Sebenarnya kan malu tau dak dulu2 nak senyum luas-luas bila selfie ka apa ka sebab gigi kuning. Faktor usia dan mungkin sebab tea adfict kot noh.
Nak POLISH kasik putih kat dentist memang rasa tak mampu la kot kan. Sebab tau memang rawatan tu mahal gila. Scaling da mahal, takkan ko nak expect polish gigi ni murah nokkk???

So cerita dia macam gini, memang gigi aku tu agak kuning la, malu ngat aih make up lawa2 (lawa ker). Senyum2 gigi kuning!!! Cisss spoil kan.

So disebabkan tu la , aku nekad nak try jugak Colgate Optic White yang iklan pajura kembaq i tu. Ehhhh #matilamaknak !!!


Nak la gigi tu senyum nampak putih bersih ja kan.

Tu la akibatnya selalu sangat minum teh o...teh o ais...teh ais..teh tarik une!

Tertarik dengan iklan sama sebab ada pajura kan. Pandai betoi iklan ni kan. Buh orang lawa!!!

Katanya dipercayai akan 1 shade whiter after one week pakai.

Betul ker???
Boleh caya ka gimik macam ni????
Seriuss kang kalau mnipu aku nak jadi Bella no 2 pegi wat report Colgate menipu ( gemok dan comel dah sama dah)


Gambar aku make up sebelum-sebelum ni semua muka takmau tunjuk gigi. Konon muka nak ketat, sebenarnya malu gigi tu kuning. Muahahahha.


Ni kesan lepas sebulan aku pakai. Lupa nak tangkap gambar gigi aku yang kekuningan dulu tu. Sebenarnya aku malu bila tangkap gigi nampak gigi kuning. Sungguh huduh rupanya.


Memang terbukti berkesan memutihkan gigi aku. Abaikan muka aku yang tak bermake up tu. Janji gigi da tak kuning sangat dah.


Ehhh aku macam suka pulak lepas ni tangkap gambar dengan gigi tak kuning dah ni lepas ni.

Sebab Colgate Optic White ni jugak la aku jadi rajin gosok gigi aku jadi 4x sehari. Paling busuk pun 3x sehari.

Terima kasih encik suami tolong belikan Colgate ni. Esok2 jangan kompius pulaj bini hang ka pajura ni.


Ehhhh

Oklah.

Tu jer nak cerita pasal Colgate Optic White yang super best ni. Sapa yang ada masalah yang sama boleh la cuba. Berbaloi rasanya untuk korang cuba.

posted from Bloggeroid



Ladies and gentleman....
Aku da addicted dengan lagu Yuna Ft Usher ni...adoyaiiii

Jom sing d song

You call me on a lazy afternoon
Asking me what I'm up to
Let's find something to do
Baby I'd be down, down, down
Down, down, down, down, down, down
You know I'd be down, down, down
Down, down, down, down, down, down
I see you arriving in your car, yeah
Jet black Mercedes, built in the seventies
Classic like you and me
I'll be coming down, down, down
Down, down, down, down, down, down
I'll be coming down, down, down
Down, down, down, down, down, down


I feel a little rush
I think I've got a little crush on you
I hope it's not too much
But babe when I'm with you, I hear it
My heart singing
La, la, la, la, la, la, la, la-la
La, la, la, la, la, la, la, la-la
Honestly I shouldn't waste time no more, eh yeah
'Cause all these little boys you're chasing, did they break your heart?
I know you've been down, down, down
Down, down, down, down, down, down
I won't let you down, down, down
Down, down, down, down, down, down


I feel a little rush
I think I've got a little crush on you
I hope it's not too much
But girl when I'm with you, I hear it
My heart singing
La, la, la, la, la, la, la, la-la
La, la, la, la, la, la, la, la-la, hey
I see you the same
I see it in the way that you behave around me
And I can't tell
What we have is different from anyone else
'Cause you stop doing what you're doing
When I call you come to me running
And I would do the same for you
So tell me that you feel it too, woah
I feel a little rush
I think I've got a little crush on you (little crush on you)
I hope it's not too much, oh ho
But babe when I'm with you, I hear it
My heart singing
La, la, la, la, la, la, la, la-la (ooh yeah baby, my heart singing)
La, la, la, la, la, la, la, la-la, oh
I think I've got a crush, babe
Crush on you too
Feel a little rush, baby
And I feel it too
I think I've got a crush, babe
Crush on you too
Feel a little rush, baby

Gila btul lagu ni duk terngiang2 dalam telinga aku....
Duk down down down down down
La la la la la

Good job Yuna, u're always a Malaysian's sweetheart.
Dah la feat Usher pulak tu, my fav male singer.



"Crush was a song I wrote and I thought it needed a male vocal. The only person I had in mind was Usher. It was him or nobody else,” Yuna told The Star in…

Semoga Yuna bertambah sukses lagi Yuna sayang.

posted from Bloggeroid

Wehuuuu.....
Sedaq tak sedaq dah 4 tahun da kahwin dengan bestfriend sendiri.
Bestfriend yg selalu ada time susah da senang.



Thanks encik suami yang selalu paham up n down bini dia ni.



Once upon a time berdua.


Then bertiga dengan mek kenit kesayangan.



Jeng jeng jeng.



Soon berempat pulak ya.

Alhamdulillah. Expecting our second bundles of joy in December.

This first trisem ada la jugak muntah2 n loya. Memang kena amik supplement jugak untuk bagi badan tak lemah n tak loya sangat2. Pilihan kami of coz la Shaklee kan. Husband belanja kita supplement untuk anak yang dikandung ni. Bukan senang tau nak mengandung ni, lagi2 kalau yang jenis alah ni. Standby la ya supplement mana yang patut.

Antara supplement pilihan semasa 1st trisem ni:

Peppermint ginger plus.


Alhamdulillah serasi dengan badan. Sesuai untuk orang yang mempunyai alah2 sepanjang first trisem.


Vitamin B Complex


Apa yang bagus dengan vitamin B complex shaklee ni adalah dia mai sekali dengan folic acid yang mana sangat2 la wajib diambil oleh ibu-ibu mengandung di awal pregnancy untuk membantu perkembangan janin.


Vitamin C sustained released


Selain vitamin B, vitamin C pun penting through out the pregnancy journey. Once pregnant, kalsium di dalam badan kita akan diserap oleh bayi kita. So fungsi vitamin C ni adalah untuk memaksimakan penyerapan kalsium dari pemakanan kita. Sebab tu kadang-kadang bila pregnant ja ada yang sakit gigi la kejang kaki la apa semua. Sebab penyerapan kalsium tu kurang and mungkin si ibu pun kurang minum susu / ambil supplement kalsium.


Ostematrix


Selain sebagai sumber kalsium sepanjang pregnancy, ostematrix jugak boleh mencegah kita dari terkena pedih ulu hati sebab ada kandungan magnesium dalam ni. Dulu 1st pregnancy tak kenal lagi dengan Shaklee, so memang selalu kena pedih ulu hati. Tak lalu nak telan ubat magnesium ke apa tu.

Semoga pregnancy kali ni smooth and tak banyak ragam macam pregnancy sebelumnya. Dan semoga Allah pelihara kandungan dalam perutku ini. Amin


Yang nak dapatkan supplement SHAKLEE tu boleh2 la whatsapp 0133363775 ya.

Ada special untuk pembaca blog ni.

Wink wink.

posted from Bloggeroid

Update from my urban garden

in , by Alia Farhan, 6:56 AM
Haiii

Setelah lama tak update pasal my lovely urban garden yg sekangkang kera kat balcony tu kan...

Maka dengan ini jom usha-usha apa yang masih hidup di situ.
Hahahhaha.


New family in d urban garden. Baru je beli sebab diorang wat macam bonsai ikat skit kat bawah tu bagi dia trim je.


Limau purut ni pulak dah lama tak keluar tunas baru. Haih nak kena bagi baja power ni pasni.


Hai lemon!
Cepat2 la berbuah ya macam pokok2 orang lain ya.


Ketumbar jawa or culantro org putih panggil.


Rosemary. Memang suka sangat bau rosemary ni saja2 pun .bau yang sangat menenangkan. And its good for memory ok!


Ni pun pokok rosemary gak.
Yang dipacak dari batang ke pasu lain.


Ni pokok maman. Accidentally tumbuh. Banyak2 boleh la wat jeruk maman kan.


Sweet basils. Boleh wat pesto paste banyak2 macam ni.


Ni pulak pokok tomato. Da start berbunga. Harap2 melekat la buahnya kan.


Geram pulak tengok bunga ni. Pokok ni boleh survive dalam extrem temperature. Tak banyak songeh dan senang jaga. Sekarang ni bagi mol bawang galak sungguh dia berbunga.

So next time kita update lagi. Sebab pokok cili pun baru keluar putik2 bunga. Mana tau next week cili da keluar ka.

***ingat nak tanam kacang renek balik. Tapi sebelum tu nak kena spray dulu dengan organic pesticides. Geram sebab ada bena2 tu.

posted from Bloggeroid

Hai hampa.
Lama kan tak buat food review.
Haihh rindu pulak.
Entry Koh Lipe duk berhutang lagi dan lagi.
Haihhh laaa.

Ok la kali ni quick review nak cerita pasal kari ikan sembilangbyang sedap giler ni. Dari preknen ke Adriana lagi suka makan kari ikan sembilang dia. Fuhhh.

Kalau nak tau kedai makan ni terletak tak jauh pun dari rumah kami. Memang area2 Juru jugak. Tapi yang ni ke dalam sikit, nak pi ke area Kampung Juru. Tapi belum lagi sampai kt Kuala Juru / Sungai Sembilang. Dekat2 ja dengan Masjid Lama Kampung Juru, lepas skit ja masjid tu belah kanan hampa, hampa akan jumpa kedai makan ni belah kiri hampa.


As usual...memang akan amik part ekor punya.


Selain dari kari semilang ada gak lauk pauk yg lain. Tapi aku tak hingat pun nak tangkap gambar sebab dah berkeroncong sangat-sangat perut ni.

Apapun kari semilang dia memang terbaiklah. Makan pulak ngan sambal belacan dia...perghhh memang terangkat bhai.

Okla tu ja nak cerita.

Babai

posted from Bloggeroid

Heppy birthday to u...

in , by Alia Farhan, 8:28 AM
To my life partner....
Mr Amir Mohammad Firdaus thank u for bein there for me.


Heppy birthday to u dear....

Semoga panjang umor and murah rezeki u....tenkiu sebab jaga family kita sebaik mungkin.

Maaf kalau2 bini u ni kadang2 jadi singa jadian. Jangan mareh....


Tenkiu jugak sebab selalu layan princess kecik kita tu sebaik mungkin.


Kesian papa kena kayuh gerek nohhh...

Akhir kata, we love u papa....

From me, kakak anena n baby.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS