checklist phuket 2011

in , , , by Alia Farhan, 5:26 PM

Brg2 nk kena bwak.....

For 5 days 4 nite...

1. Tshirt..lots of tshirt!

2. Harem pants

3. Hat

4. Sun block!hell yeah....sgt important

5. Dalam2...hikhik

6. Dslr

7. Digicam for underwater....snokerling..hell yeah

8. Sardines/tuna mayo...emergency case bebeh...

9. Shawls...ssh jalan2 nk maintain pkai tudung bawai mcm yg amir nak....

10. Sunnies!trully important....

11. Lipgloss

12. Shampoo clear aku tu

13. Swimming cap


Bajet aku p ni pun dlm rm500 ja...sbb all expenses mama belanja sempena dia pnya pencen last year..patut nya last year p phuket but since last year kami sekali lg diuji dgn banjir....so vacation ke phuket dibwak la ke dis year....

And disbabkan dah pernah p ke phuket ni sblm ni...aku pun jdi tak tau nk beli apa kt sana...sbb tujuan p bukan nk shopping...tpi tujuan asai nk relaxkan badan n body ja...setelah setahun kerja tunggang langgang mcm org gila kan...so...after p phuket ni tonggang langgang blik la kan sbb nk kena cri duet lebeh nk kawen....

Oklah...bai...

Nk smbung wat keja...


Published with Blogger-droid v2.0.2

melalak tak tentu psai

in , , by Alia Farhan, 7:53 PM

Retype from my fb...


Psai bendera pun nk kecoh satu malaysia...ludah sana...ludah sini.....psai permainkan hudud kat sembang rakyat tu taknak pulak ludah sana ludah sini....aiyaaa..sadis betoi la...


Published with Blogger-droid v2.0.2

lately from my lovely samsung

in , , by Alia Farhan, 9:02 AM

Published with Blogger-droid v2.0.2
Venue:Bountiful Kitchen, Jones Road Penang(near Pulau Tikus, otw to Gurney)
Special dish: Mexican Fish...nyum2..















the soup, MYR 5.90


mexican fish:rm15.90

pasta(i forgot d name):MYR15.90

ice lemon tea:MYR5.90

overall...tempat ni mmg best...suka!
sbb rsa mcm best ja...
n i enjoy d food...
satu set ni for only MYR13.90(soup+pasta/mexican fish+ice lemon tea+ice cream-->i forgot to take d pic..soryy)
next time rsa nk try dia pnya salmon plak....
n fyi....en amir ada wat something msa tgh dinner kt sni...
n he nearly made me wanna cry....
he already set d date!
yess..
finally!

please pray for us!

Ok lah kali ni review psai the famous puncak mutiara...rsanya kalau sapa2 dok area penang esp mainland..kulim ka mst tau psai tmpt ni...

Located at kg pelet, penanti...

Yg special psai tmpt ni sbb diorg ada ladang diorg sdri mcm ladang kambing..ayam kampung..lembu n even ostrich...

Menarek kan...


As for the food i would recomend briyani peha kambing..rn18.80

And another set is briyani wif ayan kampung+kambing+any juice at rm19.90...worth rite?

N jgn lupa cuba the mutiara mushroom...sedap!rasa mcn ayam woo...

As for western food, i have tried chicken maryland but its over cooked i think so it not meet my tekak pnya criteria...so i wouldnt recomend it for anyone...

Better p makan kt nan western...lgi nyummm2...


Published with Blogger-droid v2.0.1

panggilan

in , , by Alia Farhan, 8:16 AM

Masa duk on fon ngn amir td...

Tetiba msuk la psai ombak rindu...

Pastu msuk la psai smua la...

Then come tu one part

Aku:b..u nk i panggil u abg ka?

Amir:.............

Aku:eiiiii...gelinya aku!

Amir: tu lah...speechless aku td....xyah arr....geli!

Aku: ok. ....i pun gelimat....


Hahaha....

Lawak kn?aku kdg2 lawak bila ada sestgh org ber mama papa la..pdhal bru tgh bercinta...

Aku pun sama jugak...ber b sana ber b sini...eiiii....

Tapi kalau la aku kena panggil amir tu abang...adoiii...aku rsa dua2 leh demam panas sebulan....

Tu la sshnya kalau bercinta ngn bespren sdri...

Nk tkaq hang aku p i u pun x berapa nk lepas2 ada hati nk ber abang ayang anje..hahaha....

Mmg tak la kan...lagi pun bgi aku...

Dia bukan abg aku...aku dah ada da seorang abang...so dia ni mmg takleh aku panggil abang....

Aku panggil dia b lebeh manja gitewww...euwwww....

Panggggg sedasss baru ada akai....

Tapi dia suh aku panggil dia tuan tdi...mcm harris....

Mcm celaka kan....pastu nk suh aku bukak kan kasut la socks la...ooohhhh tidak syang ku...

Ada kaki ada tangan wat lah sendiri....

Kalau mood izzah saya datang...boleh la saya layan kamu mck abg harris....

Denggggg....


Oklah....bai...

Gud nite...


Published with Blogger-droid v2.0.1
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS