Resipi : Rasam, Sup Rempah India Selatan

Maybe ada yang tak familiar lagi apa itu Rasam. Rasam ni sebenarnya sup untuk kaum India terutama mereka yang berasal dari India Selatan. Rasa dia masam-masam, pedas /hangat dan berempah.To be honest, before ni pun aku tak pernah rasa Rasam tu apa. But since my husband ni orang Penang and bawak ak…

Itaewon Class Review

Itaewon Class... Sapa dah tengok cerita ni? Aku baru ja lepas tengok cerita ni kat Netflix. Ya lah.. Aku ni jarang jugak tengom cerita-cerita Korea kalau bukan Lee Joon Gi or Kim Tae Pyung aka Hyun Bin yang berlakon... Tapi sebab heart broken dengan Hyun Bin....maka aku pun melayan la cerita ni seb…

The Ordinary Niacinamide Review

Rasanya dah lama kan aku tak buat beauty review... Ya lah asyik cerita pasal makan.. Makan... Makan ja kan.. Haih laaa...Takpa.. Kali ni aku nak cerita pasal The Ordinary product yang aku try.. Which is Niacinamide... Bila dah masuk 30-an ni focus utama bukan make up dah... I'd been thru a phas…

Teringin Seafood dan Ikan Bakar

Alhamdulillah.. Sekarang ni walaupun stil dalam MCO... Dah boleh dine in kat kedai walaupun satu meja 2 orang kan... Memang rindu wei nak makan kat luaq. 
Sebabkan hari tu rindu gila nak makan Ikan Bakaq and seafood. So memang rasa alaaaaaa.... Rindu! 
Tapi sebab dah teringin punya pasal kan... Pi ma…

How to make ur own hispter coffee like cafe

AssalamualaikumAda dekat sini penggemar kopi ka? Aku xla gila sangat kopi sampai kena hari2 minum kopi.. To be frank.. Aku ni more to tea person. Paling aku suka teh o n fruity tea. Tu memang fav aku sangat-sangat.Tapi aku paling suka buat kopi cantik2 ala2 kopi hipster dekat cafe2 tu.. Sebab anak…

Food i cooked lately

Nak simpan dekat blog menu-menu yang aku masak lately ni. Kadang-kadang bukan apa.... Kita ni insan biasa... Penat pikiaq nak masak apa kadang-kadang tu... Jom la tengok apa yang kami masak lately. 


Chicken pop corn kegemaran anak2. Buat sendiri guna tepung Bestari sebab anak2 suka makan ni. Tak la…

Kongsi Rezeki....

Assalamualaikum....Kali ni nak sharing pasal kongsi rezeki ni... Kongsi rezeki tak semestinya konsep dia kita sedekahkan duit dekat orang semata-mata.Kongsi rezeki sekarang ni korang boleh buat macam-macam. Sama ada korang share post promote jualan small business owners ka... Support kawan-kawan m…

Resipi : Ayam Cola Version Pedas

Assalamualaikum..
It's been a long time tak update blog kan... Kali ni nak share resipi sedap Ayam Cola. Ayam Cola ni actually kawan aku orang Sarawak, Fiza yang ajar buat masa dekat U dulu. Bayangkan duk kt hostel... Time tu tempat aku belajaq UniKL-MICET tu mcm tempat jin bertendang. So hujun…

Rindu Melaka!!!!

Sumpah Rindu MelakaBulan 12 hari tu masa aku balik dari JB lepas bercuti ke Legoland tu.. Kami ada singgah bermalam di Melaka. Dekat area Bandar Hilir tu. Sampai pun da malam dah. Tapi nasib la sempat singgah makan dekat Pak Putra kan. Pak Putra ni memang port favourite aku dengan laki aku dari za…