Tanda2 nak brsalin...

8:46 PM

Biasanya org ckp kalau ada tanda2 ni kiranya nk brsalin la tu:
1) turun darah sikit campoq dgn lendir2
2)keluaq air yang banyak...kira pecag ketuban la tu...mcm dlm cita2 kt tv tu...tp yg ni jarang la sgt nk jd sesenang tuuu
3) sakit pinggang kerap gila
4) contraction...makin lama makin kerap....

Macam aku ni patut due 19/4 ni...tp ni check da bukak 3cm...takdak tanda apa pun...cuma yg aku tau aku ada instict yg baby ni nk kuaq minggu ni...sbb aku mmg selalu sakit pinggang...contraction dr dua minggu lpas...braxton hicks...cuma takla brpa kerap...pastu perut rsa memulas..rsa mcm asik nk berak ja...bila rsa mcm ni mst rsa sakit pinggang skali...last friday rasa ni kat kilang...bayangkan kalau hr ni aku stil p kilang lagi..tanda apa pun xdak tgk da bukak 3 cm...

Nasib la p check ngn angah dlu pagi ni...In Sha Allah malam ni or pagi esok berjumpa la dengan baby yg dikandung 9bulan....ni siap balik...bfast nasik lemak dlu ngn mama...dah kol amir...ksian dia kena patah balik mlm ni...nsib la penang ngn jitra tu tak jauh mana....

Kang pas angah balik keja ptg ni dia nk check blik brpa cm da bukak....Ya Allah...cuaknya...contraction xdak la rasa sgt...sbb da biasa kena braxton hicks kot....cuma dok rasa perut memulas2 mcm nk berak2 ja...sakit pinggang pun jap ada jap xdak....boleh tahan la....ni pun smpat update satu entri...kira ok lah tu kan....hehehe....



Oklah...tlg doakan aku n baby selamat ya...

Pandai baby ni kuaq before makngah dia p jepun...nk makngah dia sambut lew teww

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments