Assalamualaikum n hai korang semua.

Kalau sebut Penang ja mesti semua duk terbayang nasik kandaq la, char kuey tiaw la, mee udang la, ikan bakaq la and the list goes la kan.

So hari ni aku nak cerita satu lagi port makan baik punya untuk mee udang. Tapi ni area mainland la. Aku ni discover pun sebab salah sorang uncle aku kat KL yang bawak kami mai makan kat sini masa kami p bercuti bersama-sama kat Penang. Dulu la dah lama rasanya tu zaman aku lepas diploma and keja kat Sumitomo sat kot before masuk degree balik. Punya la duk mai tiap-tiap tahun kat Penang pun tak pernah tau port baik ni. Orang jauh gak yang bawak. Hihihi. Yang bestnya husband aku pun tak pernah tau sebab ya lah dia kan origin from island part. So bila kawen, aku pulak bawak dia makan sini.

Aku cuma nak cerita makanan yang best-best ja tau. Ya la beberapa hari lepaih kan ada viral pasal mee udang siakap b@b! Ehhh tetiba pulak. Aku pun antara yang pernah kena. Sekali tu ja la aku p pun. Lagi sadis sebab tengah preggy time tu. Tergamak depa jamu seafood busuk kt mak buyung time tu. Ehhhhh tetiba nak cerita jugekkkk!

Balik cerita pasal Din Skot ni. Aku paling suka sebab makanan dia marvellous. Mee udang dia memang aku bagi 5 bintang!!! Sedappp oi. P up entry tengah malam pastu satg kebuloq pulak tengok gambaq. Tokey pun frenly sangat walaupun bekas army.



Sedap bagitau kawan! Tak sedap bagitau kami!!!
Ok pakcik Din, kami bagitau dah kawan2 kami ni!!!



Turun2 kereta bergegas ke meja nak menikmati sunset and pemandangan yang cantik!



Bestnya kedai ni betul2 tepi laut. Mengadap view island pulak tu.



Penang island masa senja. Cantik kannnn



Aku order mee goreng udang special.
RM15 macam tu. Siap ada sotong bagai. Sedap oi. Aku pulak sentap tengok mee goreng ni tengah2 malam ni.



Laki aku pulak order mee udang. Kuah dia sedap oiiiii.

Memang kalau aku nak makan mee udang ja sini ja lah port dia. Terbaik bohhh!!!

Oh lupa pulak nak bagitau location dia kan, kedai makan ni area Telok Air Tawar. Lepas dari kem tentera tu. Alaa hampa waze ja mesti jumpa aih. Tempat best takkan takdak dalam waze kot kan.

Pasai makanan lain aku tak berani nak cakap. Tapi tengok meja2 lain banyak gak yang order tomyam la ikan bakaq la bagai. Mesti sedap kan. Kalau tak sedap mesti orang tak order. And kebanyakkan yang mai makan kat sini pun regular customer dia. So dah tentu2 depa tau rasa dia kan.

Rating: 5/5

Satu lagi, hari Selasa depa tutup tau. Satgi p jauh2 tengok katup pulak. Nangis la nak!

Oklah
Aku pun nak tdoq ni. Takleh nak bukak mata dah. Satg duk jengey bijik mata ni nampak mee udang dia ja. Jenuh la mak jem ni nak menahan napsu makan mak jem ni!

Gud nite.

posted from Bloggeroid
























Bila si kenit ni beraksi!

posted from Bloggeroid

Eidul Adha

by Alia Farhan, 3:21 PM
Eidul Adha korang semua.



Pic courtesy to Mr Google

Dikesempatan ini, saya, suami dan anak dengan rendah hati memohon maaf di atas segala salah di silap kami.

***setiap kali musim haji ni, hati sayu ja tengok Kaabah dan Masjib Nabawi. Ya Allah bilalah nak dapat jejak kaki ke sana. semoga impian kami suami isteri untuk ke sana dipermudahkan Allah SWT.

posted from Bloggeroid

Wewit
Sapa suka make up angkat tangan!!!

Bagi yang suka make up macam aku ni, kedai-kedai macam Sephora, MAC, Parkson esp yang ada kaunter NARS memang lah kena elakkan diri.
Bukan apa, takut terlupa diri.

Ni pun kes lupa diri terbeli Too Faced punya eyeshadow yang kiut miut ni.
Adoi, mak jem tak leh nak resist lah!


Cute sangat oi packaging dia. Sebab tu aku memang dari dulu mai suka sangat dengan Benefit and now Too Faced pulak dah.



Cantik kan colors dia.



Siap bagi lagi cara-cara nak apply bagai.



Ehhh. Nah cantik gila kan.



Color dia. Menarik. Aku paling suka warna macaron tu. Cantik ok!



Ni aku just pakai eyeshadow warna macaron tu ja. Nak cepat. Malas nak main banyak-banyak warna sangat.



Color pun pigmented sangat-sangat. Suka aih.

Harga: RM115

Kat mana boleh beli ya?

Boleh p terjah Sephora.
Kalau nak aku belikan pun boleh, almaklumlah da jadi personal shopper untuk barang-barang kat Sephora , Nars , MAC bagai.

Nanti untuk eyeshadow color lain yang ada kat pallet ni kalau aku pakai, nanti aku update ya macam mana rupa dia.

Ok lah.
Sekian sahaja update untuk barang make up kali ni.

posted from Bloggeroid

Puasa Arafah

in , by Alia Farhan, 8:43 AM
Jom kawan-kawan Puasa Arafah esok


Besarnya fadhilat dia.

Now ready nak tdoq. Esok nak bangun soq goreng ikan

posted from Bloggeroid


WEHUUUUU

encik somi ku, jom la p serbu.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS