manusia oo manusia..

5:40 AM

Bila ckap perihal manusia ni macam2 ragam dia...mcm contohnya orang2 yang suka blogging macam aku ni...ada mcm2 jugak ragam dia...ada yang suka blog psai dia p mana...melancong ke mana...melencong ke mana...makan kt tmpt 5 stars ka...beli handbag branded ka...beli make up branded ka...mcm mna nk make up ka..blog psal masakan ka(aku la ni...ehh bajet)...dan macam2 la...dan ada pulak sesetengah orang ni bila dia blog walking kat page org...dia rsa eh2...dia ni brlagak la riak la...nk mnunjuk2 la tu apa dia ada n apa dia boleh wat...
Ishk2...believe me...org tu xdak pun niat mcm tu..dia blog psai apa yg dia suka...psai interest dia...kalau ko rsa ko tak suka blog dia...xpyah tgk....mcm aku ni...aku suka tgk blog2 org...tak kesah la dia nk up psai barang dia yg branded2 ka...dia jalan p mana2 ka...eh suka ati dia la...kalau aku rsa aku tak suka...aku blah p blog walking blog org lain pulak...sama ja...kalau rasa tak suka xpyah tengok...konsep yg simple gila kot...sesetengah blog tu lagi aku suka....buh gambaq byk2...then ada dua tiga ja ayat dia....so kadang2 tu pun ada org tak puas ati...biaq la kat dia...tu hak dia...dia takdak pun kacau idop korang kan...lagi satu contoh mcm aku ni lah kan...dulu pun kadang2 aku wat la pot luck ngn membe2 aku kt tmpt reja yg sama pesen ngn aku yg suka masak ni...pastu ada pulak org ckp belakang kata aku ni saja la suka nk show off...nk nunjuk2 aku ni pandai masak la kunun...wat de hell....ntah apa2...aku msak sbb aku suka...smpi aku jadi meluat sangat ngn org tu...tahap nk pandang muka pun x boleh...aku puj xpaham apa yg aku kacau idup dia...aku guna duet dia ka utk beli brg2 msak ni...takkan?!so bila lama2 tu aku calm down n baca satu ustaz ni cakap...manusia yang selalu cakap psal kita kat belakang ni...adalah manusia yang cemburu akan kehidupan kita...maybe dia nak apa yg kita ada sekarang tpi xdapat...sebab tu jadi mcm tu....
So bila ja aku dengaq lagi ada org2 duk ngata2 aku kat belakang psal itu ini lah...aku anggap ja dia jeles sbb dia takdak semua tu...idup aku ni pun xdak la perfect mana i'm still searching for d best thing in my life...tak perlu lah kita nk jelous antara satu sama lain...better muhasabah diri masing2...xpyah la duk ada mentaliti tak puas hati itu ini...mcm la kau teraniaya dengan apa yang aku pkai...apa yang aku masak kan....
Hahahha...manusia...manusia.....

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

You Might Also Like

0 comments