Showing posts with label never ending kerja

i hope...

in , , , , by Alia Farhan, 10:34 PM
counting days?
yeah...
45 days more to go...
am i dat ready?
i hope so...

can i be a good wifey to Mr Amir?
hopefully i will be...

thinkin of dis kekadang quite freak me out...
to be honest...
i always said to Amir...he always freakin out everytime i talk bout marriage...
but actually i do myself...
hahaha...
apa salahnya bagi dia pun ter"freak" sekali ngn aku...
baru la berat sama dipikul...ringan sama dijinjing...
ewaahhhh....

tapi boleh ka aku bangun awai2 pagi...semata2 nk sediakan breakfast semua...
oh no!
boleh2!!!u can do it alia!
blah balik awai dr gheja?!!
(ermmmm....dis one...errr...have to olso lah!)
masak?
dis one i dont mind to cook everyday as i totally enjoy doin it...
cleanin& tidy up house?
oh no...dis one..i'm quite a mess when coming to cleanin..sweepin n moppin...
can we just pay vietnamese at my factory to come over to house during weekend to do it for me?
heeee.........

ok lah got to go...
i have lots of SPC graph to be completed!

preparing myself with lots of knowledge to talk wif bunch of moron engineers...

tadaaa....

cerita aku...

in , , , by Alia Farhan, 7:30 AM
okei...
da dua minggu da pun konvo...
n baru ada time nk update kt sni
tu pun on9 kt McD...sadis kan...
malas aku nk subscribe berukband kalau end up balik keja ja everyday kat2 kul 10...pastu tak on9 pun pastu bebal nk bayaq bil...
so senang mcm ni...
nk on9 kalu..p la lepak McD ka mamak ka...
nak on9 kat opis..nk update belog yg terlampau byk swang ni mmg tak sempat....nak2 rmai sgt lah org yg duk kuaq msuk....
mmg hati tak senang la kan...
lain la kalau aku kerja kerajaan...sedap jugak duk depan pc...dopuloh pat jam update belog...LOL
hohoho...
'jgn marah naa org yg keja kerajaan...
aku tau realiti nya...kalau yg critical mcm hospital mmg aku respek...kalau yg lain tu,...ermmm....mmg aku hangin la kan tgk bajet yg najib bentangkan tu....
kalau jumaat tu mcm keja half day ja siap sempat p tgk wayang bagai....oh my!
apa ni utk keja gomen ja kah?
OH NO!
malas aku nk komen pjg...kang ISA aku...walaupun da kata nk mansuh...
wuteva...
apapun...aku bersyukur sgt2 sbb masa p kl nk konvo hari tu bos kol byk kali...tp aku plak la yg p tinggai fon kat dlm bilik...bila kol blik bos....bykla dia bebel2...lgsg dia tak sedaq aku on leave...hahaha...tp before he ended the conversation he told me i was promoted...Alhamdulillah...eventho pada dasarnya title aku stil d same but ada la upgrade sket grade tu...
Alhamdulillah...walaupun kdg2 tu rsa mcm nk mati ja keja...
asik2 kena tu kena ni ngn department2 bongok yg suka cari psai....kadang2 dgan anak buah yg suka wat perangai mcm budak sekolah menengah...adoyaiii....
hahahaha
takpa lah xsmpai satu tahun kerja da upgrade satu level kira okay apa kan
hahaha
motivation sket....
ni mst taknak aku blah p company lain ni
hahaha
jgan harap!
kalau ada better oppurtunity mmg aku belah pnya lah...
apapun....
masa konvo hari tu mmg sgt2 penat...satu hari duk kt PICC mcm org gila...sesi pgi aku konvo...sesi petang plak adik yg convo mmg sempoi la kan aku ni....
dari pagi smpai petang berjubah...
udah la jubah agak cam harem!
thank to mama..angah..adik..abg..kak n and of cos to my dearest amir for bein there...
to my fiancee....sorry if i spoil ur mood that time...i dunno wat happen to me that time...
but the truth is i really2 sorry n i really2 love u(oh no!luahan hati la pulokkk...gelimat haihh!!ptuihhh)
--->mesti sawan sat kalau dia baca ni....
hahaha
anyway...enjoy the pics...











jeng jeng jeng

in , by Alia Farhan, 9:53 PM
heppy kan bunyi aku kt entri tu...
mau tak heppy..jurulatih ksygan da smpai...
so leh la aku beraya dgn nya dsamping familia n tunang tersayang...

tp kan aku jdi x berapa nk heppy bila ank2 buah aku xleh nk beraya...
aku hrap2 sgt depa akan shutdown plant for 3 days...
boleh la kami2 yg lemau n lemah ni beraya dgn heppy...
kalau xmau shutdown pun pnya psai hampa lah...
kami nk raya jugak!
setakat bg insentif rm200 for two days for 12 hrs shift is not worth it rite?!
ahhhh...benci lah....
i was like...sorry guys...there's nothin i can do bout dis matter...
just pray...hopefully bila smua production members xmau mai keja..diorg akan setuju shutdown~~
(sambil dok tadah2 tgan aku ni)
eventho aku ni normal....cuti 3 hri..boleh amek cuti isnin n jumaat tu...
but stil aku rsa tak sedap hati la kan...
tak gamak plak doo..aku sedap2 raya...diorg mati2 bkerja....
A BIG NO NO..OK!
aku rsa semak perut sgt!

apapun....layan la gmbaq2 ni dulu yaaa.....



nasib la jurulatih ksyangan da ada..so bila aku tension ngn keja..aku tgk dia..aku senyum la..ohh ni hasil titik peluh aku kerja selama ni...
hahaha...waklu kan!
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS