Showing posts with label shaklee
Hai..kali ni nak sharing skit pasal menu breakfast dan supper yang sehat untuk ibu-ibu mengandung dan menyusu. Ya la kan, bila mengandung ni cepat ja lapaq. Sama la jugak bila menyusu asyik nak makan ja!!!
Pastu bulat macam belonnnnn....

Dah la sedia macam belon, lagi bertambah-tambah belon la kan. Kali ni nak share menu breakfast / supper yang super healthy


Tak lain tak bukan ESP dari Shaklee. 

Sebenarnya masalah aku dengan ESP Shaklee ni adalah aku tak boleh nak minum dia saja. So mau takmau kena la mix dengan benda lain jugak. So one of the way adalah blend ESP dengan frozen strawberry , campor dengan fresh milk from Farm Best (currently fav milk!sedap tau brand Farm Best ni) dengan 3 spoons of ESP. lepas tu blend guna blender macam biasa ya.

Kenapa ESP bagus untuk ibu mengandung dan ibu menyusu?

Seperti mana yang kita semua tau, ESP ni terkenal dengan kandungan Glisemik  Indeks yang rendah. And for your info, bila indeks glisemik rendah, gula yang dibebaskan adalah secara berperingkat dan mengikut keperluan badan kita. Secara tak langsung mengawal kandungan gula dalam darah kita. Sebab tu ibu-ibu yang  disuspek Gestational Diabetes atau kencing manis semasa hamil digalakkan untuk mengambil ESP semasa breakfast dan supper untuk 
mengawal kandungan gula dalam darah.




See...ESP punya Glisemik Indeks , GI antara yang terendah 39 ja u olls. No wonder la bagus untuk mak-mak mengandung and menyusu yang semedang ja lapaq kan. Memang serius bila amik ESP ni pagi-pagi kenyang sampai ke tengah hari. Sama gak kalau malam-malam tu lapaq, ESP la jawapannya.


Baru la paham kenapa kadang-kadang tu makan rasa da berat dah tapi sat ja da lapaq balik. Macam membela pun ada gamaknya. Sebab tu la pentingnya juga waktu breakfast and supper amik makanan yang rendah Glisemik Indeks nya ya. 

Apakah indeks glisemik??  

Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.

Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah? 
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu yang sentiasa lapoooorrr jeee

So kalau korang adalah salah satu kategori di atas, korang boleh la try ESP dari Shaklee ni. Tak terhad ja kena blend dengan stobery kan. Boleh lagi blend dengan mangga ka, pineapple ka campur dengan milo ke. Janji tekak korang boleh telan. Macam aku ni memang xleh telan ESP dia saja. Memang kena add on something. 

Takpun korang boleh try macam resipi-resipi kat dalam gambar ni


Dan bagi korang-korang yang nak dapatkan ESP Shaklee ni boleh la hubungi kami di 0133363775 . In Sha Allah ada special untuk pembaca blog ni. 




Hai hampa semua...
Kembali bersiaran kali ni...
Lama da tak update blog kan rasa2 nya..

So apa habaq semua readers blog ni???
Ada kerr lah yang baca blog ni??

Kali ni nak segmen kesihatan mak jem nak cerita pasal penyakit yang mak jem sendiri alami. Tak teruk gaya dia tapi kalau dibiarkan memang boleh jadi teruk.

Tekanan darah rendah atau nama saintifik nya hipotension adalah keadaan di mana tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi.untuk pengetahuan hampa semua setiap orang kt dunia ni tekanan darah dia berbeza-beza tau.

Jom check tanda-tanda tekanan darah rendah:
✔Cepat lelah
✔Pening kepala ketika posisi badan berubah
✔Sukar untuk berkonsentrasi
✔Mata berkunang-kunang
✔Mual
✔Kulit berasa dingin, pucat dan lembap
✔Pernafasan cepat dan pendek
✔Defresi
✔Cepat haus
✔Sentiasa letih
✔Pening kepala atau pitam
✔Apabila melakukan aktiviti fizikal, mudah mendapat sesak nafas
✔Warna kulit bertukar menjadi pucat
✔Penurunan berat badan
✔Kadar denyutan jantung yang cepat
✔Lemah daya ingatan


Antara punca-punca Hipotension adalah:
1. Dehidrasi
2. Pengambilan ubat yang boleh menyebabkan low BP
3. Masalah pada sistem saraf. Cthnya: bila kita berdiri lama, darah akan lebih terkumpul pada bahagian bawah kaki. jadi tekanan darah akan rendah/menurun. tapi sistem saraf ni tersilap lalu memberi mesej pada otak yang tekanan darah adalah tinggi/naik. lalu otak akan memperlahankan kadar nadi yang akan menyebabkan tekanan darah makin menurun.
4. Kekurangan faktor penting seperti zat besi, vitamin B12, folat dan ‘erythropoitein’
5. Kekurangan hormon : Paras hormon tiriod yang rendah
6. Gangguan pembentukan sel darah merah seperti talasemia


Untuk pengtahuan hampa semua, low blood pressure ni kadang-kadang berlaku setiap masa. Ya memang ada yang jenis low blood sepanjang masa tapi ada jugak yang jadi kadang-kadang macam mak jem ni depends dengan keadaan. Ni antara contoh-contoh:


1. orthostatic hypotension - kalau berasa pening/cam nak pitam semasa bangun nak berdiri dari keadaan duduk/baring. ataupun banyak kali mengubah kedudukan, cth: berdiri dan duduk berulang kali.

2. neurally mediated hypotension - berasa pening/pitam selepas berdiri lama. rasa pening/pengsan/sakit perut ataupun mengalami situasi yang cemas dan menakutkan.

3. severe hypotension linked to shock - 'shock' ni kalo kita tangok kamus maknanya terkejut kan. tapi dari segi medical term, maksudnye ialah satu keadaan yang boleh mengancam nyawa di mana tekanan darah menjadi terlalu rendah sehinggakan organ dalaman badan tidak dapat berfungsi dengan baik kerana tidak mendapat bekalan darah yang mencukupi.
cth keadaan: kehilangan darah yang banyak, allergic reaction, infection, poisoning.


So bagaimana untuk kita elakkan tekanan darah menjadi terlalu rendah???
●Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
●Jangan berdiri terlalu lama
●Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
●Diet rendah karbohidrat
●Banyakkan minum air putih
●Hindarkan diri dari pengambilan alkohol
●Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam ( tapi jangan la overdose pulak kan..nanti tak psai Hi BP pulak)

Set Shaklee yang disyorkan



Credit info : yat1shoppe & vitaminsihatku

So kepada sesapa yang nak try set tekanan darah rendah Shaklee ni boleh la cepat2 whatsapp makjem 0133363775...

Jom la sihat bersama SHAKLEE
Hai korang pernah tak ada perasaan macam ni?
Stress bila tengok kulit kusam ja, berjerawat sana sini belum cerita bekas-bekas parut kan.

Pastu bila tengok produk-produk yang berkesan semuanya mahal. Waduhhhh lagi stress!!! Jangan la cerita produk-produk lambakan dari kilang OEM pulak kat sini tau. Kita nak cerita level-level SKII, Clinique & Estee Lauder ja tau. Hihihik.

Korang mesti la pernah dengaq kan pasai set kecantikan SHAKLEE? Betoi dak? Cer google mesti berlambak-lambak testi pasal produk SHAKLEE ni. Fyi, produk2 Shaklee ni dibangunkan dengan RND sendiri tau. Bukan p upah kilang-kilang buat tau. Scientists Shaklee pun bukan calang-calang orangnya. Pendek kata depa ada RND team, scientist and factory depa sendiri ya. Kat sini pun kita boleh tau yang Shaklee ni memang product yang berkualiti.

