Home cooked food lately

 Ada tak perangai... Satu time tu rajin masak.. The whole day semua nak masak... Ada time xnak masak tu.. The whole day kitchen close... Semua nak makan luaq... Or kalau kena order food panda pun kalau boleh xnak pakai pinggan dekat rumah... Sebab taknak cuci pinggan.. Xnak kecahkan kitchen etc... Hahhaha.. Aku la tu. Bukan orang lain pun..

Kalini nak share la skit pasal food lately yang aku masak kat rumah ni kan.... Time rajin boleh la.. Time kelaut... Laut i miss you la cita dia... 😜😜😜




Ipoh hor fun
 


Ipoh hor fun vs squid ink pasta




Lobster


Acah2 mat salleh


Ayam bakaq + sambal penyet


Sup tetel


Masak lemak


Beef padkrapao 


Acah2 korean pancake


Bila rajin banyak la lauknya


Laksa siam


Time rajin boleh la buat laksa siam ni.. Nanti2 la share resipi dia. 


Nasi goreng tuna Ayam Brand


Ni latest bukak posa semalam. Apa ada dalam peti sejuk ja. 


Ni lagi latest sebab baru lpas masak makan.. Cepat2 n simple2 ja sebab anak nak pi sek satgi.. Masak pun simple2 ja lah... 


Beza lah.. Time rajin nak masak n terpaksa masak tu. Hahhaha.... Lagi parah kalau time tak rasa nak masak langsung. Ada time tu penat2 masak.. Xleh n xlalu nak telan apa yang kita masak.. Parah gila kalau kena tu... 
So hampa2 kalau mak ka bini dah masak tu.. Hargailah tau... Bukan senang nak masak ni. Nak kena prepare bahan2 nak masak.. Pastu nak masak.. Nak hidang.. Nak kemas dapoq after masak lagi... Lepas tu.. Lepas tu.... Ehhh penatnya kalau nak listkan... 

Oklah chow... Nak hntaq anak pi sekolah pulak. 


5 Comments

  1. bila time angin rajin bukan kaleng2 menu atas meja dia

    ReplyDelete
  2. Wah..melampau semua makanan ni..hahahaha....apapun aktiviti memasak sememangnya menjadi rutin kita semua kan...

    ReplyDelete
  3. Sedap2 semua masakannya tu. Terliur tengok laksa Siam.

    ReplyDelete
  4. hebatnya masakan tu semua! mengancam betul udang tu hah

    ReplyDelete
  5. boleh jd chef hahaha sebab rajin nk masak mcm2

    ReplyDelete

Post a Comment