Food review: swensens autocity

Dah lama nk try mkn kt swensens ni...selalu kan swensens ni fames amos ngn eskrem dia kan...so dis time ajak la hubs dine kt sni....
Selalu lalu mcm xnmpk kt dlm...hr jumaat lpas masa decided nk dinner kt situ..bila bukak pintu...mak aihh...ramai jugak...
So bila nmpk ja menu mula la meroyan semua …

Food lately

Char kuey tiaw parit my fav!
Delicious siput belitong...srooot sroot
Yummylicious kepah...nyum2Where to find?
Penang of coz....

Hairan bin ajaib...

Ok al kisahnya aku ni..sejak2 preggy ni mmg la suka sgt bedai nasik ayam...mcm suka sgt lah...xtau nk xplain mcm mna kt hampa semua...
So tgh hri tadi...before laki aku p jmpa tukang dia...kami singgah la dulu kat Astaka Medan Suri ni..laki aku ckp kt situ ada nasik ayam best...nk jdi crita plak...…

Hungryyyy!

Pagi td da bfast da pkul 7.30 kt canteen...ni kui 9.30 perut berkeroncong kencang lagi!baby mama lapaq ehhh....sabaq naa sayang...satg kita mamam k...mama da beli da mknan siap2 tdi..mama tau sayang tak suka makanan kt canteen compny mama ni..tak sedap kan sayang..


Sayang mama nk makan doyan crepe …

Mama

Betul org cakap..kasihnya ibu membawa ke syurga kan?xkira lah kita da umoq 30 ka brapa ka...as long as our mother still alive..kita tetap akan menjadi anak kecik dia...kita tetap akan kena marah bila ada menda yang tak kena di mata dia..tetap kena puji melambung2 bila kita wat sesuatu yang membangg…

Makanan

Sedapnya lah bihun sup mcm ni....
Mode;melantak is ON


posted from Bloggeroid

Moi

Well eating moi kinda referesh my memories that i have wif my late abah..like seriously..T__T
Sebab apa?sebabnya i stil remember those days after SPM it was only me n abah at home..mama n adik pulak p kl...so both of us have a bad food poisoning...nak makan nasik...well mmg tak lah kan!minum ayaq p…

dinner di malam minggu

Disebabkan kemalasan yg menimpa2...dan tahap kerajinan memasak yang makin menipis...malam ni layan je lah maggi goreng mamak kat kedai mamak kt umah aku ni...
Ya ya aku tau makan megi tak bgus utk kesihatan..bukannya aku makan selalu pong...da brpa bulan da xmakan...baby dalam perut ni pun nk gak t…

resipi kerabu so'un

Baru ja upload gambaq kerabu so'un yg prepare utk dinner td...kawan aku saina aku cik eta request nk resipi...tgk2 tup2 dak ain jenny pun nk jugak...
Ok lah...ni utk korang dua...pasni kena wat sdiri okeh...memandangkan menu adalah simple thap gaban...hinggakan org pemalas mcm aku ni pun leh wa…

resipi kuey tiaw kerang

Since my kak ipaq n frens been askin me for so many times about dis resipi...let me tell ya how to do it....Bahan2;
Kuey tiaw
Udang
Kerang~rebus n perisi ya
Daun kucai
Taugeh
Serbuk cabai~bancuh sket dgn ayaq panas
Kicap
Bawang merah
Bwang puteh
Garam
Pak ajiCara2;
-panaskan minyak...tehn tumis baw…

dinner hard rock cafe penang

Since we are on a short n super quick weekend get away...we decided to have our dinner here...near to our chalet....yeah...later will tell u more about d chalet for those who are planning for super quick get away....super dekat dengan pantai...super cheapo place to stay...will let you know later..

my cookings...