Untuk korang-korang yang nak cantik tapi bajet tak banyak, boleh la try set bajet kecantikan Shaklee ni. Dalam set bajet kecantikan Shaklee ni ada macam kat bawah ni:



Untuk pengetahuan korang Vit E dan Vit C ni penting dalam pembentukan collagen tau. Sebab tu basic things kena amik dalam nak pastikan kulit korang cantik adalah dua vitamin ni.

SR Vita-C adalah vitamin yang baik untuk kulit. Vita-E Complex terbukti dapat menghilangkan parut.

Harga runcit untuk SR Vita-C dan Vita-E Complex ialah RM241.50 (Hubungi mak jem 013-3363775 untuk harga istimewa)

Dan untuk korang-korang yang beli ni akan ada special gift dari mak jem tau. Jeng-jeng. Yang mana sangat-sangat sesuai dengan sesiapa yang amik set bajet kecantikan Shaklee ni.

Jom sapa-sapa nk order boleh terus whatsapp/ sms : 0133363775

Ingat nak cantik, nak lawa nak sehat amik la Shaklee tauuuu. Ternyata organik dan hijau!

posted from Bloggeroid

8Ahhhhh tidak!!!!
Banyaknya rambut gugur!!!
Tengok kat lantai bersepah-sepah dengan rambut gugur!

Stress wei. Bila stress lagi la cepat rambut gugur!!! Then nak wat macam mana pulak kan???

Apapun, basic things kena kenal pasti apa masalah sebenar rambut kita gugur. Antara sebab-sebab utama rambut gugur:
1. Baru lepas deliver baby.
2. Stress.
3. Kekurangan vitamin dalam badan.
4. Berpenyakit tiphoid.
5. Kerap melakukan chemical treatment kepada rambut (yang mungkin tak sesuai dengan kulit kepala kita)


OH TIDAK!!!!

stress kan bila nampak rambut bersepah-sepah dekat atas lantai tu. Jenuh la nak vacuum / sapu setiap masa!!!

Tapi, setiap problem ada penyelesaian dia kan. Mungkin sedikit sebanyak boleh improve kita punya masalah rambut gugur ye dok?

Antaranya kita boleh cuba:
* makan makanan yang tinggi kandungan protein dan zink.
* kurangkan aktiviti mewarna, melurus dan kerintingkan rambut (fav masa zaman jahiliyah dulu permed rambut sokmo sebab perasan cantik. Pastu rambut rosak mnyesal. Tapi pastu permed lagi sampai lebam!)
* jangan pakai wig. Nanti kulit kepala tu pengudaraan tak elok. Sebab tu makin menjadi-jadi rambut gugur.

Ni pulak antara makanan-makanan yang kaya dengan protein dan zink yang boleh diambil oleh kita:
* ayam dan daging
* taugeh
* sayuran hijau
* makanan laut
* ikan

Tapi macam mana kalau da makan semua ni tapi macam tak berkesan?

Haaa kat sini la pentingnya supplement sayang-sayang semua.



Dalam set rambut sihat dan menawan shaklee ni ada :

1. Zinc complex yang penting untuk menguatkan dan mengukuhkan rambut kita.
2. B complex penting untuk kurangkan stress dan pengaliran darah di sekitar kulit kepala.
3 & 4. Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain.

Yang penting 1 set ni bertahan sehinggan 4 bulan. Untungkan. Lelaki pompuan dua-dua boleh pakai tau. Dari spent beribu-ribu untuk rawatan rambut gugur korang boleh try supplement Shaklee ni.

Kalau berminat boleh la terus contact hakak ya.

Alia - 0133363775
Your shaklee independent distributor.
Konsultasi free akan diberikan untuk customer-customer hakak sayam tau.

posted from Bloggeroid

Hi korang.
Pernah dengar tak pasal herbal blend shaklee?
Actually herbal blend shaklee ni adalah cream untuk yang mempunyai masalah-masalah kulit macam ekzema yang melampau, allergik, ruam lampin , gigitan serangga dll.



