Make up servis Penang, Kedah , Taiping.

Quick update

Servis make up untuk dinner, tunang, nikah , sanding dll masih dibuka....































Last but not least muka mak andam ni jugak la nak bertempek kat sini...

Boleh whatsapp direct 0133363775 untuk lock date beserta deposit ya...

Tenkiu....
posted from Bloggeroid

Resipi : Sup Petola So'un

Quick update




Bahan:
* 5 ulas garlics
* bawang besar
* petola saize sederhana(potong bulat)
* so'un
* daun selasih or thai basils( x bubuh pun xpa...aku bubuh ni nk bagi kick ja)
* coconut oil (i love d aroma kalau nak wat sup sayur esp)
* garam
* cukup rasa

Cara:
1. Panaskan minyak kelapa.
2. …

Heppy Chinese New Year

Heppy Chinese New Year to all my chinese friends....

Time2 ni rindu plak kat boss ai dulu tu...rindu kat ang pow dia sama...duk simpan ja ang pow dia...tak guna guna pun


Ok la...gud nite
posted from Bloggeroid

Food review : Adam's Kitchen Penang

Salam korang....

Tempat ni aku discover dalam group fb Tempat makan menarik kat penang.....

Fuhhhhh....
Ternyata....
Tempat ni bagi aku memang menarik....


Ni kat kaunter dia...so korang kena order kat kaunter apa yang korang nak makan...



Ni pulak anak aku...yang selamba badak nya..naik panjat meja …

Food review: Restoran Ikan Bakar Din, Kepala Batas

Salam....

Sory 2 3 hari ni aku akan review psai kedai makan ja kt penang ni...kedai makan hat sempoi mempoi ja utk hampa...

Okey...Restoran Ikan Bakar Din ni terletak kat area Kepala Batas Penang..bukan kat island naa...kat mainland ok...hampa ON WAZE ja kompem jumpa punya...tapi aku ngan laki aku …

No more his wise words...his wise advice

Al Fatihah to our Tuan Guru Nik Aziz (TGNA)...i know this entry is late...
But hey better late than never rite?

Truth is aku sangat mengkagumi arwah...ilmunya,keperibadiannya...dan macam2 lagi..yeah..i'm know i bukannya alim ulamak..kadang2 pakaian pun masih ada lack di sana sini...but hey, i&#…

Mana entry krabi alia?

Mana alia mana????


Tolong yer doakan tahap kerajinan aku nak sambung entry kt Krabi msa p bercuti December lepaih...okey2...aku tau basi...but still nak share jugak....

Tolong rajin skit boleh tak alia???




Belanja selfie dua beranak jap



Ni belanja selfie 3 beranak plak....
posted from Bloggeroid

Resipi : Pak choy osyter

Simple resipi....

Punya la kacang...

Adriana pun leh wat...sambil pejam mata....

Ok memang kacang ja nak wat sayur ni...tapi dia punya rasa perghhhh...merecik2 kesedapan dia tu....ok...telan ailiooooo weiiì




Bahan-bahan:

Pak choy(ikutla banyak mana korg nak makan)
Sos tiram
Bawang putih
Bancuhan tep…

Food review: The Table Penang

Salam....

Kalau kt kl mcm bersepah kan cafe2 yg kewl..the chemistry la apa la..minum soda ikut conical flask la...minum shake ikut beaker la....
Kena la budak chemical mcm aku ni...my chemical romèn sgt woi...

Tapi korang tau kan..kat penang ni cafe2 kewl mcm tu agak limited...utk yg type "HAL…