Mencari bilik sewa harian di Jitra sempena kursus dan sebagainya? Kami menyediakan bilik sewa harian serendah RM60.
Pengangkutan ke airport Kepala Batas disediakan ( sekiranya available) , wifi dan breakfast jugak disediakan.
Berdekatan dengan POLIMAS, Institut Perguruan Aminudin Baki dan ILP Jitra.
5 minit ke Bandar Darul Aman,
10 minit ke Pekan Jitra
30 minit ke Changloon dan Jitra.

Hubungi Puan Khalijah 0134329077

Salam hampa semua.

hari ni masak apa kat rumah untuk dinner?
kalau takdak idea meh nak share satu resipi yang kacang gilaaa


amcam?
terliuq dak tengok grilled chicken ni
sebenaqnya simple ja resipi dia

jom tengok bahan-bahan n cara dia.

Bahan-bahan:
* chicken (aku guna bahagian peha n tights/ any parts pun boleh ikut korang suka parts mana la kan)
* BBQ sos
* kentang
* carrot
* brocolli- ni takdak so tak bubuh
* cherry tomatoes
* sos cili
* serbuk paprika
* kicap
* sos tiram
* gula merah
* cuka / perahan lemon


Cara-cara:
1. Perapkan ke semua bahan tadi sekali dalam 2 jam. lagi lama lagi best!
2. Panakan ovem pada suhu 220C selama 10 minit
3. Bakar ayam ni selama sejam.


tengok gambor ni terus rasa macam nak makan ayam ni malam ni. Tapi apa kan daya tak bawak keluaq lagi chicken tu ha. Ater balik nanti keras kejung la lagi haa.

ok lah.
tu ja lah update untuk hari na.
Jangan marah makjem.
Makjem bz tau...

Qu Puteh & Dato Vida

in , , by Alia Farhan, 10:23 AM

Ada ka orang tak kenai Dato Vida ni sapa? Yalah kalau tengok Gegar Vaganza tu mesti semua rata2 komen kat Fb nak muntah la apa la. hampa muntah hijau pun hampa tak kaya macam Dato Vida ni. seriously la aku kagum dengan dia sebab dia ni konpiden level dia tinggi nak mam. Sebab apa kata nak mam? sebab nya cuba hampa tengok Estee Lauder ka hat brand2 femes hat lain, xdak nya tepek muka pengasas, semua tepek muka2 retis yang terkenai nyah oi. Bukan Dato Vida ni tak mampu setakat nak bayaq Si Erra Fazira ka sapa jadi duta produk kecantikan dia. Tapi dia relax ja "QU PUTEH QU PUTEH BARU LAH PUTEH MUAHHH" jari kat pipi okey. Adriana pun sampai boleh follow la. kahkahkah. Trending oiiii.

Hari tu laki aku duk video Terlajak Puteh yang Paknil tu kan, tetiba aku pun join sekaki. Oiiiiii kaya nyaaaa oiiiiii. Kereta dia takyah cakap la bapak punya banyak and mewah. CRV bawak p merket ja...hang mampu bawak CRV p merket beli sayoq???


Gila kelass mak cik sorang ni. Yang bestnya most of kereta dia kaler puteh..bila paknil tanya kenapa banyak kereta kaler puteh...tau dia jawab apa? kan Qu Puteh...kena la puteh2.

Tu belum cerita beli crown diamond ada cert lagi bhai. Ada handbag beli tak pakai yang chanel ka apa ka ntah..malu nak pakai sebab takdak blink2..eshhhhh..Dato kalau malu..mai la bagi kat saiyaaaa Dato oiiii. Menangis tengok handbag dia ja. Baju hang takyah cerita la semua wajib kena BLINK BLINK.


Rumah dia ada berapa bijik pun aku tak hingat dah. tapi memang banyak la. Menangissss la mak jem.

Ni hall kat rumah 4 tingkat dia tu. Dalam rumah ada lift. haihhhhh seronok2 tengok life orang kaya ni noh. Tapi sebelum dia kaya pun macam2 kan dia pernah lalui...tu belum yang cerita 2 orang anak dia meninggal masa kebakaran kat rumah dia dulu.

