Tanjong Jara Resort Review

by Alia Farhan, 12:03 PM

 Haaa lamanya pi baru nak review. Kahkahhhh… 

Ni pun sebab takleh lena kan. So haruslah kita sepam sini satu kali sampai rasa betul2 nak lena. Maklumlah skrg ni mata rasa kuyu start pukul 10 tapi time tu xleh nk lena lagi sebab ada mcm2 benda nak kena setelkan so end up kita terlepas time lena tu paham-paham ja lah kan.

Pipit Patisserie, Homecafe di Penang

by Alia Farhan, 5:42 PM

 Assalamualaikum,

Kembali bersiaran kali ni dengan slot pencarian cafe-cafe best di sekitar Penang. Untuk kali ni aku terjah ke Pipit Patisserie, yang terletak di Gelugor Penang.

Ni pun sebab ada jiran lama, Yaya tagged suruh try. Lepas nampak anader neiber pulak chil kt sini kopi2 so sis harus terjahhhhh…zasss gitewww

Hai hampa,

Lama pulak rasanya tak update blog kan. Kali ni nak cerita perihal kucing kami tu. Biasa orang-orang yang bela kucing ni dia akan familiar la with the word litter ni. Litter ni pendek kata pasiaq dia buang benda-benda alah tu la.

Masa mula-mula dulu memang kami pkai pasiaq biasa yang bentonite tu la kan. Biasa la awai-awai tu mana reti apa pun. Memang bidan terjun kami adopt si Ivy tu. Geram sangat dengan kecomelan dia time tu kan🤪

Assalamualaikum korang

Baru-baru ni aku ada share gambar pak choy petik sendiri dekat balcony untuk letak dalam mee goreng aku kan. Ramai kagum macam mana boleh tanam dekat balcony kan. Actually kalau ikutkan tu, pak choy ni kategori sayur yang mudah hidup jugak la. Orang kata senang tumbuh jugak la.

Su Ail Kenari , TomYam Sedap Di Penang

by Alia Farhan, 6:59 PM

 Sabtu lepas, lepas ja kakak n adik tuition tu masing-masing lapaq balik. Walhal sebelum class tu dah makan nasi. Tapi xpa, layankan ja lah diorang lapaq kan. 

So pusing la kitaorang ni pening nak makan apa. Hahahha. Nikmat jadi orang Malaysia nak makan apa pun sampai pening. Teruk betul kan! Last-last kitaorang decide nak makan dekat Su Ail Kenari dekat D Piazza ja la. Senang.

Lauk Kampung

by Alia Farhan, 11:02 AM

 Assalamualaikum korang

Tibahhhh nak update jugak malam-malam pun. Korang tau kan sekarang ni semua harga barang naik gila-gila. Takut betul tengok harga masing-masing naik tanpa pedoman😪

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS