Tips Kecantikan : Pemilihan warna kanta lekap

5:44 PM

Hai, kali ni nak sharing satu tips kecantikan macam mana nak pilih warna kanta lekap supaya tak nampak "gerun" di mata orang lain yang melihat kita. Jangan tak tau tersilap pilih warna lens korang bukan nampak cantik tau tapi ternampak "weirdooo" atau macam "hantu" tau.

Jom kita tengok pemilihan warna kanta lekap mengikut tona kulit.


Pic credit to The Image Icone


Pic credit to The Image Icone


Pic credit to The Image Icone


Pakai lense yang bewarna ni kena berhati-hati juga. Sebab kalau tersilap warna boleh nampak muka kita kusam and weird tau. Sebab orang kita selalu bila pakai lense tak amik kira dah warna asal lense mata kita sendiri, pakai main taram ja pakai kaler lense ikut dan. Last-last nampak macam ni.


Pic credit to Mr Google.

Daripada nampak menggerunkan macam ni, better ka hampa ikut panduan pakai lense color ni ikut skin tone hampa. Kadang-kadang orang nak tegoq tak gamak, puji la melambung kata lawa, walhal weirdooo sangat.

Nak pakai biaq la nampak classy macam adik manis kita sorang ni haaa.


Pic credit to Mr Google



Pic credit to Mr Google


Pic credit to Mr Google

Ni contoh sorang hamba Allah yang pakai lense color apa pun lawa kot. Kita hat kulit ala2 Jennifer Hudson ni kena la beware skit tentang pemilihan color lense tu. 

Ps:  hampa, kami stil duk mencari lense yang sesuai untuk mata kami yang sensitif and cepat merah ni bila pakai lense, anyone can suggest a good one?







You Might Also Like

4 comments

  1. cantik betoi dia ni punya warna lens.. ada satu brand tu best pakai tapi lupa brand apa.. dah buang kotak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk cari yg sesuai dgn mata tu yg payah tu..akak mata sensitip

      Delete
  2. org cantik pakai apa pun cantik.. gerun tgk mata org pkai xkena warna kulit hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..kalau lopa lawa pakai apa pun lawa...hat yg kompiden lawa tu yg payah tu

      Delete