sorry gmbar utk sup lobak putih tu dia sorg2 ja takdak...sbb kalut tngkp ngn masakan yg lain2...

nx time i closed up okey?

utk pngetahuan korg2 yg bfeeding ni....
lobak putih ni mmg bagus sgt2 utk org2 yg nk tmbah susu...
makan pulak ngn ikan siakap n tomyam seafood yg kaya raya ngn protein mmg umphhh betul la susu korg kan....

hasil dia...malam ni baju basah okey!!! dah lama kot xpkai nursing pad....tak sangka plak hri ni nak basah....

ok lah resipi nya mcm ni ja korang...

bahan2:
*lobak putih(potong siap2)
*bawang besar
*garlics
*ikan bilis
*minyak utk tumis
*garam
*cukup rasa ka aji ka ikuta korg la...buh agk patut padan ja
*sohun...aku.letak ni sbb aku suka

cara2:
1) tumiskan ikan bilis dgn minyak masak
2)then tumiskan bawang besar n garlics
3) tambah ayaq...then msukkan lobak putih n sohun....
4) msukkan garam n ckup rasa ikut taste korg
5) bg mendidih sekali dua....then tutup api...

posted from Bloggeroid

Adriana's cartoon character

by Alia Farhan, 9:59 AM














hahaha....
tgh mood nak meng-cartoon kan anak sendiri....

okey babai.....
gud nite

posted from Bloggeroid

do u wanna build a snow man??

by Alia Farhan, 11:15 PM

best kot sora2 depa ni..
ok sebenaqnya terpengaruh ngn cita frozen ni...Adriana lani..pndai pengaruh mama n papa dia....
smpai dah hapai la lirik dia....
pffftttt

tambah la pulak ni tgh demam....
lgi la duk nk tgk frozen 24 hrs....
apa pun x boleh haihhhh....

nasib la mama dah xkeja nak oiii...
kang kalau esk mama xmsuk keja byk la mulut2 longkang duk ngata...
nasib mama da xkeja...
lega...
anak sakit boleh jaga sendiri...
xdak mood nk tension kelaut pikiaq psai anak sakit ka hapa...

okey babai....

..........
.................
.......................
...............................



ujan2 ni makan mee sotong ngn coconut shake kt padang kota ni sedappp baqqqq hangggg
disebabkan rasa malas nk msak nasik n no idea nk masak apa kt Adriana since today kami dah ada kt umah sdri n dlm fridge pulak mcm x memenuhi citarasa utk msak kt Adriana...maka masak lah ala2 western skit kt mek ni

wahhh intro kemain panjang nauuu...

ok lah...

bahan2:

*macaroni
*onion
*garlic
*potato...potong dadu...(boleh jgk guna carrot cellery dll...aku guna potato ni sbb nk abihkan potato ni sbb dah lama ada kt dlm bakul tu tak terguna2..nnt buruk pulak)
*salt skit jer
*crab sticks...potong2
*prawn 4 ekor mcm tu..potong2 senang dia nk mkn kn...budak2 mulut kecik ja..kalau letak sekor2 susah plak nk ngap
*cheese sekeping...aku guna cheese slice tu jer
*saffron(ni tak buh pun xpa..saja nk bg kaler menarik skit lagipun saffron ni kan bgus utk otak anak....so aku buh ja 2 helai sbb menda ada ja pun kt umah)

cara2:

1) panaskan sedikit butter with olive oil...then tumis bwang n garlic tu...
2)agak2 da naik bau...tambah ayaq...then buh garam skit
3) masukkan potato n macaroni....rebus naik smpai agak da kering...
4) then masukkan saffron...bila nampak kuah dah kurang...msukkan cheese dan kacau macaroni korg tu...
5) da siap dah...tunggu bg sejuk skit br suap anak korg yer



posted from Bloggeroid
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS