Random stuff

I've been out of ideas... What to rant here... Whenever i'm trying to come out with new content/post here.... I keep on asking.... Is blogging still relevant to this moving foward social media. Do people stil read blogs?N if people does read blogs.. N Why d hell PR stil dont want to pay blo…

Resipi : Daging Cincang & Terung Pedas Chinese Style

Nk update laju2 sebab takut nanti lupa nak update blog... Hahahhaha.. Macam apa ja.. Seminggu ni bz n kelaut sangat nk blogging.. Ampun dan maaf ya blogku....

Ni lah dia daging cincang pedas bersama terung... Nama melayu dia... 
Sedap dan simple sangat nak buat dia...  Dekat rumah ni sentiasa ada sto…

Khasiat Bunga Telang

Tahukah anda.. Bunga telang atau nama saintifiknya Clitoria ternatea diambil sempena bentuknya yang seakan-akan woman's genital (clitoris). 🤣 🤣 🤣 

Ramai tanya aku.. Boleh makan ka bunga dia.. Rasa apa? 
Sebenarnya. Nak kata ada rasa tu xda pun..tpi best sebab crunchy n khasiat dia tu.... Jom l…

Product Review : Shampoo & Conditioner Bar from Lush Fresh Handmade Cosmetics

Hari tu ada cerita kan pasal Lush Fresh Handmade Cosmetics baru bukak dekat Gurney Paragon. So hari ni nak cerita skit apa yang aku beli hari tu... Aku ada beli shampoo and conditioner bar untuk aku.To be honest... Aku shampoo rambut almost everyday or every another day depending how my hair condi…

Me Familia

Tak tau la apa masalah aku lately ni.. Asyik susah ja nak lelap malam2.. Padahal badan dan penat gila ni.. Tapi i just can shut off for a while. Penat lah macam ni😔😔😔Since i can't sleep... I need to do something useful... Yeah i know its not good to spend my late nite using phone to update …

Recipe : Pumpkin soup

Ni masakan dinner semalam....  Buat pumpkin soup + garlic bread + squid ink pasta ja. 
Kali ni nak share cerita pasal pumpkin soup. Yang stail orang putih buat tu.....  First time makan pumpkin soup ni dekat Mizi Bistro.. Sedap sangt pumpkin soup dia. So kali ni kita buat sendiri ja lah kan. Bahan-bah…

Addiction.... Beli emas

Ada orang suka beli handbag... Beli kereta mewah.. Tukaq2...Ada orang suka beli high end make up... Ada yang suka deco n ubah deco rumah setahun 5x...and ada macam2 lagi perangai...lain manusia. Lain kesukaan dia...I used to like beli hi end make up dekat sephora.. Ya lah.... High end la untuk aku…

Review : Pizza Tesco Sedap Ka???

Baru2 ni masa pi ke Tesco untuk beli barang2 rumah... Salah satu bahagian wajib pi adalah dekat bahagian frozen food dia. Benda yabg dicari tak lain xbukan nugget tempura Tesco yang sedap tu. Tapi frust sebab dah habis.. Huwaaaa...So kita jengok la skit kat bahagian pizza tu. Hari tu tengok fb ada …

Resipi : Loh Shee Fun /Laksa Pendek Goreng

Ada sapa2 kat sini pernah makan Loh She Fun? Atau laksa pendek goreng ni? Kalau dalam bahasa Cina depa panggil ni mee ekor tikus. 
If you wonder how does it taste like? Rasa dia macam kueytiaw jugak sebab buat dengan tepung beras sama macam kueytiaw jugak. 

Pic credit to Google. 
Haaa ni la rupa dia s…

Nasi Dalca Surr di Kassim Mustafa Penang

Hari Jumaat lepas... Malam tu tibehhhhh lapaq nak makan nasi dalca pulak. Tapi time tu dah lewat pulak... Nak harapkan Nasi Dalca Rahim memang jawab dia kuah pun dah takdak cerita dia.So laki aku cakap.. Jom try dekat Kassim Mustafa.. Depa kata dah surr balik... Aku pun lupa when was the last time…

Lush Handmade Cosmetics Finally In Penang

Assalamualaikum....
Have you heard about Lush Handmade Cosmetics? I used to obsessed with their products. Back then, all need to preorder from PS from overseas. And my first time to Perth, went to Hay St to Lush.. Just for sake to buy their Honey I Wash The Kids soap, which is their bestseller.Well…