Ni la rupa herbal blend shaklee ya korang.

Aku ni memang da tahap jatuh cinta dengan herbal blend ni dah. Start jatuh cinta masa Adriana dulu tetiba kena allergik apa ntah kulit jadi macam merah-merah n naik bintik-bintik. Pastu angah bagi guna hydrocot kalau tak silap tapi angah da pesan sapu nipis-nipis tapi biasa la being a mom hang mesti nak sapu tebal-tebal bagi anak kau cepat baik kan. At first memang ok da kering tapi denggggg kat part yg allergic tu lepas apply hydrocot tu jadi hitam!!!
OH NOOOO!!!
Tak comel la baby mama nanti!

Time tu memang otak terus pikirkan herbal blend ni ja. Terus p HQ untuk beli Herbal blend ni. Masuk keta ja terus apply!
Suprisingly esok nya tu, yang kesan-kesan hitam macam terbakar tu tertanggal and dalam masa sehari kulit Adriana da recover macam biasa. Rugi aku tak tangkap gambaq before and after kan. Sama la jugak kalau dia kena diaper rash. Nanti dia sendiri akan mintak aku bubuh herbal blend ni. Sama la kalau kena ketit ngan nyamuk ka. Mama dia pun sama ja. Jerawat keluaq pun buh herbal blend kot.
Jom check apa kandungan herbal blend shaklee ni.



Sage ( my fav english herb)

*Sage, atau Salvia officinalis saintifik dikatakan tumbuh liar di sekitar abad ke-16 di beberapa kawasan di Sepanyol dan Yugoslavia.
*Terdapat juga negeri dari Sage Mediterranean mempunyai rasa dan bau yang lebih lazat daripada iklim lain.
* Sage adalah herba yang manakah mempunyai jangka hayat yang panjang dan Sage sering diekstrak untuk digunakan sebagai pembasmi kuman. *Sage daun mengandungi astringen Itulah yang terbaik untuk Mengecutkan liang terbuka dengan mendapatkan bahan-bahan kosmetik itu tidak dibersihkan dengan betul.
*Jika bijaksana daun dalam campuran ke dalam bilik mandi, ia dipercayai untuk mengurangkan bau peluh.
* Beberapa kajian perubatan menunjukkan daun sage boleh tenangkan dan menyembuhkan ulser mulut dan membantu dalam penghadaman lemak dan daging selera jika bercampur dengan makanan.


Horse chestnut

*Horse Chestnut Seed Extract merupakan agen antiradang,
*Menyelesaikan masalah rheumatism atau penyakit sendi



Yarrow

*Bagus untuk kulit sensitif
* Melegakan ruam atau kulit terbakar *Antiseptik Anti radang atau anti inflammation
*Mempunyai keupayaan yang tinggi untuk penyembuhan luka


Rosemary ( ok ni memang gila fav herbs aku. Skit-skit duk snif sniff)

*Meredakan sakit sendi dan keradangan pada sendi tulang
*Baik untuk melegakan gigitan serangga
*Banyak digunakan dalam merawat ekzema
*Amat berkesan dalam penyembuhan luka

Siapa yang sesuai menggunakan herbal blend ni???

*Digigit nyamuk atau serangga
* Ruam lampin/pampers bayi
*Tumit merekah dan kasar Kulit kasar kerana kerja berat
*Anak mengalami eczema
*Kesan terbakar
*Terkena minyak atau air panas
*Gatal-gatal disebabkan habuk
*Losyen yang mesra alam
*Kelegaan untuk lutut yang sakit

So korang-korang yang ada masalah-masalah kat atas ni, wajib kena standby tau kat rumah. Sesuai untuk kengunaan seisi keluarga.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan herbal shaklee ni, boleh hubungi

Alia -0133363775

Shaklee Independent anda
.

posted from Bloggeroid

Basic Set Menyusu Shaklee

in , , by Alia Farhan, 10:21 AM
terkejar-kejar masa nak uruskan task yang diberikan boss, nak pantau anak-anak buah buat kerja...tengok kualiti kerja orang...terkejar-kejar nak pump on schedule yang ditetapkan....
Been there....
Not an easy task...really...
admit sangat-sangat......

so saya memang sangat-sangat lah tabik bila ada ibu yang bekerjaya yang kuat dan tak payah amik supplement pun susu maintained sehari 20-25oz....pffftttt....

sebab saya sendiri pun pernah cuba untuk tak amik apa-apa supplement kecuali vitamin c la...sebab mmg takleh tinggal vit c ni sebab i have a cronic tonsilitis before...so vit c is so essential for me to take to boost my immunity....kalau tak mmg cepat la demam panas bagai...lega sekarang dah buang tonsils dan tak rasa lagi azab tu...

so what happen to me?
what make me changed my mind??
hahaha...of coz la...tired body...stress tak tentu hala will decreased my milk production...bayangkan dari sehari dapat roughly around 22oz or 24oz...it dropped to 18oz...yeahhh freak out...name it....tension...tension susu drop...tension dengan keja...tension dengan balik rumah nak wat kerja rumah lagi...tension nak masak lagi...tension nak pikiaq nak masak apa lagi...bayangkan sampai nak pikiaq masak pun jadi tension...tension anak asik nak ngempeng ja kat badan...tension la tension lahhhhh...semua nak tension tauuu time tu...

until one night...time tu memang take a deep breath la kata org putih...cuba bertendang....hahaha....pikir balik kenapa aku ni tension sangat....dah kau tension sangat ni kenapa alia oi???

sooo.....tinggggg....
i got the answer.......
my body....time tu rasa sangat2 tam bermaya...yes...penat!!!penat....lesu...lemau...ehh semua lah...bila badan da penat...otak pun mula lemau dan stress...
so start google what should i take to become less lemau n more energetic???

cuba teka apadia?????

............
.....................
............................
....................................

jawapan dia .....



yerp...b complex....and of course i choose Shaklee because dia green!!green tu maksudnya natural tauuu...dah la lengkap ngn folic acid...which is good for me....

oh ya...kenapa vit b complex ya??



nampakkan fungsi b complex kat sini?peranan dia nk convert protein , carbo as tenaga...which i was lack off....

dan kalau ikut kajian pun....b complex ni juga dipercayai boleh mengurangkan stress dan meningkatkan konsentrasi kita untuk jadi lebih focus....

memang seriously bila start amik bcomplex ni badan tak rasa cepat letih sangat...stress pun kurang...n keja pun lebih focus...kalau tak lepas lunch ja asik menguap....

~tu cita pasal b complex~

ni pasal yg kedua pulak.....

Alfalfa....


milkbooster ni mmg berkesan....tapi kalau badan kau penat...asik stress ja otak tu....memang susah jugak la dia nk boost kan milk production kau dik....kau telan maximum 10 biji shari pun tak guna dik oiiii.....

akak lepas dah wat checklist kenapa susu akak ni drop...lepas amik bcomplex bagai...amik alfalfa macam biasa...minum ayaq sehari dekat 5 L ...doa tak putus2 baru la milk production back to normal(normal2 akak ni sebenarnya da kira over supply sebenarnya)


bila da nampak kesan dia....

tambah lagi pulak dengan ESP...


memang bila amik ESP ni susu akan jadi agak pekat sebab kita kena ingat ESP ni sumber protein...so mmg la susu kita akan extra pekat...sama la jugak kalau kita bedai seafood berkilo-kilo...memang In Sha Allah susu memang akan pekat(da pernah wat eksperimen ni)...so jangan la kata orang-orang yang amik ESP ni nak ubah komposisi susu ibu yg Allah berikan mcm sesetengah org kata tu...tak baik tau....protein dlm ESP tu pun dari Allah kan😊😊😊

dan yang paling wajib kena ada ......

jeng2....

THE AWESOME OSTEMATRIX


my source of calcium....
nak beli susu dutch lady hari2 2 kotak parah la weihhh




so ni la dia basics set menyusu untuk ahkakkk ni dik non....
memang 4 ni akak genggam tak lepas....
tak kesah uolls nak follow macam mana pun dalam penyusuan anak korang...tanpa supplement ka apa ka...
ikut kemampuan badan masing2...
tepuk kepala tanya otak dan badan korang...badan aku ni mampu ka nak dapat semua2 nutrient2 yang hilang semasa menyusu tu...mampu tak badan korg dapat semua2 nutrient tu hanya dari pemakanan korg??kalau mampu teruskan belayar mengikut pilihan

dan tak hanya bergntung kepada supplements...akak jugak amalkan sunnah...makan kurma...makan madu...minum air halba...air zhafran...habbatus sauda+milo+ESP semua ni untuk bagi stamina dab boostkan pengeluaran susu...
xsalahkan amik kedua-duanya...
xpa tamak untuk kesihatan....
jangan kita kedekut untuk kesihatan sudah la yerrr....

so kalau ada sapa2 nak dapatkan set menyusu ni dari ai....
jangan lupa sms/whatsapp me: 0133363775....
i will try my best to give u a consultation and service...jgn risau...i mmg obsessed dengan breastfeeding ni....nnt kita leh share2 ya...

posted from Bloggeroid



bulan ni Shaklee dengan baik hatinya bagi promotion kaw2 punya...

BELI 3 PERCUMA 1 UOLLS...
xnak ker korg grab promotion ni...
share2 la ngn kawan2 opis uolls and order kat i...

tak cukup dengan Mealshake....
dia bagi combo kauuu....
COLLAGEN pulak kot ataih....
BUY 6 FREE 1.....
fuhhhh caya la Shaklee...
we love u lah!!!

so back to our story about Mealshake kan...korang mesti la kan nak tau apa lah Mealshake ni sampai hot dan terlajak laris especially untuk golongan2 mak2 ni kan???kan??

Actually bukan mak2 pun boleh ja nak amik.....not neccessary mak2 ja....oklah2 jom2 meh sini baca sini...


Apa yg menarik tentang Mealshakes ni sampai org duk sebut sedia ni kan??


1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, Mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang diperlukan oleh badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

over view...memang Mealshake ni lazat...rsa vanilla(nyummmy2 i love vanilla....vanilla freak la katakan...)
Adriana msuk setahun ai mmg da start introduce kt dia....especially kalau tengok ada time dia xberapa nak lalu makan kan...she so loves it....

macam2 experiment dah buat ngn Mealshakes ni nak bgi dia suka....ternyata tak susah sangat pun nak bagi dia suka....

next time ai will share with uolls few recipes Mealshakes Adriana ni...

And hopefully ur kids will love it too...bukan ur kids ja...i bet u will love it too...

so bagi sesiapa yang berminat untuk dapatkan Mealshake ni....boleh laju2 whatsapp ka sms ka dekat number ai ok...
servis and consultation gerenti tip top....
nak join membership pun boleh dik non....

free to sms/ whatsapp: 0133363775

posted from Bloggeroid

kelebihan B complex Shaklee

in , , by Alia Farhan, 12:56 AM
 
B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



 
 





BERMINAT MENDAPATKAN B COMPLEX DARI SHAKLEE?

SMS/WHATSAPP:
0133363775












* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan
atau mencegah sebarang penyakit.
 
ok korg2 yg tgh mencri -cri set bajet untuk menyusu dr Shaklee boleh la jenguk2 kt sini....
yer aku tau kadang2 ada time kita punya susu up and down...kadang2 byk factor-factor yang mempengaruhi kan....factor makanan, factor jiwa dan perasaan, factor hormones...dan bla bla bla...

tujuan amik supplements semasa penyusuan adalah sebagai CATALYST atau PEMANGKIN tau...yang mana supplements ni akan membantu dari segi kualiti hidup korg semasa menyusu....tak mudah penat...susu pekat...dll...

TAPI AWAS.....

KALAU KORG MALASSSS.....mmg makan supplements takkan membantu anda...
saya kat sni nak bantu org2 yg rajin2 dan tak tau erti putus asa dalam breastfeeding....
kalau ada byk TAPI dalam kamus breastfeeding korg...I'm sorry...I cant help u...all u need to do is helping ur ownself.....

SO UNTUK ORANG2 YANG RAJIN DAN SUKA MENYUSU DAN PUMP SUSU

meh sini ai nak kenalkan set bajet dr Shaklee utk korg...

ESP yg kaya dengan sumber protein. terhasil dari pemprosesan kacang soya NON GMO....
sumber protein sangat penting dalam pembentukkan susu korg....sebab tu ada testimonial cakap bila mum ESP ni susu mcm pekat....mmg ni proven...sebab kalau korg makan seafood kaw2 pun percaya lah...susu korg mmg akan pekat jugak....tapi takkan hari2 korg makan seekor ikan siakap sorg2 korg kan???so this is a great protein source for u....
 
terkenal sebagai milkbooster...Alfalfa Shaklee adalah dari Alfalfa yg ditanam secara organic dan diproses dengan kaedah yg selamat dan paling penting bukan sintetik dan bebas paraben.
 
gabungan kedua2 supplements ni disamping kerajinan korg dalam istiqamah pump dan menyusukan anak2 korg akan menyebabkan susu korg akan bertambah2...
 
ESP
✔ Memberikan khasiat protein kepada anda. Anda memerlukan protein yang mencukupi untuk breastfeed.
✔ Mengandungi isoflavones yang membantu menambahkan susu badan ibu
✔ Dihasilkan dengan kacang soya yang bermutu tinggi dan diproses secara semulajadi
 
Alfalfa Complex
✔ Kaya dengan kandungan protein, kalsium, dan klorofil yang terbukti membantu menambahkan susu badan ibu
✔ Mengandungi 1001 khasiat yang dipercayai sejak dahulu lagi

So, for all gorgeous breastfeeding mamas yg vogue da vasss, don't worry be happy... terutama untuk anda yang bekerja sebab ai pun mcm u olls jugak....keja dan breastfeed....korang boleh ja menyusu anak korg tu....n if korg berminat nak dapatkan set ni...sila lah contact I seperti  number di bwah...
 
FREE CONSULTATION REGARDING BREASTFEEDING WILL BE GIVEN IF U PURCHASE THIS MARVELLOUS SET FROM ME!
 
SMS/ WHATSAPP:
0133363775
 

 
 

 
bulan ni Promo utk Shaklee VIVIX...
Beli 6 Percuma 1...
Tapi kalau korang beli 2 botol VIVIX dapat percuma membership....
tapi kalau korang nak dapat harga member....boleh ja join ahli dulu...
baru RM65 seumur idup....
tak rugi kot join...dah la dapat harga best...korang taknak ker???

so ada apa dengan tonik power Shaklee ni????

 
 
kandungan dalam tonik power Shaklee ni pulak?


1 Anggur Muscadine --
 Satu2nya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg  menafaat utk kesihatan..Ia mempunyai cici2 menghentikan kimia penyebab kanser,anti virus dn anti bakteria.
Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. . Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.
 
2. Elderberry atau Sambucus Nigra
Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional.
Jus Elderberry telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.
  • Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengobatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteri.
  • Manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kancer, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
  • Jus Elderberry meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengobati penyakit AIDS dan kancer.
  • Jus Elderberry dikenal untuk menurunkan kadar kolesterol dan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
  • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
  • Jus elderberry mencegahan dan mebantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas
  •  Juga dapat meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal,
3 Purpple Carot
.Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids ,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dn sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins,antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah btanggungjawab pd warna merah menyala, biru dn ungu pd buah dn sayur.
 Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.
  Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak
sebagai anti radang,anti mikrobial dn anti carcinogen.Ia mengurangkan
 risiko penyakit jantung.

4.Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum  ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol
Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dn megurangkan berat badan.
 
Bagi yg berpenyakit mungkin berlaku tindakbalas negetif utk sementara waktu. Ia umpama rumah anda mungkin berabuk sedikit sebelum ia menjadi bersih . Bersabar dn tabah utk kesihatan yg unggul.
 
Cara Makan:
1 sudu setiap hari.
 
SIAPA YANG SESUAI CONSUME VIVIX SHAKLEE??
  • Pesakit SLE
  • orang yang berisiko cancer-keturunan
  • darah tinggi
  • strok
  • diabetes
  • cyst
  • anti penuaan
  • bantu baik pulih ketagihan merokok
  • pesakit jantung
  • bantu kurangkan nyanyuk
  • masalah mata
  • sakit lutut
  • asthma
  • allergy.
BERMINAT??
HUBUNGI SAYA 0133363775....
 

Mealshake Shaklee

in , , by Alia Farhan, 12:42 AM
Cakap psal mealshake....org mmg akan familiar sgt dengan Shaklee kan...

Mmg kiranya Shaklee ni tengah meletop la kennnn....

Sama la...setelah rasa sendiri kebaikkan Shaklee...baru la aku berani nk share kebaikkan produk2 Shaklee ni....

*bunyi mcm nk promote Shaklee ja minah ni.....ehhh memang lah.....

Menda baik n bagus kena la promote n share kan...xkkan la nk sihat sorg2 kan....

Oklah...
Berbalik kepada cita Mealshake ni...




Mealshake ni terkenal sebagai vitamin utk kanak2...kiranya kids supervitamin la ni...
Sesuai utk baby yg berusia setahun ke atas.



See??baguskan nutrients yg ada dalam Mealshake ni...sebab tu la aku pnggil kids supervitamin...




Kenapa Mealshakes ni bagus utk kanak2?
*bagus utk tumbesaran
*kurangkan ekzema
*kurangkan sembelit
*perkembangan minda
* perbaiki selera makan
*kekal aktif
* sesuai utk ank2 yg dah brenti mnyusu badan
* perlindungan dr penyakit berjangkit
* tingkatkan berat badan
*membantu anak lebih fokus
*kurangkan asthma
* sesuai utk kanak2 diabetes tahap 1
*turunkan berat anak yg obesity
*sarapan yg lengkap
*mudah disediakan

So korang...apa tunggu lagi....
Bulan ni promotion utk Mealshakes
BELI 6 PERCUMA 1

Harga: RM113.75

MAHAL?
MEH LA JOIN AHLI NGN SAYA...NNT DAPAT LA HARGA MURAH

BERBALOI KOT JDI AHLI RM75 JER SEUMUR HIDUP....

DAPAT DISCOUNT KAW2 PLAK TU....

BERMINAT?

WHATSAPP OR SMS EH 0133363775

posted from Bloggeroid

Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terjebak ngn Shaklee ni..
So adai migraine mnyerang ja dgn pantas terus telan ni...


2 biji ostematrix
1 biji bcomplex+folic acid

Kenapa ostematrix ngn bcomplex+folic acid ni?
Sebabnya...kandungan magnesium dalam ostematrix ni dipercayai dapat merawat sakit kepala...disamping menghilangkan stress...sama jugak mcm bcomplex ni...bcomplex pun dapat menghilangkan stress...sbb migraine ni kdg2 jdi bila kita terlampau stress...
Disamping tu kalau korg stress tu jgn lupa pada yg Esa tu..mntk sama Dia release kan stress or bebanan yg korg rasa tu...In Sha Allah stress akan kurang n migraine korg pun boleh hilang...

So sesapa yg nk order set ni mcm biasa boleh whatsapp or sms aku 0133363775
Harga? Dont worry...harga mampu milik punya la dan x memecahkan poket korg...
Kalau makan ponstant lama2 boleh pecah perut oiii

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS