Product Review : Garnier Color Natural

Ada sapa2 kat sini yang ada masalah uban tak? Kalau ada..kita gengggg... Stress ok bila selak2 rambut nampak uban merata. Walaupun jenis rambut tebal, and tak nampak pun uban tu.. Tetapi tetap eyes sore bila tengok uban-uban di sebalik rambut yang tebal ni.

Aku memang jenis rambut perang skit. Kalau dekat sekolah dulu memang selalu la kena aimed dengan prefect dan badan dakwah sekolah (sapa duk SBP tau la badan dakwah ni mcm mana)... Asyik la kena ceramah awak dye rambut ka.. Tau dak hukum dye rambut tu apadia.. Yada yada... 

Sekarang tak perlu risau lagi.. Sebab Garnier dah ada pewarna rambut Garnier Natural Color yang dibuat dari bahan-bahan halal dan telus air. Bila dah bahan-bahan halal and telus air memamg no doubt la kita boleh pakai kan. 

Seronok gila hati bila tau Garnier keluarkan product best macam ni. Sebelum ni pakai Shurah and inai ja. Lepas ni dah ada variety.. Senang la nak cover ubanku ini. 

Aku memang sejenis yang jaga rambut. Dari zaman on off tudung.. Jahil time tu. Memang jenis jaga and suka cantikkan rambut. Kejap2 buat rambut curl... Dah straight balik.. Pi curl kan balik... Huuu susah woo jaga rambut curl ni. Rambut straight kejung ni gak senang  jaga. 

Maybe sebab tu juga la rambut aku start develop uban. Sebab suka merapu dengan mencantikkan rambut aku dulu2. 

Ok lah back pasai Garnier Natural Color ni, aku dah lama nampak pasal Garnier Natural Color ni kat Watson n Guardian. Nak beli tak beli-beli sebabnya time tu aku baru ja lepas inaikan rambut aku dekat salon. So aku biar ja lah. Sampai la ujung bulan 4 tu inai pun da pudar and start nampak balik uban-uban aku. 

So apa lagi.. Pantas la aku ke Guardian. Tengok pulak kebetulan Guardian buat sales.. Buy 1, second purchase 50% off. Ajerr gila tak amik kan. Haruslah amik buat stock Garnier Natural Color ni. Boleh la buat pakai untuk 2x. Jimat dah di situ kan. 



Aku beli 2 warna berbeza. Burgundy and golden brown. Saja nak try warna yang berbeza. 



Aku guna Garnier Natural Color-golden brown ni dulu. Memang cantik color dia. 


Diperkaya dengan Colorboost formula  yang diperkaya dengan almond, olive dan avocado oil yang bertindak mempertahankan warna rambut dan membekalkan nutrisi kepada rambut. Yang paling best bau tak busuk ya. 


Sekali lagi dinyatakan, Garnier Color Natural ni diperbuat dari bahan-bahan halal dan telus air ya. Awas kalau ada yang mempersoalkan lagi tentang ke-halalan product dan status telus air dia. 


Biasa kalau guna dye yang tak telus air ni.. Rambut lepas dye akan jadi kembang semacam. Dia macam coating rambut hampa dengan color tu. Kiranya ala-ala celup tepung.. Memang boleh rasa different antara yang telus air dengan tak ni. 

Paling best bila guna Garnier Color Natural ni rambut lembut and wangi ja. Takdak la rasa rambut keras kejung macam aku pernah pakai pewarna rambut si terlajak laris tu. Keras kejung rambut aku macam pakai wig. Hareys betui rasa. 


Baru boleh geng dengan Ecah rambut ala-ala Lailersss. Rambut mek ni memang lagi perang dari aku n Adriana. Nasib ko lah dik nanti kalau kena marah dengan cikgu ka pengawas. Tadah la telinga dik sambol buat muka Lailerss shenduls awak tuuuu... 


So sesapa yang tengah cari altenartif untuk cover uban korang.. Boleh la mencuba Garnier Color Natural ni.. In Sha Allah puas hati... Boleh la berambut raya baru.. Wehuuuuu




3 Comments

Post a Comment