salam hampa semua

Kali ni mak jem nak cerita pasal review butik IMAN AMIR dekat Bandar Bertam Perdana Kepala Batas pada hari Sabtu yang lepaih. Tenkiu Puan Norashikin kerana menjemput kami wakil dari team Projek Blogger Utara untuk review grand opening butik Iman Amir.

Lokasi strategik...memang senag sangat-sangat nak cari.

Sampai2 kita selpieee dulu. Time ni tudung aku masih elok lagi laaa..Lepas ni hampa jangan nk komen tudung aku senget ka hapa ka.. Tu memang da nature aku..budak2 MICET mmg dah tau aku ni memang tudung takleh kalau tak senget.



Mostly baju2 or blouse kat sini harga pun mampu milik. Takdak la harga mampu tengok kan.


Hoihhh shanteknya lace shawl niiiiiii....Mak Jem taa kuadddd

Shawl kek nissss...Oiii dugaan untuk mak jem...





We-fie 3 beradik kami. Yalah hat len pakat terlepas belaka ke Hatyai nuuu.

Kembang semangkuk tul. Bila la aku nak lawa macam Adele. Adele pun dah kuruih lani...ehhh

Ehh jangan nak heran sangat kenapa tudung aku da senget hokeyyy.. Ni trademark mak jem in d haus yoo.


Siap dijamu makan lagi haa.


Bersama tokey butik, Puan Norashikin. Katanya nama kedai IMAN AMIR ni di ambil sempena nama anak beliau. Dan anak beliau pun cute orangnya. Comel ja budak darjah dua kena make up pakai blusher. Lupa pulak nak tangkap gambar si Iman hari tu.


Terima kasih buat Puan Norashikin kerana sudi jemput kami dari team Projek Blogger Utara untuk p ke grand opening pembukaan butik Iman Amir Design. Diharap bisnes butik puan semakin berkembang dengan mantap dan jayanya. And mengikut kata Puan Norashikin lagi next month depa da masuk dalam LAZADA tau. So kalau hampa nak shopping online lepaih ni pun boleh dah haihhh....

DAN YANG PALING BEST LAGIIIIIIII....
KATANYA AKAN ADA MORE AND MORE PLUS SIZE BLOUSEEEEE....
YEAYYYY SERONOKNYA MAK JEMMMM....
hanya orang2 yang cantik macam aku dan ADELE ja paham dengan dilema yang dihadapi oleh orang cantik macam kami ni.


JOM FOLOW IMAN AMIR DI:
INSTAGRAM : IMANAMIRDESIGNS
FB PAGE: ImanAmir



Alamat dan contact number untuk hampa call dulu in case hampa tersesat merata2

Dan untuk pengetahuan hampa semua jugak, Iman Amir akan wat MEGA SALES di:

[ISLAMIC BEAUTY FAIR]
TARIKH: 26-28 FEB 2016
MASA: 10.30 PG – 10.30 MLM
TEMPAT: VILLAGE MALL, SG PETANI
NO BOOTH: M15


JOM RAMAI2 KITA P SERBUUUUU....

Tazkirah Jumaat 1

in , by Alia Farhan, 9:10 PM
In Sha Allah...
Mulai dari minggu ni dan minggu2 seterusnya aku nak share segmen Tazkirah Jumaat. Semoga menda2 yang aku share ni aku dapat sedikit sebanyak saham di "sana" nanti.


JOM PUKUL KEPALA IBLIS

Ustaz Azhar Idrus Berkata:
Kita relax and bace ni..
Perbualan antara
Rasulullah & iblis...

Rasulullah bertanya :
“Apa yg kau rasakan jika
melihat seseorang dari umatku hendak solat?”

Iblis menjawab :
“aku merasa panas dinding dan gementar”

Rasulullah : “kenapa?”

Iblis : “Sebab setiap seorang hamba bersujud 1X
kepada Allah, Allah mengangkatnya 1 darjat”

Rasulullah : “jika seorang umatku berpuasa?”

Iblis : “tubuhku terasa terikat hingga ia berbuka”

Rasulullah : “jika ia berhaji?”

Iblis : “aku seperti orang gila”

Rasulullah : “jika ia membaca Al-Quran?”

Iblis : “aku merasa meleleh laksana timah di atas api”

Rasulullah : “jika ia bersedekah?”

Iblis : “itu sama saja org tersebut membelah tubuhku dgn gergaji”

Rasulullah : “mengapa boleh begitu?“

Iblis: ”sebab dalam sedekah ada 4 keuntungan
baginya, iaitu :

1. Keberkahan dlm hartanya,
2. Hidupnya disukai,
3. Sedekah itu kelak akan menjadi hijab antara
dirinya dgn api neraka,
4. Terhindar dari segala macam musibah akan
terhalau dr dirinya,

Rasulullah : “apa yg dapat mematahkan pinggangmu?"

Iblis : “suara kuda perang di jalan Allah.”

Rasulullah : “apa yg dapat melelehkan tubuhmu?”

Iblis : “taubat org yg bertaubat”

Rasulullah : “apa yg dpt membakar hatimu?”

Iblis : “istighfar di waktu siang & malam”

Rasulullah : “apa yg dpt mencoreng wajahmu?”

Iblis : “sedekah yg diam2”

Rasulullah : “apa yg dpt menusuk matamu?”

Iblis : “solat fajar”

Rasulullah : “apa yg dpt memukul kepalamu?”

Iblis : “solat berjemaah”

Rasulullah : “apa yg paling mengganggumu”

Iblis : “majlis para ulama”

Rasulullah : “bagaimana cara makanmu?”

Iblis : “dengan tangan kiri dan jariku”

Rasulullah : “dimanakah kau menaungi anak2mu
di musim panas?”

Iblis : “dibawah kuku manusia”

Rasulullah : “siapa temanmu wahai iblis?”

Iblis : “penzina”

Rasulullah : “siapa teman tidurmu?”

Iblis : “pemabuk”

Rasulullah : “siapa tamumu?”

Iblis : “pencuri”

Rasulullah : “siapa utusanmu?”

Iblis : “tukang sihir (dukun)”

Rasulullah : “apa yg membuatmu gembira?”

Iblis : “bersumpah dgn cerai”

Rasulullah : “siapa kekasihmu?”

Iblis : “org yg meninggalkan Solat Jumaat”

Rasulullah : “siapa manusia yg paling
membahagiakanmu?"

Iblis : “org yg meninggalkan solatnya dgn sengaja"
*sebarkannya biar bagi 1 dunia tahu apa kelemahan Iblis.

..Sharing is caring
“Ingat Nabi berpesan Sebarkan walau sepotong ayatku"

Untuk orang yg ada bisness n guna ig macam aku ni...
Ni da cukup menggumbirakan hati kuuuuu
Yalah...xpayah nak log in log out lagi...
Yahuuuuu


Akhirnya, kita dah boleh login 5 akaun sekaligus di phone. Kali ini, tidak lagi menggunakan Klon Instagram. Tapi, menggunakan apps Instagram yang original sahaja.

Macam mana nak login 5 akaun?

1. Pergi ke Setting di Instagram
2. Skrol sehingga bawah sekali
3. Klik pada Add Account



cara tukar akaun?

1. Pergi ke Profile Page di Instagram
2. Klik pada username(rujuk gambar)
3. Kemudian, klik pada Add Account


Kelebihan login 5 akaun Instagram?

1. Boleh cek Direct Messages(inbox)
2. Mudah bertukar akaun
3. Mudah reply customer/peminat

Good job to instagram for making its easier for us tau...steady aaa igers!
Hai hampa...
Mesti kaki2 fb semua familiar kan dengan resipi ni kan...kannnn...
Tapi hari ni 1st day makjem try...
Walawehhhhhhhhhh

Sedapppp ohoiiiii
Tahap sedap dia tu kennnn...
Mak mentua lalu belakang pun hampa tak sedaq...

Walaupun nampak macam biasa n resipi dia pun simple...tapi percayalah...rasa dia sedap nak mam...

Ok jom tgk resipi dia

Bahan-bahan:
1. Ayam
2. Kunyit
3. Garam
4. Minyak untuk menggoreng
5. Serai yang diketok
6. Daun kari
7. Halia
8. Bawang besar
9. Bawang putih
10. Serbuk perasa
11. Gula
12. Ibu sambal paste--> resipi di sini
13. Kicap

Cara:
1. Gaulkan ayam dengan kunyit n garam dan goreng separuh masak (jangan garing nanti keras and tak best)
2. Simpan separuh minyak yang guna utk goreng ayam tadi..and then masukkan serai yang diketuk n then masukkan daun kari.
3. Lepas tu masukkan bawang besar dan putih n tak lupa gak halia.
4. Then masukkan paste ibu sambal n kicap utk bagi kaler menarik.
5. Then masukkan ayam yang da digoreng tadi n make sure bagi ayam tu betul2 masak sebab kita cuma goreng separuh masak ja kan tadi.
6. Tambahkan air if nak kuah lebih. Macam aku masak xlama sebab aku da ada paste ibu sambal sbb tu sat ja da boleh ngap.

