Buncis ku

3:59 AM

Yahuuuu
Setelah sekian lama menanti buncis renek ni keluarkan hasil.


Finally



Tadaaaaa
Wehuuu da keluarkan hasil.
Yang ni kita simpan kasik wat benih pulak untuk future ya.
Banyak lagi bunga dia duk keluar.
Seronok tu Allah ja yang tau.
Yang gila berkebun ja akan paham. Walaupun secara kecil-kecilan kan.
Cukup la habuan nak makan skit, letak dalam nasi goreng Mat Maslan ka. Hikhik.
Jom usha yang lain sama.
Selamat menjamu mata di balcony kecikku ini.



Kacang panjang yang tak berhenti-henti berbuah.



Sweet pepper.



Landscape pun sendiri-sendiri ja bikin



Peria katak cepatla berbuah ok.



Pokok-pokok bunga ni kegunaan dia untuk divert attention serangga-serangga perosak. Lagi bagus kalau dapat bunga taik ayam or marigold tu. Memang boleh buat companion tree yang sangat bagus. Salah satu kawalan organik instead of using harmful chemical pesticides.



Stress pulak haku sebab kenit ni suka betul main-main ngan batu putih mama dia ni. Haishhh

Oklah. Tu ja lah nak update pasal balcony garden atau urban garden kesayangan aku ni.

Sekian.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

5 comments

  1. mintak resipi nasi goreng ahmad maslan boleh?? pe2 pon rajin alia berkebun ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..resipi ns goreng mat maslan tu yg xthan tu...main campak ja kak murni..
      Hahahaha
      Suka berkebun kak murni..best...jadi terapi utk alia....alia suka kaler hijau..so automatik mmg suka sgt menda2 hijau ni

      Delete
  2. sronoknya ada balkoni...umah lama ritu boleh la tanam.ada pandan n daun kari.umah ni takda tempat nak letak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ka..rumah zai area mana?
      Ni pun boleh la habuan mak ngn anak nak main2 kt atas ni..malaih la nk p trun kt playground bwah apartmnt ni sbb budak2 main kasaq..anak kita pulak kecik lagi

      Delete
  3. bestnyaaa !! memang tangan akak sesuai laa tanam2 ni..
    kalo CT yang tanam hampeh betoi..

    ReplyDelete