staq sbb laki aku bz dgn AGM dia nnt...aku pun angah kol immediately mntk aku blik sbb dia nk check...mau tak mau drive harung sorg2...lagipun blister kt mulut bukan kat kaki or tgan...
Gmbaq yg brtudung tu gmbaq bru ja tat sat tdi amek...da getting better n da kering...
Alhamdulillah...tenkiu Allah...thnx angah for ur concern n thnx hubby for ur care

Published with Blogger-droid v2.0.6

sakit, ubat dan doktot

in , , , by Alia Farhan, 8:49 AM
yer..aku tgh sakit sekarang...sakit apa tokwi sakit sendi tulang...
ehh awat hang loghat sgt alia oi...
aku tgh jakun sbb brbelog kot lappy angah..rasa gedabai..mana netbook aku yg aku tinggai kt umah ni haa?
apa pun aku tgh lalok ni..hi dose....baru ja ok sket dr tonsilitis n demam panas gila vavi...intolerence ngn antibiotics plak..boleh..nah...seketoi naik blister kt mulut aku...lips pon da bengkak...mcm ikan kaloi..bukan mcm zila bakarin ya...apa je lah..,apa pun berbaloi aku drive alone balik ke aloq staq nk jmpa angah..kalau aku kena p GH penang jenuh aku nk xplain sbb misi awai2 tdi pun kata tak logic kalau allergic naik secoet ja tang mulut tu..
ishh dik...spjang akak gheja ni kan...kalau allergic naek satu badan haa...dah plak aku nk xplain yg kakak aku ckp..bla2...
biaq je lah dia membebel...mana plak angah aku ni..kata da abeh meeting..aku benci tau dak mai spital...aku rsa nk pengsan...mmg dasar kan..last2 trust shoot ke dermatologist dept..haaa amek kau..apa local jadah ntah..mana la aku tau...n worst case kalau aku keep on consuming dat antibiotics which is unasyn or any sulphur based medicine..i could get steven johnson syndrome kot which could lead to death...Ya Allah takutnya dengaq..dah la amalan ciput..sabaq je lah...so after 2 weeks kena follow up blik ngn doctor kwan angah tu...
nasib la kau ada kakak doctor alia oi...kalau takdak...sampai abeh kau baham antibiotics tu..tak dpt aku bygkan mcm mana...
apa pun aku nekad...anak aku sorang nnt mesti jadi doctor..by hook or by crook!
rite now angah is our personal doctor...watnya nnt angah duk london ka UAE ka mcm dia nak..mati aku..
kawen ngn pak arab ka...jenuh aku takdak kakak doctot dah..uwaaa...
so kwan2 kat luaq sana..beware..kena check betui2 apa yg kita intolerence..or dlm bhsa mudah..alergik la kan...bahaya tau..jgan wat main2...aku pun bru ja tau aku intolerence ngn sulphur based medicine ni...
better beware ya sayang2 di luaq sana...euhhhh...
okai babai
saya nk tdoq...
mlm ni tdoq sorg jer..
laki den ada kt penang haaa....

testing

by Alia Farhan, 8:51 AM

Aku rsa blogger droid aku ni da weng...mayb need to uninstall n re~install back

Published with Blogger-droid v2.0.6

euro 2012

in , , , by Alia Farhan, 2:29 AM

I know i havent talkin about football as i am aquite football freako when it comes to my fav teams such as spain...argentina n brasil...greddy?!cannot go for 3 teams?who care!i dont care at all...muahaha...devil laugh!ya lah...i love real madrid for la liga...n liverpool for epl...but i think liverpool da mcm taik da lani...wutever....n team i hate d most...of course la MU....n hate sket2 of coz barcelona...bcoz depa kuat berlakon...demmm....tpi half spainish footballers come from barcelona while half from my lovely team...real madrid....
Well talkin about euro...hari tu bet ngn hasben msa game spain vs italia....kalau spain kalah....aku take over reja sidai kain....n kalau spain menang...dia kena lipat baju seminggu...bila masukk si de natalee(betoi ka spell dia...ahh persetan kan)...trus senyum dia...pastu msuk plak gol...terus yayyy b....u sidai baju dua minggu yayyy.....pap2 3 mins pastu si fabregas buh sebijik...haaa terus diam....hahahha....bila msuk torres ganti fabregas terus plak dia kata...ermm sayoq ni msuk komprm tak buh gol pnya...hahaha...mmg betoi pun...sayoq betui torres mlm tu...mcm nk pang ja...chance byk tpi tendang mcm apa ja...hahahha...kecoh lu alia...but now torres is back...siap buh 2 gol lg msa lawan ireland....go espana!booo germany....hahahha....apa pun...since dua2 xmenang bet....dua2 kena wat rutin harian seperti normal
...heeee....selamat aku....mlas doo sidai kain...lipat kain lgi l mlas....tpi kalau bgi laki aku lipat baik xpyah...ada yg main gulung2 ja satg....kang aku wat repeat work....ok lah...gtg....laki aku ni duk sedap mngeruh plak sebelah aku.....geram plak aku....
Ok lah....
Wut s ur fav euro team?germany?ermmmm cap ayam betoi la...p cri team len lah...kang kena getah lgi mcm world cup hr tu...
Muahahha....

Published with Blogger-droid v2.0.6

heppy abah day

in , , by Alia Farhan, 2:16 AM

To abah....
Heppy abah day....acik miss u so much...only Allah know how much i miss u abah...
I am happily married now to my bestfren ever and my best man ever..how i wish u could be here n b my wali for my big day...abah, we all miss u so much...me...mama..abang.angah n adik miss n love you so much....adik have grown up a lot be like u a lot...he so much like u abah...never dissapointed n never say never to anyone who need his help....n mama...she's gettin old n always nag on me...pokpek2...xpsai2 mrah acik...T_T...dats ur wife...like u never know u wife la plak kn..
To abah...once again...u r d best n coolest father in d world...i miss n love u so much T_T...ur presence here is needed...but Allah know everythin happened for tons of reasons....till we meet again....see u soon abah...
Al Fatihah....

Published with Blogger-droid v2.0.6

adakah?

in , , , by Alia Farhan, 10:40 AM

Adakah aku terlalu obses utk removed kn kepala hitam n kepala putih itu?truth is...ya mmg aku bencikan mereka berdua...smpi kdg2 tgk kt muka org len pun aku rsa ehh mai sini...aku nk buang black head n white head kt muka hg....mcm celaka kan kalau berkata begitu...tpi truth is....how can one stand lookin at his or her face cover wif full of this tiny lil annoying things!
Damn i hate them so much...
I didnt born wif a flawless skin...i do nid to help my own skin to b flawless just not by doin make up...but also by doin dis...remember...make up only temporary can hide ur unflawless...ugly tiny lil white n black heads...bila da tak make up kat rumah...laki tgk pun xlalu...omaigod...muka bini aku...idung dia mcm buah stowberry....ada bintik2 itam....bukan yummy ok....tapi yucksss...kena bezakan di situ....huahua....ok lah gtg...dah lewat no...kena tdoq...nnt mata sembam...xcantek pulak...ya ya...mcm la aku ni lawa sgt kan...bleh blah kan...
Bai....

Published with Blogger-droid v2.0.6
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS