DIY : Make over work station

8:13 AM

Sejak dua menjak ni workstation aku jadi messy gila. Pendek kata SOHO aku memang messy gila dengan raw material nak buat homemade soap aku nya. Dengan homemade soap yang tengah cure nya. Dengan Bubble wrap bagai, bila da start serabut tu mula la rabit sampai ke meja habih haa.

Dari meja Ikea yang agak kecik tu dah upgrade ke meja besaq skit pun jadi gak messy nya. Sebab too many things to put onto the top of the table kan. Mau nya tak messy. So SOHO pnya room terkunci rapat bila ada guest mai. hahahaha

Ni bila duk start karang post guna PC balik, mula la simpan balik workstation step by step. Mula la dapat idea dari group PS Penang Ikea tu. Ada yang letak rak LACK Ikea tu atas meja untuk organizekan workstation depa. So apa lagi, LACK pun tak pakai sangat kan. Dari duk biar berhabuk ja moh le kita letak n susunkan atas meja. Senang mak nak letak pc semua bagai secepuk atas tu haa. Actually kaki Ikea mesti tau yang rack LACK ni adalah rack tv yang kecik kat Ikea tu. Ala yang RM39,90 tu.  So marilah kita HACK kan LACK Ikea kita ni yaa.


so amacam?
ok tak letak gini???
so far rasa teratur skit la hidup aku ni....kalau tak Ya Allah menyampahnya nak masuk SOHO ni. part lain dalam SOHO belum siap lagi la. tunggu la, makyong kan cepat penat. Little by little nanti susun , sorting apa yang patut dan wat major 5S  kat dalam SOHO ni. nanti2 la ya kita share yang tu ya. 

Apa yang penting aku da tak serabut sangat dah bila masuk dalam SOHO ni walaupun ada part yang masih aku rasa jem bila nak tengok kan. So sabaq ya. Nanti-nanti kita wat slow-slow gitu haa.. nak speed aku tak larat la haaa.

oklah, tu ja la nak kongsi cerita hack n diy aku kali ni.


Lepas ni makin bersemangat la nak update blog bagaikan;)

You Might Also Like

9 comments