Movie Review : Dilwale

10:53 AM

Hai dah lama gila aku tak buat movie review kot weiii
Maunya tak sejak2 ada anak ni memang susah la aku nak jejak kaki ke cinema dengan husband berdua ja kan...kalau ya pun mesti tengok cerita cartoon. Nasib baik boleh la layan sampai habis. Kalau nasib tak baik sipi2 nak habis cerita macam Hotel Pensylvania tu Adriana da nangis2 nak susu. Warghhh mak jem is stress!!
Nasib Minion si kenit ni tdoq masa tgh2 cerita and bangun sambung tengok movie macam biasa.

Kes DILWALE yang terlepas tengok ni kes tinggal si kenit ni kat umah bs dia. Fuhhh sempat la p muvie date ngn papa dia kat Gurney Plaza. Nak dating ngan suami sendiri pun payah...asyik bz kedaung ja. Xpa lah...kerja kuat masa muda, tua2 boleh relax kat umah main dengan cucu2 ye dak?

Ok lah...rasanya semua pakat duk gila dengan DILWALE kan...

Lawa kan si Kajol ni. Aku memang duk kagum tengok Kajol ni ja. Tapi geli pulak aku tengok Si SRK ada jambang. Hihihi

Cerita dia ni pasal gangster2 la, si SRK ni anak gangster Team A...si Kajol ni pulak anak gangster Team B yang mana duk bermusuhan. Si SRK pulak jatuh cinta dengan si Kajol ni kiranya awai2 Si Kajol ni macam saja la berlakon suka kat Kaali or SRK ni. Nama Kaali tu tak glam kan. So conflict pun terjadi la lepas2 tu.

Alaaa hampa pun boleh teka la sypnosis cerita dia. Malaih nk cerita panjang2 tapi yang pasti nya lagu2 dia best2...duk JANAM JANAM JANAM..JAHANAM LAH AKU REJA NYANYI LAGU JANAM JANAM NI
GERUA pun best sampai asyik ternyanyi. Kalau dari segi jalan cerita dia bagi aku takla best mana pun.
Laki aku cakap baik layan kat Astro First...biadap kan! Kajol n SRK kot...kompem la aku nak tgk kat cinema. Dulu KUCH KUCH HOTA HAI...DILWALE DULHANIA LE GAYENGE N KABHI KUSHI KABHI GAM tu semua zaman aku tak jejak kaki kat cinema lagi. Bagi chan la bini nk tengok kat wayang cik abam syg oiii.

Orang yang hat duk bising kena surung p cinema tu last2 duk GERUA GERUA GERUA...JANAM JANAM JANAM....
kan aku da cakap...laki aku ni mmg kaki hindustan tp saja poyo.. lagu2 hidustan siap hapai lagi. Aku menyanyi lagu Dilwake Dulhania Le Jayenge dia pun join sekaki. Muka ja ketat...hati hindustani heyyyy...

Walaupun cerita ni bagi aku agk BIASA kalau dibandingkan dengan KUCH KUCH HOTA HAI atau DILWALE DULHANIA LE JAYENGE tetapi tetap la menjadi one of MUST WATCH khas utk peminat Kajol N SRK. Cuba kalau Kajol ngn laki dia...nan hadooo aku nak p tengokkk haaaa.

Duk kagum dengan kecantikan Kajol tak abih2 lagi...huwaaa cantiknya awak ni Kajol. Ok lupa nak telan collagen hari ni. Japg kena pantas bangun minum collagen sebelum tidoq ni. Ohoiii kata nak segak dan lawa macam Kajol. Vitamin C and E shaklee pun xleh skip. Baru la Qu Puteh...ehhh. marah Dato Vida aku pinjam tagline dia nnt haaa.

Ok lah...tu ja lah nk review yang tak berapa nak review tu. Pendek kata..hampa yg suka couple ni elok la p tengok. Aku nak cari link nak download nanti. HAHA
HAHA GELAK SYAITON!

Nite hampa. Nak mimpi segak macam Kajol la malam ni. Ehhhh

You Might Also Like

8 comments

  1. sampai la tak tengk lg.. tak dak sapa minat nk p tgk..
    kajol pakai collegen apa. memang lawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli dvd pun ok nina...
      Hahhaha
      Tapi sungguh kajol segak gila

      Delete
  2. dah ada online tapi susah betul nak download...
    Jeles nie.. x pi tgk lagi..
    memang lagu dia berhantu.. kat opis nie pun ramai dah kemaruk..
    Wakakaka..

    ReplyDelete
  3. iols tgu astro 1st nak layan dilwale ni haha

    ReplyDelete
  4. ekin suka tengok shah rukh ada jambang... hihihi... sbb suami ekin pun ada janggut gak... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai suami xpernah berjambang...
      So lelaki berjambang ni tgk gak la..ada yg suka tgk
      Ada.yg ermmmm

      Delete