Kakau hampa nak cepat..try la prepare sendiri ibu sambal ni. Memudahkan kerja hampa. Tak perlu nk blend cabai bagai setiap masa. Senang kan???

So apa lagi hampa...
Sila la try naaa...





Benda paling nikmat dalam dunia ni bila dapat merap dengan mama...
Pastu mama masakkan makanan kan...
Ni mama aku punya stail nasik ayam
Mama cakap..nak makan sedap macam kedai..presentation pun kena la mantap mcm makan nasik ayam kat kedai...
Sebab tu la aku bila wat nasi ayam memang akan letak potion ikut macam kat kedai..presentation pun kena menarik mcm kedai la kan..baru menarik n sedap nak makan...bezanya...aku master in steamed chicken...nasi ayam ni kira fav gak la...makanan yg senang gak disediakan kalau nak jamu2 orang.

Tapi paling best n nikmat bila dapat makan masakan mama.. best in d world oiii

Oklah..jom nak bawak Adriana p mandi pool pulak...

Esok pagi nak amik stock Rose Tyara foundation, sesuai dengan trademark dia.. Wanita Harus Jelita!
Steady la kak bab!
Hai hampa...

sebenarnya dah lama da p Penang Time Square hari tu. Rasanya after balik dari KRABI (oh yaaa..krabi pun tak cerita2 lagi kan..gambaq pun banyak accidentally ter delete pulak dah...adoiyaiii)
so untuk pengetahuan hampa semua, Penang Time Square ni selalunya adalah port utk Big Bad Wold (BBW) every year. Nak kata banyak kedai dalam tak la sangat. Maybe orang jarang-jarang masuk ke sini kot icluding la kami ni. Balik-balik port kesukaan nak lepak Gurney Plaza...Gurney Plaza...Gurney Plaza. Sampai amoi NARS tu pun kamceng ngan aku dah.

ehhh termelalut pulek kan. So kalau hampa nak tau dekat Penang Time Square sekarang ni da berubah wajah dah oi...
Sekarang ni katanya akan dibuka Wax Museum kat sini.

Diorang da buat lawa dah kat dalam ni.

Adriana dan kawan-kawan dia. Seronk tau kalau tengok depa ni 4 orang. terkedik2 mcm Girls Power gitu haa


Seronok la tu ada minion bagaikan!

Yang orang tua 2 orang tu yang hoverrr lebih kan...

suka gambar ni..tengok 2 beranak tu.

abam Optimus Prime pun ada ok!

Mangkuk ni pun ada tau....

Ada Iron Man ja...aku duk mecari2 gak kot ada patung wax Tony Stark ka apa ka.

comel dak cinonet2 aku semua ni???

Adriana n d gang with Doraemon and the Gang...

Nak p Cappadoica tak mampu lagi kan. Ehhh sini pun boleh la kan....

Sakura pun ada noks...nak p Jepun pun x payah dah...

Duduk la korang berempat dalam tu ya anak-anak sekalian

Ada gak yang bapak budak yang nak menyibuk kan dalam ni. Takpa la bagi chance kat apak budak sorang ni haa.

suka aku tengok cikenit 2 orang ni jalan-jalan pegang tangan. Macam BFF sangat kan.

Kakak Safia, Kakak Zulaika, Adriana and Adik Mia. Seronok tau depa malam tu.


Kakak Safia and Mr Bean..
haa ni la antara patung wax yang da ada.

okla...finally bagi la chance mama pun nak bergambaq kan...
saja la tunjuk kat Adriana boipren lama mama dia...kahkah.. *sila muntahhh hijooo*


Setakat ni ada dua patung wax baru yang aku nampak. Maybe coming soon akan ada banyak lagi rasanya.
Apapun kiranya Time Square wat macam ni ada la sikit attraction untuk orang masuk ke dalam ni.

So apa lagi hampa, kalau rasa boring-boring tu boleh la bawak anak-anak hampa ke sini. Mesti depa pun seronok tau...
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS