Recipe: Chilies Chicken With Thai Basils ala Black Canyon

Kali ni nak cerita pasal dish fav kat Black Canyon. Memang fav sangat la sebab sedap sangat oittt. Nak buat pun sebenarnya senang ja ha..




Sebelum tu jom tengok bahan-bahan yang digunakan ok:

* isi ayam yang da dipotong
* isi udang (kalau BC dia letak tapi aku tak letak)
* paste Ibu Sambal (click si…

The Boss Baby Review

Wah gila! Lama gila tak review pasal muvie kan. Last review muvie pasal The Conjuring 2 tu kot.

Ni haa baru-baru ni kira unplanned la jugak nak tengok muvie ni sebab macam takut-takut pun ada Aishah meragam ka apa ka kat dalam tu. Tapiiiii ewahhh2 semua orang nak pi tinggai kami berdua ja. Banyiakk…

Rumahku wangi dengan Glade Automatic Air Freshner

Haaaa... tadi masa otw nak amik Adriana from kindy singgah la jap Giant. Saja ja nak test jalan-jalan dengan Si Aishah ni. Alhamdulillah behave duk dalam stroller tu janji kena bagi dia minum susu dulu kenyang-kenyang and stroller kena gerak-gerak takleh statik ok!

Balik pasal cerita air freshner n…

Travelog Perth : Tempat Makan Halal di Perth, Charcoal Chicken Express Dianella Plaza

Hai macam biasa, kali ni nak cerita pasal Travelog Perth dulu bagi tinggal sikit-sikit ja. Kalau boleh nak buat entry lumpsum tapi nanti pikir-pikir haihhh rugi la takda kenangan pulak kan nak ingat pasal Perth tua-tua nanti (tapi harap-harap tua-tua nanti pencen laki ajak migrate duk sana..huahuah…

Travelog Perth : Back to Perth, from Albany

Selesai berjalan-jalan di Albany Wind Farm, kami pun terus gerak untuk balik ke Perth. Perjalanan lebih kurang 4hrs++. Tapi biasa la sebab ada pit stop nak singgah makan bekal la, nak shi shi la. Maka dia akan jadi lama la skit. Tapi kalau kat Msia ni boleh less than 4hrs ni. Sebab kat Msia banyak …

Perabot Scandinavian Murah

Hai kali ni nak cerita pasal another side business aku iaitu menjual perabot Scandinavian dengan harga mampu milik gitu haa.

Tapi all this furniture semuanya pre order basis la ye. After full payment biasa dalam 30-40days akan sampai la kat doorstep korang tau. And yang paling penting harga dia keb…

Food Review : Texas Chicken Penang

Hai hampaaaa..saja la nak cerita pasal Texas Chicken ni. Alaa orang KL jangan la kecam kami. Kami baru ja 2 kali makan Texas Chicken ni tapi dah jatuh cinta sangat tau.

For your info, kat Penang ni baru ja buka. Located dekat First Avenue di Lower Ground Floor gitu.

So far memang terbaik la ayam di…

Shell Out lagi

Last weekend balik Jitra lagi sebab kali ni nak sambut bday Adriana dengan family belah aku pulak khen. Konsep dia macam ni, kena adil dan saksama. Baru la nanti xda yang terasa hati bagaikan. Lagipun, adik aku balik sama so apa lagi marilah memeriahkan rumah maktok. Kasi riuh randah sikit kan.

Mul…

Product Review : Brush Cleaner From Daiso

Hai hampa....kali ni nak share pasal brush cleaner from Daiso ni. Quite hype among MUAs...


Comel ja tau dalam botol pink gituu haaa 

Serious memang best tau brush cleaner from Daiso ni. Guna skit pun da keluar habis and bersih brush tu.

Tak caya ka??? Meh la kita tengok gambar kat bawah ni.


1. Ambi…

Products Review : Carrie Junior, Kini Dalam Pek Isian Semula

Cakap pasal Carrie Junior sapa yang tak tau kan. Rasa macam semua orang kenal. Kami pun masa kecik-kecik dulu mak kami pakaikan Carrie Jr bedak kat kami. Ada gambar gajah comel ni. Dari dulu mai gajah comel ni jadi trademark Carrie Junior kan.


Mesti familiar dengan iklan Carrie Junior, budak pompua…

Travelog Perth : Day 5 , Albany Wind Farm

Bersambung dengan entry Travelog Perth. Ampun. Nak cerita pasal Perth ni kena amik mood slow2 and sementara nak edit masuk watermark bagaikan๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›๐Ÿ˜›

Ok bersambung dari entry sebelum ini , click sini untuk membaca. Lepas ja kami pi ke The Gap And Natural Bridge yang terletak di Torndirrup National Pa…