Apa pun aku memang respek makcik sorang ni. Ya la kadang2 memang la agak annoying but at least marketing dia berkesan ka. Sapa tak kenal Dato Vida Pamoga Qu Puteh tu haa? cer habaq mai. Inspirasi aku untuk buat sabun homemade yang level2 LUSH COSMETICS gitewww haaaa.....
Bukan apa seronok bila kaya ni kita boleh tolong2 sedara2 kita yang susah2 kan. Aku teringin sangat kalau aku kaya, teringin sangat nak wat program weekly utk feed homeless. seronok kan perasaan dapat tolong orang2 yang memerlukan ni. Hrap2 la impian aku tu satu hari nanti boleh jadi kenyataan and kalaulah aku kaya satu hari nanti semoga aku tak lupa diri dan tak lupa kepada orang2 yang lebih memerlukan ni.

ok lah good nite semua.

Hai dah lama gila aku tak buat movie review kot weiii
Maunya tak sejak2 ada anak ni memang susah la aku nak jejak kaki ke cinema dengan husband berdua ja kan...kalau ya pun mesti tengok cerita cartoon. Nasib baik boleh la layan sampai habis. Kalau nasib tak baik sipi2 nak habis cerita macam Hotel Pensylvania tu Adriana da nangis2 nak susu. Warghhh mak jem is stress!!
Nasib Minion si kenit ni tdoq masa tgh2 cerita and bangun sambung tengok movie macam biasa.

Kes DILWALE yang terlepas tengok ni kes tinggal si kenit ni kat umah bs dia. Fuhhh sempat la p muvie date ngn papa dia kat Gurney Plaza. Nak dating ngan suami sendiri pun payah...asyik bz kedaung ja. Xpa lah...kerja kuat masa muda, tua2 boleh relax kat umah main dengan cucu2 ye dak?

Ok lah...rasanya semua pakat duk gila dengan DILWALE kan...

Lawa kan si Kajol ni. Aku memang duk kagum tengok Kajol ni ja. Tapi geli pulak aku tengok Si SRK ada jambang. Hihihi

Cerita dia ni pasal gangster2 la, si SRK ni anak gangster Team A...si Kajol ni pulak anak gangster Team B yang mana duk bermusuhan. Si SRK pulak jatuh cinta dengan si Kajol ni kiranya awai2 Si Kajol ni macam saja la berlakon suka kat Kaali or SRK ni. Nama Kaali tu tak glam kan. So conflict pun terjadi la lepas2 tu.

Alaaa hampa pun boleh teka la sypnosis cerita dia. Malaih nk cerita panjang2 tapi yang pasti nya lagu2 dia best2...duk JANAM JANAM JANAM..JAHANAM LAH AKU REJA NYANYI LAGU JANAM JANAM NI
GERUA pun best sampai asyik ternyanyi. Kalau dari segi jalan cerita dia bagi aku takla best mana pun.
Laki aku cakap baik layan kat Astro First...biadap kan! Kajol n SRK kot...kompem la aku nak tgk kat cinema. Dulu KUCH KUCH HOTA HAI...DILWALE DULHANIA LE GAYENGE N KABHI KUSHI KABHI GAM tu semua zaman aku tak jejak kaki kat cinema lagi. Bagi chan la bini nk tengok kat wayang cik abam syg oiii.

Orang yang hat duk bising kena surung p cinema tu last2 duk GERUA GERUA GERUA...JANAM JANAM JANAM....
kan aku da cakap...laki aku ni mmg kaki hindustan tp saja poyo.. lagu2 hidustan siap hapai lagi. Aku menyanyi lagu Dilwake Dulhania Le Jayenge dia pun join sekaki. Muka ja ketat...hati hindustani heyyyy...

Walaupun cerita ni bagi aku agk BIASA kalau dibandingkan dengan KUCH KUCH HOTA HAI atau DILWALE DULHANIA LE JAYENGE tetapi tetap la menjadi one of MUST WATCH khas utk peminat Kajol N SRK. Cuba kalau Kajol ngn laki dia...nan hadooo aku nak p tengokkk haaaa.

Duk kagum dengan kecantikan Kajol tak abih2 lagi...huwaaa cantiknya awak ni Kajol. Ok lupa nak telan collagen hari ni. Japg kena pantas bangun minum collagen sebelum tidoq ni. Ohoiii kata nak segak dan lawa macam Kajol. Vitamin C and E shaklee pun xleh skip. Baru la Qu Puteh...ehhh. marah Dato Vida aku pinjam tagline dia nnt haaa.

Ok lah...tu ja lah nk review yang tak berapa nak review tu. Pendek kata..hampa yg suka couple ni elok la p tengok. Aku nak cari link nak download nanti. HAHA
HAHA GELAK SYAITON!

Nite hampa. Nak mimpi segak macam Kajol la malam ni. Ehhhh
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS