Makan Nasi Daun Pisang Di Sri Ananda Bahwan Garden Cafe

Hari Ahad lepas kami satu family berkesempatan la spend time together keluar dalam fasa new normal fasa PKPP ni...
Ya la... Sebelum ni papa diorang ni asyik terperap ja dekat rumah dengan kami 3 beranak. Seminggu sebelum raya tu dapat arahan dah nak kena start jalan kerja lepas raya. So start ja a w…

7 Mitos Tentang Makan Durian, No 5 Paling Banyak Orang Cakap

Durian ialah buah yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Di samping manfaat makan durian yang hangat diperkatakan, ada juga efek makan durian yang ramai tidak sedar!Buah ini amat digemari kena isinya yang manis dan lemak berkrim.Tapi, apabila makan durian mesti anda terfikirkan tentang semua mitos…

Best Tak Guna Cast Iron Pot ni ?

Actually dah lama juga aku pakai cast iron pot ni. Rasa macam dah dekat 3 tahun dah. Kira sebelum fames makcik2 kiah bising periuk mahal bagai ni. 
Baru-baru ni masa MCO, meletop dengan Le Creuset ni kan. Le Creuset ni salah satu top and fames brand la untuk cast iron cookware. Selain dari Le Creuse…

PG Mall Birthday Sales

Sedar tak sedar dah nak habis bulan 6 kan. Haihhhh sat ja rasa.... 3 bulan ni something yang lain kan. Mana taknya, sepanjang MCO ni macam-macam fasa yang kita semua lalui. Ada fasa MCO diperketatkan, ada fasa MCO dilonggarkan dengan bersyarat dan macam-macam lagi.
And macam-macam jugak skills yang …

Kitchen Cabinet Organization

Dah berapa bulan duduk rumah baru.. Baru la sempat nak organize kitchen cabinet betul-betul kan. Sebelum ni ada time rajin susun la elok2... Ada time malas.. Ke laut gila ja... Main sumbat2 ja kalau nak cepat.
So semalam nekad dah nak organize balik elok2. Bagi systematic and tersusun.. Supaya senan…