PRODUCT REVIEW : PIGEON NEW BORN SKINCARE SERIES

12:02 AM

Salam. Kali ni kami nak share dengan hampa semua pasal satu produk dari Pigeon yang diperkenalkan dengan teknologi Natulayer. Sebut saja pasal Pigeon, I bet most of the parents must know about this huge and well known brand kan.



Pic credit to Pigeon web.

Pengenalan Newborn Pure.

Seperti yang kita sedia maklum, semasa baby berada dalam kandungan si ibu, bayi kita dilindungi dengan satu layer di atas kulitnya. Tetapi right after birth, the layer is no longer present so sebab tu la baby skin akan jadi a bit sensitive compared to adults kan.

Dengan berbekalkan 40 tahun pengalaman dalam baby skincare, Pigeon telah menghasilkan Natulayer™ , dimana satu lapisan dihasilkan meyerupai "natural coat of protection" di kulit bayi semasa dalam kandungan. Kesemua produk Pigeon diformulasi dengan Natulayer™  yang membantu kulit mengekalkan kelembapan dan yang paling penting menjadi pelindung kepada kulit bayi. 


Pic credit to Pigeon web.

Apa itu “Natulayer™”?


Pic credit to Pigeon web.

  1. Duo pelembab Natulayer™
  2. 0% Paraben, Formaldehyde dan alkohol.
  3. pH yang seimbang
  4. Diuji secara dermatologi.
  5. Dihasilkan di Jepun.
Untuk pengetahuan korang, korang boleh la dapatkan produk-produk Pigeon ni dari Motherhood.my ya.



Personally, kami suka sangat bau lotion and body wash dia. Bila apply kat Aishah memang sangat-sangat gentle and bau dia delicate sangat-sangat. Rasa nak gomoi-gomoi ja mek tu tak henti-henti. Sampai dia pun tension apehal la mama dia asyik-asyik nak gomoi dia ja nih ha.



Untuk body wash, harganya cuma RM59 sahaja. Click sini untuk membeli ya.



Untuk moisturising lotion, harga dia sama jugak dengan body wash, RM59 juga ye. Boleh click sini untuk membeli tau.
Untuk info lanjut dan korang nak beli produk Pigeon Newborn Skincare Series ni korang boleh la layari motherhood dan Pigeon  ya. 

You Might Also Like

4 comments

  1. Nnti k.farah nk try utk Emir lah..tq 4 sharing alia

    ReplyDelete
    Replies
    1. bguih ni k.farah..esp utk baby or budak yg sensitive skin kn

      Delete
  2. nampak macam menarik jer ni

    ReplyDelete