Resipi : Gulai Ayam Rebung

Assalamualaikum

Wahhh hari ni dah 3ist dec.. Esok dah masuk 2020..yeayyyy..i'm looking forward for a brand new year.. Some more its 2020.. I bet those 80's kids will looking forward for 2020 kannnnn...

And sedar tak sedar... My 1st child, Adriana will be going to primary school. Mama yang n…

Product Review : Orgga Malaysia Natural & Organic Skin Care

Excited betul bila Dapat box of surprise dari Orgga Malaysia ni. Bukak wahhhhhh dis is soooooooo good. Macam tak percaya product dari Malaysia ada yang cun macam ni... The packaging itself very the international gituuuu. Simple but sleek. Nampak sophisticated sangat bagi aku.

Cantik kannnnnn packa…

Travelog Koh Lanta : Ke Koh Lanta kitaaaa | Part I

First of all... Trip ke Koh Lanta ni sama gak macam trip ke Perth.. Long overdue.. Ni tahun lepas punya cerita jugak... Tapi yang ni baik skit.. Dalam hujung bulan 8 macam tu kami ke Koh Lanta ya.



Untuk pengetahuan hampa Koh Lanta ni terletak do Krabi Province. perjalanan dari Wang Kelian ke Koh La…

Korean Sauce Adabi, Pedas ke Idok?

Dah tua2 ni... Nak makan apa pun kena jaga la kan. Sedaq diri sebab dah makin tua. Aku memang biasa suka makan pedas. Pendek kata memang jenis kaki balun makanan pedas la. Dulu2 kalau makan megi mesti letak cabai melaka tu koman2 5 biji. Nak lagi best kalau dapat cabai burung tu.. Ya Allah... Pedas…

Resipi : Ikan Jenahak Masak Lemak Cili Padi

Pejam celik nahhh minggu depan dah 2020. Dah2 la buat lawak kereta terbang tu... Tak dak kereta terbang pun 2020...tapi teknologi yang Malaysia capai ni dah beyond words pun. Sapa sangka tahun 7 tahun kebelakangan ni kita boleh video call mak kita kat kampung. Kalau pikiaq balik logik 20 tahun lepa…

Travelog Perth ( Western Australia) : Day 8 and Day 9

Assalamualaikum...

Haaa tu diaaa.. Nak perabih travelog ke Perth ni makan tahun wei... Elok sebelum berlabuhnya tirai 2019 ni aku siap kan terus ja semua...
Tak nak la berhutang post lagi...

Untuk day 7 yang lepas kami main dekat Perth City.. Shopping semua kan. Sama gak dengan Day 8 ni.. Kami stil…