Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Rasa beraya di oversea.. Feeling2 raya di Stockholm. 🤣🤣🤣

New norm Eidul Fitri... 
Walaupun rasa pelik and tak biasa bila raya kat rumah sendiri... And kena duduk raya dekat rumah ja... But well... Tetap la kena hadap kan sebagai new norm. 
Satu hari nanti raya 2020 la raya yang kita akan kenang seb…

Resipi : Gulai Daging Rebung Sedap Philip Pressure Cooker.

Hari tu ada cerita pasal dapat rebung kan. Kat Penang ni punya la susah nak dapatbrebung cik oiii. Kalau dapat tu memang rare la. Aku ni nasib makcik aku bagi ja hari tu. So gunakan lah secara berjimat cermat. 
Hari tu mula-mula dapat buat ulam sekali. Time tu la suami aku rasa ehhh sedap la rebung …

Resipi Pajeri Rebung Sedap

Ada yang suka makan rebung tak dekat sini? Aku memang suka gila makan rebung especially rebung madu. Ya Allah sedapnya rebung madu tu. Husband aku tak makan rebung, dia kata rebung bau busuk. Tapi yang dia makan bau busuk tu rebung beting yang besar-besar tu. Aku ok ja rebung mana-mana pun janji na…

KURMA AJWA ASLI MADINAH PILIHAN NABI | RIHURA HERBS

Sebut bulan Ramadan ja dah sinonim kan dengan buah kurma. Yalah, kan sunat berbuka dengan buah kurma /tamar ni. Tapi tu la, kadang-kadang tak semua kurma yang kita beli tu sedap. Untung badan dapat yang ok. Kalau nasib malang dapat la pakej yang siap ada ulat kat dalam  tu. Kena macam tu kadang-kad…

Tingkatkan Imuniti Badan Dengan Joymix, Hello Bong

Musim-musim Covid-19 ni penting untuk lota sentiasa jaga kesihatan dan tingkatkan sistem imuniti badan kita. Kalau kita tak jaga badan kita sendiri, siapa yang nak jaga kan?
Baru-baru ni aku ada ternampak satu produk dari Joymix ni, nama dia Hello Bong. Apa yang membuatkan aku tertarik adalah sebab …