Kitchen Cabinet Organization

Dah berapa bulan duduk rumah baru.. Baru la sempat nak organize kitchen cabinet betul-betul kan. Sebelum ni ada time rajin susun la elok2... Ada time malas.. Ke laut gila ja... Main sumbat2 ja kalau nak cepat.
So semalam nekad dah nak organize balik elok2. Bagi systematic and tersusun.. Supaya senan…

Aktiviti MCO : Susun Atur Peti Sejuk

Yasss sebab MCO... boring2 maka kita susun la mana yang boleh susun. Dah tunasyik sebut boringgg ja padahal banyak ja keja boleh buat.. Tpi biasalah.. Aku insan biasa yang tak lari dari kemalasan yang menyelebungi diriku ini.


Peti sejuk aku jenis freeser /beku dia dekat bawah and chiller dia dekat …

Susun Atur Dapur : Re-organized rack Albert Ikea

Ruang dapur antara ruang kesukaan para wanita. Apa taknya kat situ la kita nak bersilat sediakan makanan untuk si suami dan anak-anak tersayang kan.. Tapi boleh jadi moody kalau ruang dapur tu tak memenuhi citarasa mata kita kan. Ya aku la tu. Gigih! Selagi tak kena mata aku, selagi tu la aku akan…

Susun Atur : Dalam kitchen cabinet

Dulu aku selalu sangat runsing kalau tengok dalam kitchen cabinet aku tu. Serabut sangat-sangat.

Bila da start susun-susun sikit baru la nampak rupa sikit oiii.


Ni stock ration. Dulu main campak-campak ja. Alih-alih sampai beli kadang-kadang melebih and expired pun ada.
Bila da macam ni senang si…

susun atur: ubat dan vitamin

hoihhh
serabut aku kdg2 tgk stok ubat2 yg aku dpt ms sakit n check in kt kpj hr tu...tu belum dpt yg sebelum2 tu masa asik demam sbb tonsils bengkak la apa la....

apa yg aku wat....
mula2 sorting dlu ubat2 yg ada....
dlm stok aku byk gila paracetamol....
okeh...
yg ni simpan...
yg agk dah lama...bu…