Aku ni jarang2 jugak la beli buku cita ni..novel ka amenda ka...
Dulu2 plak klau novel Ahadiat Akashah mmg la aku agk gilos skit...tapi beli yg betul2 minat la..macam Lagenda Budak Setan..pastu Pilot Cafe...untuk 3 Hari..bla bla bla...
Pastu kalau novel English..mmg dari sekolah suka gila Sweet Valley High School tu...tak tau la..lani ada lagi ka dak ka...ada 2 org twins tu..sorg nama Elizabeth sorg lagi Jessica kalau xsilap aku...novel bapak gila pnya tebai nak2 yang Elizabeth Secret Diary kalau xsilap..aku boleh abih kan dalam masa 1 atau 2 hari...

Ingat dulu masa kt Saina...selalunya..aku akan baca novel ni hari Khamis...pantang cikgu masuk kelas lewat..bukak novel..pastu sambung ke prep...pastu kalau ada makan beradap plak..aku curi2 baca masa time makan tu...pastu lepas bacaan Yassin terus laju2 balik dorm nak sambung baca...kalau dah light off tu gila sanggup bersengkang mata baca dalam gelap...smpai la tertdoq...kalau tak abih..esok Jumaat cuti...sambung membaca....perghhh gilo....

Dah nak masuk form 5 start la baca novel yg English nya bahasa agak enchanting skit...dah start terjebak pulak ngan Judith McNaught...dari US punya bahasa yg agak light...alih ke UK pnya bahasa yg agak sarat...amik masa la jugak utk aku abihkan satu buah novel...novel 1st Judith yg aku baca...Once &Always...perghhh ingat lagi...amik masa 4 days jugak utk aku merangkak2 nak paham ayat enchanting dia tu...

Tengok...dah melalut aku pokpek ke menda lain..
Pendek kata...aku mmg suka baca novel..dulu2 la..lani..asal bukak novel ja aku leh tdoq....zzzzz terus...
Ni azam baru...nk start reading balik...

Jom usha hasil rembatan kt BBW Penang petang tdi...



Ada lagi 2 aku tak masukkan dalam gmbaq ni



Meroyan pulak aku tengok buku cookies cute macam ni...RM12 plak tu..harus jakun sebentar



Aku mmg suka tengok rancangan cooking Chef Rachel Khoo ni dalam Little French Kitchen kt channel 728...suka tengok life dia kt France sana...



Tengok gambaq pun da menarik..maybe beli buku ni sbb gmbaq kot..
Next in d list nak cari Chef Michael Chef At Home, Jamie Oliver, Nigella ngan Rachel Ray pulak....



Lama dah tak layan Chicken Soup for The Soul-stay at home mom ni...sesuaiiii ngan ai noks



Ni pun beli sbb geram.kekdahnya kot



Omeynya...omeyyy



Ni pulak recipe dalam buku hello kitty tu..hee..simple lak tuhhh



Ni pulak buku pasal book scrapping...comel jek...tapi ni...macam angah ja yg lebih ke arah tu....

Tu ja..sekian...
Menyusul lagi part II...
tu utk bahan bacaan Adriana pulak..

posted from Bloggeroid

Adriana at play ground

in , by Alia Farhan, 12:37 PM



























Cepatnya awk membesar Adriana...
Semua nak buat sendiri...nak makan sendiri...nak mandi sendiri...nak berus gigi sendiri...lepas ni boleh tolong mama basuh baju..sidai baju n lipat kain pulak ya...

Barulah sedaq diri ni dah tua....anak da makin membesar...my baby is not a "baby" anymore....dah masuk 2 years dah...dah macam2 pe'el dah sekarang ni....geram mama ngan kamu tau...

Apapun...mama n papa love u Adriana Arissa...

posted from Bloggeroid

Scandinavian Home Style

in , , by Alia Farhan, 9:08 PM
aku ni tengah cari idea nak make over skit hall apa la... paling aku minat lani...SCANDINAVIAN style....dinding putih..polos...banyak main ngan color kat sofa..rugs n etc.. jom layan gambaq dulu lah... aku save kan blog... senang nnt nak wat reference
ok puas hati sangat2 tengok home decor diorg.... SUKA-SUKA-SUKA SANGATTTT
Salam korang.... sebenarnya...dah lama nak share psal cloth diapering ni tapi asyik tak ter-share ja kan..dari start preggy Adriana lagi mmg dah nioat nak CD kan dia...ni pun sebab ter-isnpired dengan my make up gurum, Yana...memang dari dia la i tau skit2 psal CD ni...pastu dia yang suggest aku pkai QQ brand for start..which for me...aku sgt2 lah satisfy dengan QQ brand pnya CD ni... keterujaan aku nak CD ni memang dari preggy dah start... masa preggy 5M kalau tak silap..setiap bulan da start beli 5 pcs CD from QQ brand... dah plak..QQ brand ni selalu wat sales BUY 5 FREE 1..gila kau tak grab!so buy the time perut aku dah ranum aku dah ada nearly 20pcs CDs dah.... ok lah... aku kat sini nak share psal goodness of cloth diapering....
satu lagi aku nak add on.. bila pakai CD ni anak korang akan cepat dapat bezakan kering and basah... so diorg ni macam tau bila dah pee2 byk ke..poo poo ka apa ka tak macam bila pakai DD..payah skit diorang nak bezakan...
aku ni memang gila skit cute prints
bukan gambar aku tau ni... kepuasan tau bila nampak fluffy CD korang tersusun mcm ni...by the time Adriana dah msuk 6M adriana dah ada almost 35pcs CDs..ni semua sebab mama dia teruja gila...tapi aku jenis tak beli yang mahal2...beli pun QQ brand ja..sebab tujuan asal aku pun nak berjimat cermat kan...heee...tapi half of it dah letgo dah sebab since aku dah WAHM ni senang skit nak laundary compared masa reja dulu.... sp tak rugi pun kalau korang beli CD ni...xsuka prints tu,,kau boleh letgo kat group kt FB...so takda la perkataan waste tu kan... ok lah... len kali aku cerita pulak psal Pre washed dan sebagainya...

jom tolong kawan2

in , by Alia Farhan, 11:52 PM
rasanya abg Raja Shamri ni memang dah cukup2 famous di kalangan kita sebagai Unsung Hero... walaupun diri Abg Raja ni tak sempurna macam kita...tapi MashaAllah..Allah kurniakan hatinya yang cukup murni...malah lebih murni dari kita... dari Day1 Kelantan dilanda musibah..hingga sekarang dia tak jemu2 dengan aktiviti sukarelawan dia...semoga Allah dapat membalas jasa Abg Raja kawan2... jom kita tolong seperti mana yang Abg Raja maklumkan... kesian kat family ni hari ni hari mereka...mana tau esok hari kita pulak ka?
semoga usaha kita yang sedikit ni mendapat ganjaran utk kita di hari kita "sesak" atau di "SANA" nnt....

Bento

in , by Alia Farhan, 9:16 AM
Sorry...
Dah lama tak memunculkan diri ni kat blog...been MIA....huahua

Saja bz ngan rutin harian sebagai seorang mama...seorang cleaner..seorang bibik..dan seorang WAHM jugak...macam org2 ckp la...tak keja kan...boleh goyang kaki kat rumah...yeayyyy...clap ur hands...

malas nak layan....

Ok la..lately ni selalu sgt tengok gambaq2 mak2 duk wat bento kt fb la..kt blog la..best kan...seronoknya wat bento kt anak2...seronok tahu?seronok....dah mak2 sangat aku ni...naluri keibuan teserlah sangat...
tangan kat bahu...mata ke atas...

Nak wat kat anak aku bento2 cute mute ni...anak pun kecik lagi..lagi pun dia kan kat umah ja...wat kat papa dia...kang malu plak org tua tu....ngihahah...



Hoihhhh comel tahu comel!!!



tuan gambar...sory i amik gmbar ni wat contoh..so cute ....ihsan google n tuan punya gambaq



Wat mcm ni kat papa Adriana pun mcm ok jugak kan....
Hehehe...

Cutenya lahhh...
Semoga panjang umor boleh prepare bento utk Adriana dan adik2 nya
ehhh adik2nya????dah2 aku blom preggy lagi..relax dulu lahhh...
Nanti kalau preggy aku kasik tau ok..
Bajet mcm che ta sangat nak masuk Pureen Chak Chak Chak

Okey babai korang

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS