Tips menabung : Misi duit oren

5:33 AM

Misi duit oren diteruskan lagi sehingga bulan 3 ni...
Separuh da siap masuk dalam tabung...
tips aku pasal duet oren ni...kalau aku pecah ja duit RM50 selalunya mesti akan dapat RM20 not oren ni kan...
so aku akn selit siap2 kat compartment duit oren ni...
hari tu dah keluarkan dah 30 keping note oren dr dalam compartment duit oren tu...
ni makjem tak kira lagi sekarang ada berapa keping...
kadang biaq ja banyak2 dalam tu...
memang duit note oren tu diharamkan la dari kegunaan harian..
kalau guna gak ke next time kena ganti triple....



Ingat nak buat tabung note hijau pulak untuk bagi duit raya kt budak2 kan tahun ni. Takpun kita wat ja habuan simpan p jalan2 hujung tahun ni.

Hampa pulak macam mana??

You Might Also Like

11 comments

  1. saya pon buat macam ni..tapi selalu tak disiplin... nanti oren jadi merah..duit sepuluh hengget..
    lepas tu kan.. siap tukar2 ngan duit 50 hengget...amik duit kecik..
    mana boleh kan...hahaha..tak disiplin..
    tapi..asalkan menyimpan...baik dah tu.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...
      bab nak disiplin ni kekadang ke laut jugak lah...
      tapi mau takmau kena pejam mata gak wat...

      Delete
  2. wah oren tuuuu..mokcik tabung merah jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabung merah pun okey apa...
      tabung oren ni sebab oren jarang dapat skit
      ingat nak kena start balik tabung hijau sama...

      Delete
  3. Bagus !! Kita simpan duit hijau je. Nk mula simpan duit oren juga. Simpan dr sekarang utk duit raya. Nanti dah dekat raya tu. Tak payah pening bab duit raya kan.

    ReplyDelete
  4. Bagus !! Kita simpan duit hijau je. Nk mula simpan duit oren juga. Simpan dr sekarang utk duit raya. Nanti dah dekat raya tu. Tak payah pening bab duit raya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...
      Xpyah pening2 sgt...
      Dulu mmg collect duit hijau utk duit raya...
      Now kena start blik dah...
      Pejam celik dah nak masuk puasa kan

      Delete
  5. ekin dah abang tengok usaha nak kumpul2 duit oren ni harap misi untuk kumpul ni berjaya nanti...

    ReplyDelete