Hai..kali ni nak share skit pasal instagrammable place dekat Western Aus(Perth). So boleh la korang-korang yang plan nak pi sana atoq siap-siap iti tempat mana yang nak pi kan. Hahhaha.
Jangan kang ada yang balik Malaysia menyesal tak sudah tak pi tempat-tempat lawa ni untuk tangkap gambaq kan.
So jom kita tengok one by one ok!

King's Park , Perth.



View Perth CBD boleh nampak dari sini.

Caversham Wildlife Park (click SINI for details)



Tak lengkap kan kalau mai Ausie tak tangkap gambaq dengan kangaroo n koala kan?

Fremantle
Terkenal sebagai pelabuhan terbesar di WA. Fremantle pun menjadi tumpuan tourist ke sini sebab banyak port2 menarik untuk bergambar.

Di Fremantle Market.


Di Fremantle, berdekatan Kaili's and Cicirello..both have great Fish n chip!

Rainbow Container ni terletak di Frematle jugak uolls. Gambar ni friendship goal sangat😘



Bajet2 jangan benci cintaku ke ni?

Blue Boat House



Rahsia Hati Perempuan sangat kan..tak Perth kalau tak tangkap gambar dekat sini kan!


Kalau xnak kena beratur lama kat sini silakan mai awai ke sini. Kalau tak jenuh kena que nak bergambar.

Lancelin ,


Terletak 127km(1hr+) dari Utara Perth, Lancelin ni satu small town(fishing town) yang menjadi tumpuan tourist untuk aktiviti sand boarding dek kerana pasir dia yang super halus mulus tu.

Kasik chance la mak nak poyo sat



Dengan si kakak.


The Pinnacles, Nambung National Park (Carventes)


Juga terletak di Utara Perth kira-kira 191km(2.h15m), sehala dengan Lancelin. Kalau dah ke Lancelin tu jangan lupa lajak la ke The Pinnacles ni.






Busselton Jetty


Terletak kira-kira 221.6km ke Selatan Perth. Sebuah town yang aman damai (my favourite) dan terletak dalam Margaret River Region. Busselton Jetty ni dibina masa zaman penjajahan British ke Australia. Dibina menganjur ke tengah laut sejauh 1.81km. Korang boleh jalan kaki hingga ke hujung or boleh naik tram kalau malas.




Managed to walk here! Haaa aplosss👏👏👏



At the end of the jetty😘


Margaret River Chocolate Factory
Located in Margaret River Region, this is among must go list to tourist. What else we have here...of course lots of choc dat can be so attractive for a food blogger / foodies to feed their followers' eyes!

My favourie..macademia cluster!



Lots of choc!



Dekat luar MR Choc Factory ni ada somekind of wild life spot tau. Kat area sini boleh tengok wild kangaroo jumping here and there.



Terjumpa daun maple ni dekat luar MR Choc Factory tu then terus minta Aien tangkapkan gambar. Naik juling mata i tau! Time springgg je ada daun maple cantik macam gini kenn. Perak buih skit dekat Malaysia takdak daun maple!

Augusta, Margaret River
Salah satu pekan kecil di Margaret River Region. Lovely and peaceful sangat. Kat sini la ada Cape Leeuwin Lighthouse, pertembungan two oceans,Indian and South Ocean.





Ni dekat Augusta. Kami berhenti picnic for lunch here

At Cape Leeuwin (click SINI untuk details)



During my 1st time here.



Siap dengan Jamu Tun Teja lagi😘


Canal Rock, Yallingup


Jugak terletak di Margaret River Region. Antara satu spot untuk kaki instagram tegar.


Jaga-jaga kalau ombak besar bertembung, boleh basah jugak baju korang tau!




Breathtaking view! Subhanallah😍



 Albany (click SINI to read the details)


Terletak 414.7km(4hr 30min+) dari Selatan Perth, Albany antara list tempat hampa perlu pi kalau pi lama ke sana. Kat sini more to natural side attraction.




Ni la The Gap and Natural Bridge. This side Natural Bridge yang dekat The Gap tu memang horror untuk orang yang takut ketinggian macam aku.

Wind Farm, should i say more?


Pemberton, Western Australia (click SINI to read the details)


Pekan cowboy yang peaceful. For those travelling to Albany from Margaret River you will meet this small town. Macam town kat dalam cerita Twilight tu. Rumah pun ada yang macam cottage😍😍😍

Adriana with the landmark here.





Greens Pool, Denmark
Beautiful beach located at South Coast. Kalau on the way ke Albany dari Margaret River korang boleh la singgah untuk tengok keindahan alam Allah ni.





Actually banyak gila kot tempat2 yang instagrammable kat Western Australia tu macam Esperance la Pink Lake la. Ni antara tempat yang kami tak sempat nak cover due to limited time almaklumlah negeri yang satu ni besar sangat kan. So kepada yang nak pi bercuti ke Perth boleh la bajet2 untuk amik masa lama sikit bercuti ke sini. Rugi kalau dah pi sana tapi terhad sangat masanya kan. 

Ok lah...daaa




Althea's Angel

in , , by Alia Farhan, 11:32 PM


Althea's Angels come on..come on..singin with the Charlie's Angel rhytm. Hahaha
I'm officially an Althea's Angel.i'm so proud to be part of this community as you know I saw and join their review from their beginning and how they developed and becoming now. Wewits.



Omgee. Look how generous Althea is! I love u from the beginning Althea! Thanks for this.


Congratulations Althea! You're now THREE!
As part of the angels, izinkan aku menyeru hampa-hampa yang sedang membaca post ini untuk segera terjah ke Althea kerana:
  • Barang-barang kecantikkan dari Korea seperti skin care, make up dsb hampa boleh dapatkan di sini.
  • Dijamin authentic!
  • SUPER FAST Delivery direct from Korea!
  • Diskaun-diskaun yang berpatutan
  • Kalau hampa nak cantik macam orang Korea, hampa pi la beli kat Althea ni sebab macam-macam hadooo. 
  • Comes with cute box!
  • Super nice promo! 
  • Boleh menang trip percutian ke Korea! Nak ke tak nak????

So sempena dengan Althea dah 3 tahun, Althea ada buat contest and prize dia pun boleh tahan best jugak tau. Apa yang hampa perlu buat cumalah share "Birthday Book" dengan caption tersebut berserta hashtag #Altheaturns3. Dengan syarat semudah ni hampa berpeluang untuk memenangi:





Grand Prize: 


Hadiah Utama


AirAsia Round Trip Flight to Korea for Winner + a friend
Oh My Oppa Tour for 2 pax
STARPASS’s The Show x 2 invites
Althea Korean Dinner for 2 pax

Hadiah Kedua:
Samsung S9 x  1 Winner

Hadiah Ketiga
USD300 Althea Shopping Credits x 1 Winner

Hadiah Saguhati 
Althea Birthday Gift (worth USD80) x 10 Winners

*Tertakluk kepada terma dan syarat.

Oklah, hadiah dah tau kan. So mesti hampa nak tay macam mana nak join kan?
 Jom tengok super duper easy step untuk join contest ni:
  • Shopping- shopping di Althea. Nanti akn dapat limited edition birthday book box + Birthday Book miniatures.
  • Be creative! - buat miniature box according to instructions.
  • Photo time - tangkap gambaq cantik-cantik dengan Birthday Book miniatures!
  • Submit- upload dekat Instagram and tag @AltheaKorea dan #Altheaturn3 #AltheaKorea. Jangan lupa bagitau kenapa hampa nak menang pi Korea jugak tau!
Senang ja kan syarat-syarat dia? So cepat-cepat join tau. Contest bermula 2nd July-31st August 2018, 11.59pm masa Malaysia ok!. Jangan tunggu lama-lama ok!

Assalamualaikum,

Lama tak update blog. Haihhhh bz apa tak tau aihhhhhh. Untuk kali ni nak cerita pasal trip ke dua kami ke Perth. Kali ni trip bersama Bikui Sisters dengan mak aku, adik-adik roomates aku masa zaman kat UniKL-MICET dulu. Actually dari last year lagi kami plan nak bercuti ke Perth sekali. Kebetulan AA tengah wat promo last year, so kami pakat-pakat la grab tiket pada hari dan waktu yang sama.

So tanggal, 5th May kami bergerak ke Perth dengan pesawat AAX. My first ever experience with AAX. Trip Perth sebelum ni naik Malindo, this time grab promo AA pun jadiklah. Tapi baru-baru ni nampak tikt Malaysia Airlines pi ke Perth RM953 ja return all in. Adudu. Menangis wei murah sangat untuk Malaysia Airlines kot. Untuk AAX ni pun aku kena beli hot seat sebab taknak terpisah anak-beranak sebab kami kan kena check in dekat counter sebab ada infant and laki aku awal-awal pun da warning beli seat yang selesa sebab kaki dia panjang. So mau takmau memang kena beli hot seat. So tup tap tup tap sekali seat, makanan, and luggage semua takdak la murah mna. kahkah
Flight kami dari KLIA2 berlepas kul 12.05am and sampai dekat Perth International Airport pukul 5.30am macam tu la. Alhamdulillah cuaca ok.Risau jugak sebab sebelum tu ada baca news dekat Perth suhu capai 11C. Orang lain risau tapi aku suka. Dasar suka tempat sejuk. Kahkah

Tak sampai 30minit pun dia lena dalam bassinet ni. Adoi lah. Dia ni terlebih panjang. Kesian tengok dia lena dalam tu. Last2 mama dia ni la kena pangku dia. Bila penat pass over dekat papa.
Part bila da touchdown tu alahai penat ka jugak nk menunggunya.
Masa dekat immigration tu lama gila nak kena tunggu turn. Ya lah 1 pesawat AAX tu guna airbus..penuh kot dengan penumpang. Nah amik kau. Keras kejung. Aku dah la dengan nak terberaknya. Aduhhhhh. Bayangkan gelisah dia tu macam mana. Gelisah kena que satu hal. Gelisah toilet takdak bidet and nak kena cari ayaq buh dalam botoi pulak satu hai. Adudu. Tension bah. Orang lain sejuk, aku berpeluh. Bahahahah

Setelah selesai apa yang patut maka kami pun turun la dekat arrival tu. Masa untuk beli simcard dan apa yang patut. Selesai tu aku memang dah janji dengan Kak Nora Oliver untuk ambil makanan. Aku amik pakej breakfast dengan lunch kat Kak Nora ni. Senang orang Melayu kita. Apa-apa senang nak kawtim. So tunggu Kak Nora mai hantaq makanan kat kami. Maka kami pun tunggu pulak pihak Aries Car Rental mai pick up kami dekat airport untuk ambil kereta sewa kami. Yes sepanjang kat sana memang kami sewa kereta sebab kami ada kiddos and banyak travel keluar dari Perth jugak.



Yak yak yeayyyy..da sampai kat Perth lagiii


Breakfast ni dulu tau! Must have when in Ozie.




Dah selesai urusan kereta sewa maka kami terus gerak ke hotel untuk letak luggage. Kami pilih Indian Ocean Hotel yang terletak dekat Scarborough Beach(my fav beach kat Perth). Next destination Caversham Wildlife Park, kat sini hotspot. Takut kereta kena pecah. So better kosongkan la bonet korang. Jangan la tinggai-tinggai even beg bodo-bodo tu pun ye. Kat sana pun banyak jugak pendatang-pendatang macam kita ye.



Lepas ja letak bag semua, kami ke Scarborough Beach untuk makan breakfast kami. Fuhhhh best gila makan nasi lemak kat depan mata terbentang keindahan Indian Ocean wei. Angin sejuk walaupun matahari panas terik.


Makan duluuuu



Lepas makan baru boleh tangkap ganbar hepy2 kan. Kat belakang tu Indian Ocean okehhh. Lawo nak mati ahhh


Lepas ja makan kami terus gerak ke Caversham Wildlife Park. Kalau korang nak tau Caversham ni terletak dekat Whiteman Park. So dekat sini actually ada macam-macam lagi macam Motor Museum, Tractor Museum la, tram ride la. Macam-macam jugak actually tarikan dekat Whiteman Park ni. Kami tak explore habis pun. Just pi Caversham Wildlife Park ja.Kat sini macam biasa la ada kangaroo, koala semua tu ya. Budak-budak la paling seronok kan. Tapi masa kami pi ni rang terlampau rmai maklumlah weekend kan. So pasrah ja lah. Last time pi time weekdays takda la ramai sangat orang dalam tu.


Caversham Wildlife Park entrance. Ala Jangan Benci Cintaku sangat kan...




Tunggu que nak beli tiket.



Aishah meet the koalas for the first time.


Mak anak dua macam gini la. Tu muka tak mandi hokey. Pedulik aaa baru bajet korea skit.

