Pure marine collagen?

9:20 AM

Pernah dengaq psai pure marine collagen?
Well kalau nk tau pure marine collagen ni asai dia dri seaweed...sabah mari...so kalau nak tau apa khasiat pure marine collagen ni kena la wat research sket kn..kata nk cantek...kata nk da bomb...xmau kedut sana kedut sni...so kena la rajen sket wat findings kan....hikhik..sebenaqnya aku ni yg pemalas nk letak pjg2 since aku ni berbelogging thru phone ja...pyah noks nak copy paste...lain la kalau phone i ni da upgrade ke notes 2 and bleh ber multi tasking kan..haihhhh...tgh berkira2 mau mbeli notes 2 ni...ok ke idak ya?
Ehhhh da nyimpang...oklah...back to d topics...secara dasarnya collagen ni mainly dia pnya function is to hold our skin firm~ness....ermmm..betoi ka apa aku ckp ni?ok hr tu kan seminggu aku p sabah...so snorkeling..swimming...n cold weather st kundasang made my skin so dull....n aku ni plak bangsa kalau travel ni memey malaih nk amek port bab2 pnjagaan muka ni....heee.....serius pemalas!sila jangan contohi saya!...
So bila da pemalaih...automatic la kulit pun kusam semacam ja..haihhh....xlalu laki den tgk haaa....heee tak lalu ka?mcm lalu ja....ngeh2....
Bukan setakat kulit kusam..kulit aku pun jdi mengelupas tau dak..mcm teruk la jugak..hee...takut nk sentuh kulit muka sdri tym tu....so bila balik ja dr sabah...mula la giat melakukan treatment guna pure marine collagen ni....baru dua hari guna as mask n as drink...da rsa kulit firm...anjal..muda...jelita...wakaka...perasan nya oiiii!
N satu lagi...bila aku start minum collagen ni...aku makin kerap masuk jamban...tak kira la bebe ka kenken ka..yang penting collagen ni mmg bantu aku buang toxin dari badan aku
Cuma satu ja pesan aku...jgn overdose...kalau overdose pure marine collagen ni nnt kandungan Iron dlam darah pun aku high...nnt jdi lain cita plak...
Cara makan or minum pun..sehari dua kali...pagi sebelum makan...n malam sebelum tdoq
So as for mask plak...aku pkai before tdoq...n then aku bwak skali ke tdoq...pagi esok bru basuh....
Memang keras tegang ja muka aku...
Kan aku cakap kulit aku jdi mengelupas kan..kalau nak tau..kulit aku pun da x mngelupas dah...dah fully moisturize dah...gila effective dak?!
Tpi sumpah....mmmg aku rsa sangat effective dia pnya mask ni....kalau aku tipu pun aku dpt apa kan...
Nak tau mcm mana rupa pure marine collagen tu?

Mcm ni la nak oii...rupa seaweed yang da dikeringkan......mcm agaq2 sket..kena rendam 8 jam...n then rebus..hasil rebusan tu leh la korang wat ayaq ka...jelly ka...n yg pling penting masker!


Ni la rupa aku msa awai2 blik sabah..kusam kan kulit mak!

Ni after dua hari gigih memakai mask...n minum ayaq collagen buatan tangan ku....nmpk beza dak?

So korang nak beli ka?
Kalau nak beli...bleh order kt aku....
100g ~RM35 ja....
To order...can email me at aliafarhansaid@gmail.com
Or whatsapp kat no ni 0133363775

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments