Frozen takoyaki

by Alia Farhan, 11:36 AM
Salam semua.....

ada peminat tegar takoyaki dakkkk?????
kalau ada sila angkat tangan.....
lagi2 yg duk kat Penang....

jangan risau....
boleh dapatkan frozen takoyaki dari aku
1 peket tahan dalam 2 minggu dalam peti ais
ada 18 biji....siap topping semua...fish flakes...seaweed flakes n tak luoa jgk japan mayo...
halal ker bahan2 tu???
In Sha Allah halal dan toyibbah yer syg2 sekalian...


ermmm...tempting dakkk???



jeng2....
mudah jer...
guna microwave boleh...goreng ngn minyak skit pun boleh....

isi apa ya dalam tu?
isi tako(sotong)

berapa harga????
RM16...SAHAJA!!!

Delivery area: Pelita Autocity

Area lain kalau nak aku hantar kt korg ada deliver charges la...nk wat mcm mna kan...minyak mahai benau sekarang...kalau yg dekat island nak...boleh jgk hantaq..tp mcm biasa ada chrges jgk la yee....so elok order byk2...kutip order ngn kawan2 punya...
bank in...nanti kami p hantaq...

Apa2 boleh whatsapp or telegram aku 0133363775.....

*utk dis week pnya stok yg aku amik. kat k.shila da fully booked....mintak maaf yer...

Orang2 Jitra kalau nk order Takoyaki Frozen pun boleh...nnt bila2 aku blik sana...aku leh hantaq kat korg.....

posted from Bloggeroid

penat

by Alia Farhan, 12:20 PM
esok ai update blog yer.. .






ustajah pilihan sangat ni

posted from Bloggeroid

Abah

by Alia Farhan, 10:06 AM
kalau cakap pasal abah....memang banyak sangat aku nk coretkan tentang arwah...terlalu banyak....sampai mungkin aku tak tau kat mana nak start...
tapi setiap kali aku nak coretkan pasal abah...tiap kali tu jugak hati sayu....sayu teramat...macam2 dalam otak ni...kalau la abah ada lagi...kalau lah abah ada...kalau lah ...kalau....
aku hilang abah dalam sekelip mata...without any sign....sedih...pedih...sekelip mata lelaki yang aku paling sayang dalam hidup aku hilang....tapi aku yakin Allah lagi sayang dekat abah...sebanyak mana pun sayang kami pada abah..tapi Allah Lagi Maha Penyayang...redha...walaupun few months aku amik masa untuk recover...
untuk tak tekan num fon abah and kol abah...sebab aku dah biasa....balik rumah and anggap abah p out station...macam2 denial yang aku buat untuk tak bagi aku sedih....

terlalu sayang...dan terlalu kagum....kalau nak cerita pasal kagumnya aku dengan arwah tak tercerita aku kat sini...seorang ayah yang terlalu baik...seorang suami yang memahami...mana nak dapat suami yang tolong isteri iron baju sekolah anak2 weh....suami yang balik kerja terus basuh baju kerja dia sendiri dengan tangan and jemur sendiri..tak cukup dengan tu...iron bju keja pun sendiri...mana nak dapat??Alhamdulillah my Amir ada banyak ciri2 abah kat dia...boleh harap jaga anak2...iron baju sendiri sebab bini mmg jenih tak suka pegang iron dr dulu mai...tolong kemas rumah sebab tau aku busy and penat memasak dekat dapoq...tolong sidai kain dan lipat kain jugak...Alhamdulillah...Allah temukan aku dengan si suami yang rajin seperti arwah abah...

sebenarnya....aku terkilan...sebab...aku ngan abah ada hobby yang sama....photography...memang minat sangat..in fact masa dapat UPSR 5 A dulu pun abah bagi aku kamera...ala kamera yg guna filem tu...kira hebat tak sangga la kan....p mana pun tak tinggai la kamera tu...tapi....kami jarang sangat tangkap gambaq kami dua beranak...sampai la ke kamera dslr yg amir belikan kat aku tu pun mama kata...if abah stil around..mesti dia suka...ada jugak anak dia yang suka sangat ngan kamera2 mcm ni...

bangga sekejap...sebab semua sedia maklum...aku memang anak manja abah...terlalu manja...teringat lagi kalau tak dapat beli apa2...mesti menangis teresak2...tengok2 esok abah balik keja abah belikan.... T_T
sumpah rindu dekat abah.....

abah....
acik rindu abah sangat2. TT




ni kamera peninggalan arwah abah...ada dua bijik...satu aku tinggalkan dekat rumah mama...satu lagi aku mintak izin mama untuk simpan kamera arwah ni kat rumah....

oklah....
taknak panjang2 cita....
nanti ada yg hujan plak kat dalam bilik ni kang....


kalaulah abah ada...mesti dia suka sangat ngan si kenit ni

posted from Bloggeroid

tajuk mcm apa ja..
tapi itulah kebenaran yg harus aku telan bila tu yg jdi bila hormon2 duk kacau bilau...
sabaq ja lah....

tapiiiii.....

bila aku wat masker ni....
mmg maveles..
jerawat jdi kecut...
bare in mind pedih skit la masa pkai tu kn.....
tapi sb dah biasa pkai...so tak rasa sgt pun...

bahan-bahan:
*serbuk kayu manis
*madu/honey
*air masak

campur kesemua bahan and gaul2...xyah byk sgt bahan2 tu...kalau buat byk boleh simpan dlm tuperware kecik n simpan dalam peti ais...bila nk guna kuarkan ja...janji simpan dlm peti ais...



kayu manis ni mmg terkenal dgn acne treatment...best cuma pedih skit utk org yg tak biasa


combo yg superb sbb honey ni mlembabkan kulit...so korg xlah rsa kulit tu kering sgt nnt bila letak kulit kayu manis kt muka korg tu....purfekkkk okehhh....

oklah...

Salam n Guten Nacht

posted from Bloggeroid

Kempen I Want To Touch A Dog

by Alia Farhan, 8:13 AM
frankly speaking i am against this campaign...not because i hate dog n will abuse dog if i see any dogs come near by me...NO!!!

mainly because i feel offended....what are u guys try to prove????it's ok if u guys want to campaign awareness about how to treat a dog(jumpa dog kena abuse ka...jatuh longkang ka....or etc)....but this kind of thing mmg annoying....i'm pretty sure...there are more bad impact rather than good impact....

yes...tak haram pegang anjing because it's only ñàjìs berat....but let me ask i something....would u go and simply touch taik org lain weh??no right????so whats the point yg duk gatai2 p sentuh n posing gitu bagai....nak buktikan apa sebenaqnya???tak semestinya aku yg tak sentuh ni benci gila dekat anjing....i do feel dat chihuahua is cute...but dog is dog...Al Quran pun da address anjing dengan babi jatuh kategori najis berat...so takdak makna kenapa aku nak kena saja2 p pegang....NO POINT RITE???

korg tak rasa ka lepas ni akan ada golongan2 Melayu yg kononnya urban la sgt akan bela chihuahua dan bajet ala2 paris hilton...and claim...tak salah pun nak bela...khilaf banyak...najis jer pun...nnt ai sertu laaa....u olls sebuk ni apehal??lgi pulak dah ada sabun2 untuk sertu katanya...buatan org melayu lgi...hikhik...nmpk tak permainan dia??

ada sebab kenapa Allah listkan anjing tu najis berat...cuba check apa effect ayaq liuq dia...n korg yakin ka time korg pegang tu dia betoi2 kering...korg betul yakin handbag korg, seluaq baju korg...korg sertu n cuci elok2 lepas tu...kemon lah....sifat anjing tu sendiri suka menjelir2 n mnjilat2 badan dia...so aku tak sure celah mana dia kering sokmo....google please psal ayaq liuq anjing and effect dia dari segi perubatan dsb...aku malas nk gebang hal tu kat sini...tolong rajinkan diri untuk iqra...

pastu...korg tak rasa ka nnt anak2 korg akan kompius gila....wut d heck ni....kenapa rumah kawan arissa tu sara nama dia...mama dia bela dog as pet???mama cakap kat arissa org Islam tak boleh sentuh dog...y dia bela mama....
then tak ke haru kau nak explain kat anak kau yg berusia 3 tahun tu dengan terperinci nyaaa...itu pun kalau dia paham la.....kalau tak????

dah pulak nnt klau dah ada pahaman mcm ni...its ok to touch a dog n there is nothing wrong....anak2 kecik korg selamba ja sentuh2..then balik rumah sana sini dia calit...tp kau tak tau ni yg anak kau da main2 ngn dog tadi....so agak2 jadi macam mana la kn???pegi bukak balik cita bahtera Nabi Nuh ok...kenapa anjing dan babi tu haram....dalam cerita bahtera Nabi Nuh ada cerita jgk why....

lastly...akhir zaman...korg kena ingat..mcm2 dakyah untuk sesatkan dan pecah belahkan umat Islam...if a lil things like this korg tak dapat nak pikiaq secara mendalam...payah la nk cita....pernah dengaq fitnah dajjal di akhir zaman????


aku setuju ngn point ustad ni



dan aku pun sangat bersetuju dengan UKE....

Akhir kata dari aku...matlamat tak menghalalkan cara...apa pun matlamat kempen ni....aku tetap tak setuju dgn part peluk2 anjing bagai tu...please la org Islam...jarum2 halus dah banyak sangat mnusuk otak dan hati kita...tinggal kita utk berfikir dan cari org2 alim untuk bertanyakan hal2 yg khilaf macam ni...

sekian....

posted from Bloggeroid

home deco inspiration

in , by Alia Farhan, 3:41 PM
malas nak ulas panjang2....
sebenarnya nak save dalam blog....
senang nak tengok balik....
save dalam phone banyak2 nnt memory asyik low ja...ram pun dah kong kang....
almaklumlah masih ber note 2 sajooo...
tapi syukur masih pkai talipon cerdik...
senang nak berkomunikasi di merata tempat.....


sesuai ngan aku yg pencinta ijau...ada pokok2 skit just nice....


boleh apply kat bilik Adriana nnt....nnt lah...tak tau bila lagi kan...


simple...


ni pun sesuai utķ desiģn biĺik anakķu


go green is so meeee....


nice n cozy jaaa


elok sangat dengan design rumah ni yg berbalkoni bagai....

ok bai2....
tak larat....
jam dah 6.37am...tpi aku tak tdoq lgi...
bz duk kemas umah n deco2 n lap2 apa yg patut....laki den da warning banyak habuk kat benda2 alah eden...

esok aku update la apa yg patut...
pasal2 deco2 bersama Alia yerrrr.....

Adriana pliz behave...
mama harap sangat hall yg mama kemas tu at least bertahan selama sehari dua ye nak....
dah macam dialog anakku sazali dahh....
ok la da melalut ni
satg ke laut aku ni

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS