Sumber kekuatan mama dan papa

Aishah Arissa mama da masuk 3 months today. Kejap ja rasa anak mama ni da besar.
Esok-esok da start solid food, and then merangkak..pastu meniti untuk berjalan pulak.
Haihhh pejam celik pejam celik sat ja masa berlalu kan. Baru ja teringat rasa cuak yang mendalam lepas doctor advice for elective c…

Resipi : Pasta Aglio E Olio

Haiii lamanya tak up recipe kan...
Kadang2 tu bukan apa. Rasa macam malas nk up recipe sebab macam senang jek kan. Nanti orang cakap ehh bajet pandai nauuu la masak tu...
Ehh pedulik pulak aku kan...blog aku...sukati aaa nak up amenda pun...

Tapi disebabkan bila aku update kat ig ada yang tanya aku…

Jatuh cinta dengan sukiyaki

Haaa tajuk nak cinta-cinta ja kan.
Korang tau ka apa sukiyaki tu? Sukiyaki tu nama hidangan jepun, dihidangkan atas plate yang dipanaskan. Dalam tu ada hirisan daging, mushroom dan beef broth with soy sauce. Adussss teringat balik terus kecur air liur ni wei.

Ahad lepas, lepas event kat Gurney yang…

Tak boleh move on

Heeee....bila start sasau cita korea balik mula la kan. Ahkak ni dari zaman anak dara n masa belajaq kat U lagi memang jenis spesis layan cita-cita episod ni. Baik orang putih macam One Tree Hill, Gossip Girl ka apa ka semua hakak layan. Masa zaman kat SBP dulu gila cerita jepun and kebetulan masa …

Tempat Makan Menarik di Melaka : Pak Putra Nan & Tandoori

Hai korang.
Haaa anak-anak da tidoq maka mamanya sempat la nak update blog kan. Macam tu la bila dah ada anak-anak. Dulu  anak ja, lani dah anak-anak. Tahap nak pitam join depa pun sangat tinggi sebab tu la blog jadi malas ja nak  update!

Kali ni nak cerita tempat makan yang best di Melaka pulak. K…

Tip & Panduan Keselamatan Anak Di Rumah.

Perkara yang selalu kita abaikan di runah kadang-kadang boleh mengundang bahaya kepada anak-anak kesayangan kita. Betul la orang tua-tua cakap malang tidak berbau kan sebab tu kadang-kadang mencegah lebih bail dari merawat. Ya tak? Nak-nak pulak si kecil dalam proses "explore" yang tak su…

Travelog Perth : Day 5 , The Gap And Natural Bridge Albany

Sambungan untuk entry Travelog Perth. Pfffttt bila la nak habis pasal entry Perth, to be exact Western Australia kan. Takpa-takpa slow-slow gitewww haaa.

Dari Middleton Beach Albany kami terus gerak ke The Gap & Natural Bridge.  The Gap & Natural Park ni terletak di Torndirrup National Park…

Indoor plant

Hai semua. Seperti yang hampa sedia maklum rumah kami da di make over kan oleh laki kami si kontraktor ganas! Ganas sebab dia lempaq habis barang-barang hiasan bini dia seperti bunga hiasan lavender dan tulip kesayangan.....grrrrr. sakit ja hati ni!! Tak lupa juga belanga kesayangan bini dia ni...m…

Wordless Wednesday

Meh-meh cepat sapa nak jelita
Whatsapp RT to 0133363775
Calit-calit jelita gitewwwww.
Ada freegift untuk yang bertuah ye.