Both girls become bff la. Sat gaduh sat baik. Drama queen sangat esp Adriana tu.


Llama ni comel ja. Bulu mata panjang. Pinjam baru tau



Budak ni masa first time mai sini duk dalam perut lagi. This time dia dah ada kat luaq ni dah.

Selesai ja semua urusan dekat Caversham, peluk cium kangaroo, koala and wallaby bagai. Dalam pukul 2 macam tu kami gerak balik ke hotel untuk berehat.

Salah satu landmark dekat Whiteman Park tu.

Time ni masing-masing bateri da flat habis dah. So kami decide nak pi Coles dalam pukul 6.30pm macam tu sekali tengok Coles da tutup da. Oh my lupa hari tu hari Sabtu. Biasa weekend kat sana memang tutup awal ya kedai-kedai.

Check punya check dekat group, cari untuk late night shopping mall dekat Perth ni sekali nasib baik ada. Bagi yang nak late shopping macam kami ni, boleh la ke Spudshed Innaloo. Dekat ja dekat hotel yang kami stay tu. Dalam 20 minutes macam tu ja.


 Spudshed Innaloo ni beroperai 24hrs. Tapi kedai-kedai kat dalam mall Spudsheed tu tutup awal tau. Yang bukaknya cuma kedai Spudsheed tu aja. Tapi ok la sebab kami nak beli bahan-baham untuk masak kan. Harga kat Spudsheed ni pun murah-murah jugak.

Korang tengok harga nak gigit jari kan. Bayangkan kami yang kat sana ni. Oiii murah oiiiii.





Murah gila kan. Sasau tengok harga susu. Sasau tengok harga rolled oats yang murah gila tu. Rugi tak beli bawak balik hari tu. Tengok cheddar cheese tu. Demmm.

Lepas ja selesai shopping dekat sini, kami pun kiranya nak pi dinner terus. Sekali dah 8.30pm, rasa macam dah kul 11pm ya. Yes kat Perth ni, malam awal ye. Kalau kat Malaysia ceruk-ceruk kampung pun kul 10-11 malam pun kadang-kadang still havoc kan tapi kat sini tak ya. Memang betul-betul laid back la gaya hidup depa ni.
Check-check Daniella Charcoal Chicken still open weh. Lega kami. Terus la kami gerak ke Daniella Charcoal Chicken tu. Perjalanan amik masa dalam 20 minutes macam tu dari Spudshed. Sampai-sampai dekat Daniella Charcoal Chicken ni ramai la pulak que nya. Belum lagi yng tunggu nak seat untuk duduk.Banyak pun muka-muka orang Malaysia jugak yang pi makan. Tak Malaysian or Indian or Pakistan.

As usual la, dekat sini depa punya must eat nya lamb ribs dia. Allah rasa menangis bila ingat kesedapan lamb ribs dia. huwaaaa sedapnya.

Ayam dia. Ok la not bad tapi sebab lamb ribs dia lagi extravaganza punya sedap...so ayam ni rasa so so ja la..hahahha.


My Gosh. Sakit pulak hati ni tengok lamb ribs malam-malam macam ni. Alahai apa la nasib.


The makan clan.

Waduhhh sedap gila weiii. Oh My God duk teringat lagi how lahhh.
Lepas ja melahap and licinkan semuanya maka kami pun gerak balik hotel. Masing-masing pun dah kepenatan. Esoknya ada lagi aktiviti menanti.

Bersambung nanti😘

Hai hampa kita bersambung dari Travelog Pak Bara: Day 1 ya. Nak perabih yang ni sebab nak update  travelog kat Perth pulak. Takut nanti lama-lama lupa pulak kan.
Untuk Day 2 ni, pagi tu masa bangun menda pertama yang kami cari adalah breakfast. Banyak ja kedai-kedai Islam yang jual breakfast di sekitar Pak Bara ni. Tapi as usual la bila kalut-kalit dengan anak-anak ni gambaq pun takdan nak amik. Hahhahah.
Kedai yang kami makan tu bertentangan dengan 7E Pak Bara. Senang nanti kot-kot hampa pi and nak cari ka. Menu pun banyak. Ada nasi lauk la, nasi kerabu la pulut dan macam-macam lagi. Aku as usual makan nasi kerabu and paw pulut mak aku. Huu sedap.
Lepas ja breakfast mak aku ajak balik ke chalet untuk memerut and relax sat before check out. Sebab kami nak terus keluar ja takmau rushing nak patah balik nak kena check out bagai kan. So best way terus check out ja.
Lepas check out tu terus kami ke market di Pak Bara. Jadi gila sat sebab murah gila weiiii. Habis aku borong stock ikan, sotong and daging dekat sana.








Lepas ja beli kat sini apa yang patut, mak aku ajak pi ke jetty yang depa duk bawak naik ikan tu. Kebetulan masa kami pi dah tak banyak ikan dah. Tapi dapat la jugak sotong-sotong yang kalau kat Malaysia ni sekilo RM30 tu dalam 140B lebih kurang RM15+ macam tu la kan.


Dekat jetty ni, depa tengah sorting setiap jenis makanan laut ni ikut jenis and size.


Yang ni tak silap aku dalam 80B macam tu. Apa lagi borong la mak aku sorang 2kg. Tu belum yang sotong besar tu ya.


Yang ikan-ikan kecil tu la ikan bilis uolls.
Lepas ja habis beli kat jetty ni. Kami pi pulak ke tempat pengeringan ikan bilis. Kalau dari tepi jalan tu boleh nampak bersepah-sepah tempat pengeringan tu. Hampa boleh mintak untuk beli la beberapa kilo. Aku beli 2kg mak aku beli 2 kg. 1kg dalam 120B saja ok. Dah la ikan bilis yang halus tu,kalau kat Malaysia tu mau la RM35+/kg. Apa ja yang murah kat Malaysia ni😂
Selesai ja shopping ikan dan segala binatang bagai tu maka kami pun bergerak la untuk balik ke Malaysia. Kami singgah makan dekat kedai-kedai kampung yang jual makan tengah hari. Sedap jugak lauk2 dia. As usual x tangkap pun gambaq sebab anak-anak tengah buat perangai sebab panas kan. Spesisss sangat tau. Kat Aussie kemain hampa seronok kan walaupun sejuk gedi..tak gaduh pun nak mengamuk kannnn..
By the time 3pm macam tu kami dah sampai dekat border untuk keluar dari Thailand.


Bordee post kat Wang Kelian lebih tenang kalau dibandingkan dengan Danok. Danok lebih serabut and lemaih perut😅
Sebelum tu mai tengok hasil belian kami di sana.


Sotong fresh. Sedap uiiii. Buat celup tepung tonyam semua. Adudu.


Daging kat sana sekilo 200B macam tu ikut jenis. Ikan pelara tu 60B , ikan nyoq-nyoq isi putih tu 20B saja. Kat Malaysia memang tak dapat la kan.



Best gila penuh peti ais. Semua ni tak sampai pun RM120. Murah kan....

Maka berakhir lah penggembaraan ke Pak Bara, rasa macam nak pi lagi ja sambil-sambil tu borong stock untuk rumah kan. Best jugak kan.
Bila ada anak-anak kecik ni salah satu cara nak enjoy cinema adalah dengan tengok cerita kartun. Yalah, masa bercinta and masa awal-awal kahwij dulu berdua ja pi tengok wayang. Tak payah nak pikir bab-bab cerita apa nak tengok. Rasa nak tengok ja terus book tiket and pi tengok.

Kami laki bini memang kaki cinema dari dulu-dulu dari zaman duk bercinta kat Melaka lagi. Weekend ja masa husband stil kerja kat Melaka, nanti mesti dia ajak tengok wayang. 

Bila dah ada anak ni kejung jugak la kan tak boleh nak semberono ja tengok cerita ikut taste kita. Nak tak nak kena ikut taste anak-anak. Eh tapi jangan tak tau kami laki bini dari zaman bercinta pun layan gak cerita kartun ni. Ingat lagi verita Despicable Me yang first pun kami layan kat cinema. Cute ja cerita tu. 

Sama la cerita Hotel Transylvania ni memang dari yang first lagi kami dah layan. Yang second tu tengok masa Adriana kecik lagi. And 3rd one ni tengok dengan Adriana n Aishah sekali.

Hotel Transylvania 3 kali ni mengisahkan Marvey nak bawak the whole family including the monster clan to a vacation. Ya lah, they run their own monster hotel tapi at the same time they feel bored with whole the hotel chores. 

So she booked a monster vacation( sea cruise), and in the other hand the cruise is owned by Van Helsing (hahaha..dis part is hillarious..kiranya Van Helsing ni musuh keturunan n zaman berzaman la). 

And nak dijadikan cerita Papa Drac zingggg dengan capten ni. Tapi capten ni pulak cucu cicit kepada Van Helsing...so kiranya macam cinta terhalang and dendam2 gitu jugak lah.

Well last-last macam biasa la, we can predict the ending what. They zinggg,and live happily ever after gituuu.


Korang yang ada anak-anak boleh la bawak tengok Hotel Transylvania 3 ni. Cerita dia best jugak and lawak.



Sekarang ni tengah outbreak HFMD kan. Start raya hari tu makin menjadi-jadi kejadian HFMD ni kan. Tengok stats hari tu kat Penang champion sekarang ni Selangor dah mendahului carta. Tipu la cakap tak kesah kan. Mesti la kesah lagi-lagi aku ada dua orang anak. 

From : Kementerian Kesihatan Malaysia fb page.

Mengikut pengalaman aku yang lepas masa Adriana kena HFMD tu(2 tahun lepas), nasib baik la dia xdak sampai kena ulser dalam mulut. She start with fever then tetiba naik merah-merah kat kaki and tangan. Time jadi tu masa kat KL masa amik kakak aku balik bertugas haji. 

Masa naik ja merah-merah tu aku terus curious eh takkan HFMD kot sebab naik nya dekat tangan and kaki. Bila kakak aku sampai and minta dia check kan kompem memang HFMD. So time tu kami bagi letak ubat tahan gatal dekat tempat yang merah-merah tu. Alhamdulillah dalam mulut dia takda ulser, kalau tak memang risau la sebab nanti dia taknak minum semua kan. 


Credit to  kpkesihatan.com

Plan asal nak stay kl beberapa hari tapi bila kompem ja Adriana kena HFMD terus laki aku dari Penang mai amik kami balik ke Penang. Esok nya terus pi jumpa paeds Adriana, Dr Cheah. Bila Dr Cheah check Adriana punya blister kira duk ada lagi and lucky her she just got a mild one..tak teruk la kiranya. Kalau teruk memang kena drip and warded la kan due to dehyration sebab tak ak minum ka apa ka. So dia bagi kami ubat tahan gatal and matikan virus tu. 

Yang paling aku ingat dia bagi Pottasium Permanganate (KMnO4) untuk bagi Adriana berendam dengan air tu for 10 minutes. Hahah. Memang KMnO4 tu berkesah gila wei. Sekejap ja blister dia kering and dia tak gatal-gatal. KMnO4 ni mak dia dulu buat main ja kat dalam lab tu. Hahahha.

Menda paling critical time anak-anak kena HFMD ni silalah kuarantin kan anak-anak kita di rumah. Plis ya jangan nak selfish sangat. Kalau yang hantar ke rumah babysitter ka taska ka tadika please make sure dia betul-betul recover baru hantar ya. Ni tak ada ja yang selfish gila anak tak recover lagi terus pi hantar sebab alasan takda cuti bagai. Please lah!

Untuk korang-korang yang nak ambil pendekatan pencegahan, korang bolehlah:

1. Kurangkan aktiviti di tempat-tempat awam especially supermarket, terutamanya kat trolley tu. Banyak virus dijumpai dekat situ.


Credit to Mr Google


2. Sentiasa cuci tangan kita dan anak-anak.

Credit to Kementerian Kesihatan Malaysia.


3. Sentiasa bawa hand sanitizer, paling senang kan.

Husband aku baru beli Antabax Hand sanitizer spray ni. Senang guna ni. Spray ja kat tangan, spray ja kt trolley, kt stroller, meja etc. Dah hilang sikit paranoid tu kan.


4. Jangan berkongsi makanan, pakaian, perkakasan dan juga minuman.

5. Pastikan lampin pakai buang diurus / dilupus dengan sebaiknya.

6. Tutup mulut bila batuk dan bersin.

Lastly, kita semua berperanan dalam mengelakkan anak kita dijangkiti dan menjangkiti orang lain. To those yang anak dia terkena HFMD ni, semoga dipermudahkan urusan kalian. Jangan lupa kuarantin anak-anak sebaik mungkin. 



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS