Food i cooked lately

in , , by Alia Farhan, 10:31 AM

 Nak simpan dekat blog menu-menu yang aku masak lately ni. Kadang-kadang bukan apa.... Kita ni insan biasa... Penat pikiaq nak masak apa kadang-kadang tu... Jom la tengok apa yang kami masak lately. 




Chicken pop corn kegemaran anak2. Buat sendiri guna tepung Bestari sebab anak2 suka makan ni. Tak larat nak beli yg dalam paket tu sebab mahal and sikit ja


Ni panaskan lauk frozen kari ikan... Tenggiri masak asam...buat kerabu terung bakar dengan sotong goreng kunyit ja. 


Tenggiri masak asam kegemaran seisi rumah... 


Siakap bakar. Siakap ni beli baru RM12... kalau kat kedai ikan bakaq mau la RM40 😅😅😅


Char hor fun


Seafood Angel hair.. Sedap gila.. Puji diri sendiri. 


Letak cabai melaka bagi terangkat. 


Nasi lemak


Japchae.. Fav Ecah. 


Salad... Ni senang gila... Buat vinaigrette setel. 

Semua ni senang2 ja yang aku buat. Semua lauk jenis simple2.. Hampa da plan ka nak masak apa cuti panjang ni😉😉😉