34 Bishop Cafe Western Food Yang Tak Menghampakan

Lagi berapa hari ja budak2 dah nak start cuti sekolah kan. Kalau cuti sekolah ja... Penang salah satu destinasi pilihan untuk orang bercuti bersama-sama keluarga kan.

Dekat Penang ni jugak ada macam2 cafe yang menarik.. Yang hampa boleh try. Salah satunya 34 Bishop Cafe ni. Kedai yang menyajikan hidangan barat pada harga yang berpatutan bagi aku.



 Well presented.. Well seasoned.. N provide good n comfy place to dine with your love one. Aku suka sebab comfy ja.. Siap ada aquarium besaq ada ikan lawa2 kat cafe ni. Rasa tenang tgk ikan2 tu duk berenang dekat dalam tu.




Cantik kannnn kedai dia. One of the heritage building in Penang. 



And bukan jenis nak propa ya.. Kalau aku cakap sedap.. Memang sedap. Those who knows.. Knows... Aku memang jenis lidah hi taste. Kahkahhhhh


See all the foods? πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… 
Salivating pulak dahhh

Ajooommm lah kita tengok dulu menu2 yang kami semua cuba hari tu. 

Drinks


Romantic Yuzu



Gula Melaka Matcha. 



Virgin Mojito



Chocolate Mint Latte



Starters 


Buffalo wings. 
Sedap gilos. Tak puas makanπŸ˜‚


Cheesy Chicken Wings. Sedap berebut. 


Chili Beef Fries. 
 Sedap gilos


Pasta


Chili lime pasta with salmon. One of my favourite.. Nyumss 


Spaghetti Al Limone With Prawn Tempura 


Spicy Seafood Thai Style Pasta 


Chicken, Lamb & Fish Menu



House Special Cheesy chicken chop


Honey Stung Chicken chop. I lioke the white tartar sauce. Sedap makan dengan tartar sauce rupanya chicken chop ni kan. 


This is MY FAVOURITE! 

Salmon with Morrocan Cream. This is da bombbbb.... Something new to my taste bud something new to salmon menu that i ever taste. Selalu salmon ni orang grilled and makan gravy biasa2 ja kan. But this one... Arghhh sedapnya. 


Signature Braised Lamb Shank. 
Lamb shank lovers wajib kena try ok. 


Burgers


Grilled Chicken Burger with Black Pepper Sauce. 


Superstar Beef Burger With Chili Beef. 


Desserts



Bananas Foster French Toast


Chocolate Sundae Special 


Nyummmyyy
 Sedap wuii yang banana tuuuu





Please enjoy my aquarium moment at this cafe. 


For those yang nak mencuba makan dekat sini.. Boleh la ke :


Alamat: 
34, Bishop Street,
George Town, Malaysia 10200

Nombor telefon:
012-405 1784

Waktu operasi:
11:30 AM - 10:30 PM

FB :

IG :







1 Comments

  1. memang sangat menarik. hidangan nya, konsep kedai nya. terbaik lah ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment