Food Review : Nasi bamboo Sungai Klah

Actually dah banyak kali dah makan kat sini kalau nak pi kl ka mana ka. Tapiiii sebab ya selalu pi time hari cuti.. So penuh la dengan umat and aku tak sempat pun nak pi usha2 apa yang ada. Selalunya laki aku ja yang duk pi beli lauk semua. Aku duk ngan dua orang mek ni.

Kali ni sebab pi time weekday so lapang la aku nak jalan2 cuci mata sat pun. Kalau weekn tak lalu tengok crowd dia weiiii

Jom kita Cuci2 mata dlu apa ada.


Ni kat stall yang jual lauk2 berkuah etc tu. 


Laki aku rambang mata leww teww. 


Gulai Kambing umbut pisang


Aku dah ambil macam dekat bahagian bakar-bakar sekali jumpa patin tempoyak favourite aku ni. Huwaaa stress. 


Rebung tu pun fav😭


Terung berlado


Ni aku tak ingat dah apa. 


Sambal tempoyak 😍


Harga OK la bagi aku. 


Kerabu oiiii. Tapi dah amik macam dah. 




Ni pulak kat sudut bakar-bakar






Ada macam2 kan.. So memang kat sini dah rambang mata gila. 
Serius semua nampak sedap2. 

Jom tengok kami amik apa ok



Basically kat sini. Hampa pilih nak apa.. Lepas tu buh la dalam dulang ni. 


Nyumsss 


Kambing salai bakar


Masak lemak telor itik


Fav! 


Ikan talapia bakar masak lemak. 


Ayam Kampung bakar. 


Gulai kambing umbut pisang and nasi bamboo. Sedapppp. 

Overall bagi aku memang sedap la lauk2 dia. Kena ngn tekak aku yang kekampungan ni. Kalau tak sedap takkan la repeat makan berkali-kali kat sini kan. 


Hampa kalau nk pi time weekend memang ramai la. And maybe kena parking jauh skit la. And maybe jugak kena berdepan dengan perokok2 yang cacat otaknya and takda adab main smoking ja. Budusss betul jenuh beruk matyeh ni.. 

Apa pun kalau nak pi jangan lupa exit dekat Sungkai kalau dari Tol Plus Utara-Selatan tu. 


Nasi Bamboo Sungai Klah
Kampung Buloh Telor, 
35600 Sungai, 
Perak
0175167592




0 Comments