Aishah Arissa is now 1 year old

9:31 AM

Rasa macam baru lagi ja beranak kan Aishah. Baru lagi berperang dalam hati alaaa kena cser lagi sebab baby mama dalam perut comey angat..scan2 tudiaaaa. Takpa la mama redha kena elective cser pun demi anak mama. Kita ikut ja cakap yang pakar. Yang selebihnya kita berserah ja kepada Nya. Tak penting beranak normal ka cser ka..janji anak mama selamat. Mama sakit lepas tu number 2. Macam tu la mak2 kan. Pengorbanan yang nampak kecik tapi orang perempuan ja tau macam mana rasanya. ***air mata bergenang***


My little Aishah Arissa that is not so little. Hahhaha


Dan tak percaya jugak da 1 tahun lengkap penyusuan susu ibu kepada sayang mama sorang ni. Makin sado anak mama sorang ni. Lagi 4kg sama berat dengan kakak oii. Si kakak maintain kurus kedingggg.

Di kesempatan ni nak coret kan untuk anak mama tersayang. Sory kalau sambutan hari jadi Aishah terlalu simple. But you need to know that mama,papa, kakak, maktok, makngah n d list goes love u so much.. sapa tak sayang Aishah Potpot kannnn...semua sayang diaaa.

So untuk birthday Aishah yang first ni aku cuma order butter cupcakes ja from Kak Eny Yusnizar. Food Blogger fames dari Jitra. Kebetulan time tu aku ada kat Jitra. And Amir balik dari penang petang tu untuk celebrate birthday Aishah kat Jitra.


Memang sengaja request nak butter cupcake yang simple macam ni. Color mint n pink. Ehh macam sama kaler blog ni kennn.


Sengaja mintak kekny wat simple cenggini sebab suka tengok omputih punya cupcakes ala2 rustic mcm gini haa. Rindu pulak nak layan cupcakes kan.


Adik tak reti pegang lagi. So kita suruh kakak posing la dengan cupcakes ni. Serius sedap kak eny wat wei. Cream dia tak muak langsung...in fact the nicest one aku pernah makan. Tak muak...tak manis sangat and tak melekit langsung dekat lelangit aku. Good job kak eny!



Makan pun kat kedai biasa-biasa ja. Nothing fancy sangat pun. As usual, my mom bukanlah seorang yang suka sangat menda-menda yang fancy like nak celebrate birthday wajib kena makan kat tempat-tempat fancy ni. Cukup dengan ucapan pun more than enough. Dats my mom, tu pun I insisted jugak cakap no nid to masak2 dat day. Jom makan luaq ja. And let her decided where she wants to celebrate her cucu's birthday.

So Aishah..if u happen to read this in future..please bear in ur mind dat u mean world to me. Mama sayang sangat-sangat dekat Aishah dengan kakak. Semoga membesar menjadi anak yang solehah..mendengar kata..menjaga solat dan berguna kepada agama kita.


Hai Aishah Potpot. Cepat jalan. Nanti kita boleh pi travel jauh-jauh sikit. Heppy birthday sayang. Mama loves u so much. Muahhhh.

Hampa orang-orang Jitra kalau nak cari bakers yang best gila..jangan lupa cari Kak Eny tau. Kek2 dia In Sha Allah meletop pompom.

Ni resipi buttercream cupcakes dia. Siap bagi resipi lagi haaa. Apa lagi sapa yang rajin boleh try. Aku tak rajin harap maklong­čśů


You Might Also Like

18 comments

  1. Selamat ulangtahun kelahiran Aishah. Semoga menjadi anak yang solehah dan taat kedua ibu bapa. Bestnya ada resepi cupcake sekali.

    ReplyDelete
  2. happy birthday arissa! geramnya tengok gambar time baby tu, mesti pipi dia selalu jadi mangsa kan

    ReplyDelete
  3. Happy birthday adik Aishah....be a good girl ye...

    ReplyDelete
  4. happy birtday aishah arissa. semoga membesar dengan sihat dan berjaya menjadi anak solehah dunia akhirat.

    begitu lah pengorbanan seorang ibu kan. insyaAllah ada ganjaran menanti. :)

    ReplyDelete
  5. happy birthday cutie pie.. semoga membesar menjadi anak yang solehah :)

    ReplyDelete
  6. alololo...happy 1 year birthday Aishah! semoga jadi anak yg baik dan solehah hendaknyaaa...alololo...sakan kakak pegang kek!

    ReplyDelete
  7. Happy birthday Aisyah Comelnye awak... Geram Acik Bonde tengok he he he

    ReplyDelete
  8. awwwww so cute.

    hi jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  9. Alahai comelnya Aishah. Mesti rasa macam, eh rasa semalma kecik je lagi budaknye. Tup tup hari dah besarrrr

    ReplyDelete
  10. congrats la aishah.....dah one yr hehhe...keep up the motherhood ya!

    ReplyDelete
  11. kalau krim tak muak, memang sedap la kan..

    sungguh besar pengorbanan seorang ibu.. - jmr23.com

    ReplyDelete
  12. Kejap je masa dah 1 tahun. Setahun pertama ni memang mencabar kan. Tapi bila toleh tengok Adam dan Alif dah besar, ruby macam rindu pula masa mereka baby. Masa baby ni best kalau ibu ni tiada komplikasi masa beranak. Nak pantang, nak jaga jahitan, nak positif supaya susu sentiasa ada. Harap-harap si bapa la enjoy jaga anak. Jangan berkira sangat. Sebab ibu dah missed few moment. Huwaaa. i sebak plak

    ReplyDelete
  13. Tahniah dan selamat hari jadi yang ke pertama moga jadi anak yang soleh dan sihat baik untuk keluarga...

    ReplyDelete
  14. Happy birthday aishah arissa semoga menjadi anak yang solehah serta berjaya dunia dan akhirat yea

    ReplyDelete
  15. Kita hari jadi anak hari tue, ingat tak ingat je nak raikan... sapa suruh buat daddy marah-marah hari tue hahahah

    ReplyDelete
  16. Happy Birthday Aishah! children grow up very fast right, she is so adorable.

    ReplyDelete
  17. May she grow up healthy and her smile is nice. She so adorable.

    ReplyDelete
  18. Happy Birthday Baby Girl ! May Allah bless you and your parents, jadi anak yang solehah sejukkan perut ibumu hee..

    ReplyDelete