Poslaju rate 2014

by Alia Farhan, 4:39 AM
aku sebenarnya nak save menda ni....
bagi ingat skit....
bukan apa...
nak main agak tu....
ssh sikit....
bila aku agak murah....
tetiba time bayaq mcm terkinja2 aku sebab mcm mahai...
tak pernah lg la kena murah...
so bila ada ni save skit....
aku boleh bajet and gtau customers aku berapa kos postage yg diorg kena tanggung....
nak free delivery selalu pun xleh sebab harga postage dah mahai....



so ni utk rujukan korg korg dan aku jugak yer....
oklah...babai....

posted from Bloggeroid

bila nak cantik???

by Alia Farhan, 10:50 PM
bila ntah nak cantik mcm ni haaaa.....



cantik mcm pajura gojezzz ni....
cantik mcm ni kang tak senang duduk laki aku kang......

okei baiiii....

posted from Bloggeroid

kalender cuti 2015

by Alia Farhan, 10:45 PM


perghhhh
seronok la yg bekerja tu....
byk a long weekend....
so this year boleh plan ahead dah nk terjah ke mana n book awai2 hotel ke flight ke....
murah skit kekdahnya kan????
utk WAHM mcm aku ni....
kekdahnya hari2 adalah hari bekerja...
but super love it to d bits.....

seronok tgk anak mbesar depan mata...
ayat nk cliche sgt kau ni kan alia!!!
apa2 ja lah....
i read somewhere....
"raising our own kids is a great future investment"
deep maksudnya kennnn.....

ok lah....
tata titi tutu....

posted from Bloggeroid

tudung bawal aidijuma

in , by Alia Farhan, 11:31 AM
ahhhh sudahhhh....
terjebak sudah oiiiiii....
ni semua sha punya psal tau...
duk tayang menayang tudung bawal aidijuma yg cute prints tu....

aku baru jer order 2 helai....
cepat la smpai...
xsabaq tauuuuu....

sekarang ni tgh hunting utk dpatkan design cupcake ni sebab comels gils okeyhhhh....
sapa ada nak juai kat aku preloved pun boleh tauuuu....


black label



white label

kalau korang rasa2 xpkai pun asik wat perkasam jer....
eloklah korg juai jer kat aku okey??
boleh x ni????

nnt aku review tudung bawal aidijuma ni...

posted from Bloggeroid

nothing

by Alia Farhan, 9:16 AM
sorry...no update
no 30 days challenge blogging challenge...
hiatus for a while.....

wait until blog ada wajah baru n some make over...then i'll b backšŸ˜ŠšŸ˜ŠšŸ˜Š

posted from Bloggeroid

stay tuned....

in , by Alia Farhan, 10:40 AM
there are so many things playin inside my head....
thus i'm a WAHM now...
don't tell me ahh lucky u...u got so much time...
hahahahaha...believe me I don't....
all my time goes to my lil girl....
but that's it....
it's a good and the best investment so far....

but....
as u guys now....
I really into homemade soaps...
whenever I passed by and saw any booth selling homemade soap..i will definitely go there and sniff snifffff.......ohhh sukaaa nya....
and I also having problem with my frozen breastmilk stock....
that's why I'm so eager to produce my own homemade soap....
now on the process to buy all the chemicals from my previous vendor....
NaOH jer pun...ethanol and some glycerine....
tak susah pun but need some precaution la kan as NaOH can be corrosive....
dah biasa dah memandai2 kat dalam lab dulu buat my own detergent by using NaOH....

have u heard about saponification process?chemistry form 4 and form 5 kan....
jangan lupa ya adik2...



pic courtesy from mr Google....

nak tunggu aku punya????


STAY TUNE BEBEHHHHH~~~~

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS