Back to the nature

 As part of my kids learning process is to be back to the nature.... Taknak la jadi anak2 yang cenggeng sampai nature pun tak expose kan. So me and my husband decided to reduce our visit to the mall and start exposing them to the nature.


So lets check out our back to nature.... 


Penang Botanical Garden

Last 2 weeks... We went to Penang Botanical Garden... Boleh tahan jugak pukui 3 petang yang agak panas tu ajak jalan2 dalam tu. Not all the part are shaded... So memang ada part yang panas la kan...but we made it... At least keluar la peluh2 jantan skit kan.... Dari jalan dekat Mall musim2 pandemic ni... 








Trong Waterfall 

Yang ni dekat kampung my husband dekat Trong Perak. Memang lawa gila ayaq terjun dia. Huaaaaa... Rugi tak bawak baju😭😭😭😭
Kalau tak boleh la mandi sekali with the kids. Kids mandi dengan baju kurung okeh... 








Next nak bawak anak2 pi camping kat campsite2 yang menarik pulak.... 





5 Comments

  1. Cantiklah air terjun tu. Seronok anak anak dapat mandi air terjun yang sejuk.

    ReplyDelete
  2. botanical garden, my favorite spot for jogging dulu.... sminggu dua kali before class.. skrg Dem teluk bahang saja la tempat jogging hehehe

    ReplyDelete
  3. bestnya jalan2 tengok alam semulajadi ;)

    ReplyDelete

Post a Comment