Rezeki

6:32 AM

Ckp psai rezeki ni mst ramai tgh emo kan malaysia kalah ngn thai...xpa la...mmg la ref bias...biasa lah...menang kalah adat permainan lgi pun mmg bukan rezeki malaysia jmpa singapore final ni...relax derr...Allah da tulis semua tu...hahah...sedang menenangkan diri sdri jugak mlm ni...
Wut eva is..bila ckap psai rezeki ni kan...rezeki Allah tu sangat lah luas...contohnya mcm aku ni..i used to be so jeles sangat dengan angah..kakak aku...ya lah...keja best...umah da msuk 3biji umoq tak smpai pun 35 da ada aset banyak...tapi aku?hohoho...income dia plak 4x greater than me monthly....seyes la xkkan xjeles....gila high achievement...nk melancong mana...boleh ja p mcm tu...dis year da p europe siap belanja mama lagi...last year p japan time2 earthquake tu smpai org ingat dia p wat kerja amal kt japan...under mercy...kahkah...next year p umrah lagi skali ngn mama n adik...siap sponser adik lagi..ok serius aku jeles ok...pastu siap lupa lagi aku nk deliver april thun dpan.siap da bli tiket p japan lagi...haih...xpa janji kalau dia p melancong jauh2 dia mesti beli prfume n of kos la dia akan beli kt aku skali...so suwit kan kakak aku...
Tapi ya lah...dia nk achieve one thing pun mmg shwe deserved it...dia dari dulu lagi rajen...rajen stadi..xmcm aku...rajen jugak...rajen td0q tym prep!kan rajen namanya tu...then come again...mmg dia deserve pun income byk mcm tu...sebab dia mmg rajen...rajen locum cri duet lebeh nk bwak p melancong..n beli aset..ya lah wei...bukan senang jdi doctor tu wei...keja kalau on call 2 hri hg duk kt hospital...xbalik tdoq kat umah...pastu tdoq ke mana...makan ke mana...cuba aku kena mcm tu...uihhh stress wei stress...tara lani reja mcm ni pun sharp pkui 5 aku blah lagi2 preknen ni wei...takdak isu jangan harap aku nak stay!gila kejams...
Tapi angah tak...dia mana kenai erti penat..ni pun tgh smabung wat MRCOG dia...gila rajen locum ngn stadi lagi wei...dah la course dia kt kl..so mostly every weekn she has to go to kl to attend the course or class or wuteva...aku?nk wat master pun pikiaq byk kali...xmau lagi byk dari mau....acaner tu?kalau aku nk amek master..nk amek dlm MBA leh?xmau amek chemical engineering dah...aku kan nk jdi manager!angan2 tinggi tu...tapi bpak pemalas...tgk la...tpi mmg tingin pun nk sambung dlm MBA...hopefully Allah bgi lah aku petunjuk n sedikit kerajinan angah tu kat aku
Hahaha....so pendek kata..xusah la duk berdengki kat orang...cuba tngok balik apa yg kita wat...apa yg org tu wat smpai rezeki dia mungkin lebeh dri kita...tapi ingat rezeki Allah tu luas...ok?
Nanite...

Nk kacau laki sat....
Tetttt

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments