tajuk post kasik gegar ja kan...
yerppp...jumaat last week last day aku kerja kt Ibi tu...nearly 4 years aku survived kt sana...

tipu gila kalau aku cakap aku tak sayang kt kompeni tu...serious mmg tipu kot...tp aku lg sayang diri aku..anak aku...laki aku...family aku...sbb tu aku amik keputusan nk resign dari situ....dan buat menda yg aku suka....finally aku akan wat menda yg aku passionate....
i am no 77...
pekerja Ibi Electronics Malaysia yg ke 77..
masuk keja kt.Ibi dr kilang pun xsiap lagi...
n wat reja n prepare all the SOP or OM kt side ofis ja pun...masuk keja pun 2 weeks after i finished my intern at Bernas...
yerppp mmg penat kalau ingat balik...bertungkus lumus siapkan from zero n tgk hasil dia kt Plant 1 berbanding yg kat Plant 2 yg mcm hampeh(karang ada yg jikelempus yg baca2 ni kt B2 nak.sentap2 ngn aku...lantak korg lah...sbb korg hampeh la sbb tu B2 tu jdi lagu tuh!)
tpi aku rasa lega kot bila aku da last day hari tu kat situ...seriously aku rasa 1 burden hilang..selama ni bygkan aku bgun pgi2 termenung..paksa diri...smbil doa supaya hati ni ikhlas nak p reja(todiaaa punya la teruk!yerp aku tak rasa pun mcm ni masa dgn boss lama...heee...mmg bos lama aku cina...tp cina tu takla sebangsat melayu yg hampeh jikelempus tu....lagi terok pilih bulu...puihhh...hg jnis tak pndai gentel2...ckp gedik2...pgi2 beli nasik lemak kt bos...so u are the last people that the boss will hear ur voice....tpi xpa..aku tak kesah pun sbb aku tak hadap n tak hingin pun nk keja ngn org3 bodo sombong...nama ja hired org utk technical...tp ada mai belajaq nk troubleshooting ngn org2 lama? nan adooo jang oiii....dah la bodoh..sombong pulak...nak senang idup???lantak kau lah...i is blah oredy....ni yg selama ni aku nk.lepaskan....finally sbb aku dah x belong kt sana...bru boleh aku luahkan....heee...lantaklah hg nak baca ka nk sentap mcm nak mamposss ka...ada aku kesah....tpi yg pasti pndai2 la hg dgn anak2 buah kesyangan n org hrapan hg setelkan bila equipments rosak...setakat clog skit2 tu takkan nk pnggil vendor oiiii....menda basic tu boleh setel sdri kot....

haaaa
kan mak jemah da luahkan berkajang2...
but now i feel puas...

cuma one thing i regret...
aku tak sempat nk jumpa n say goodbye n thanks to my previous boss yg bg aku chances utk setup lab tu from zero....

aku sempat bersms ja ngn dia...
n aku pun ucap thnx kat dia sbb bg aku chances utk keja kt.situ....
but he the other way around yg say thanks kt aku sbb bersusah payah setup lab tu at the beginning n hope to work again in future...and aku pun reply i hope u could be my boss again someday...😑😑😑...huu sedeh...he know what i've been through...mmg kdg2 brcanggah pendapat tp dia tak pernah nk cut apa yg aku bg opinion...tak mcm yg sorg tu.....hampagas....

thanks boss, SP Lim....
i trully respect u...ur credibility on how ur handle the stress.
.not even once u made me feel uncomfortable....

thnx again

13/12/10-25/7/14

last day pakai uniform ni...


salam lebaran

by Alia Farhan, 11:30 AM
assalamualaikum...

kat sini just nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin...
kalau ada slah silap disepanjang penulisan yg mana ada mnguris perasaan korg ka..tercalar ka ngn kata2 yg ditaip oleh aku...maafkan aku okey??
sesungguhnya yang baik itu dr Allah...dan yg buruk tu dari aku sendiri...

ikhlas dari aku si pesalah yg mngkin kadangkala lantang dalam mnyuarakan pendapat aku...sorry yer!!

ni muka dua2 mak and anak yg da belengas.
ketiak pun da semcam...tp masih bertahan di sebalik wajah yg ditepek2 persis barbie doll(phuihhhh)

to encik somi.....
sorry ya byk sgt org yg mnggores perasaan hg...ckp muka Adriana sbjik mcm muka ai kan....muahaha....mama ok jer....
papa dia xdpt terima kenyataan...
but for sure...masa Adriana fresh from oven sbijim mcm papa dia kot....
hahaha....

xpa lah ikut ai kan b...xdpt bygkan klau dia besaq muka dia mcm u versi pompuan....euhhhhh....

ok lah....
gud nite....
happy Eid Mubarak
(kang ada kata aku nk jdi arab celup...ehhh biarlah...aku yg nak type kan---》dasar suka bergadoh ngn org...ok2...sorry yer!!!)


diy organizer sendiri kat rumah

in , , by Alia Farhan, 3:29 PM
gmbaq2 ni semua ihsan en google tau...
tgh browse cari idea nk diy brg2 utk organizer rumah n tmpt keja baru kan...ehem ehemmm...kofff kofff..sakit tekak ai okeyyy

jom jamu mata


yg ni balut ngn wrapping paper pun omey..cuma utk pemegang dia tu guna felt paper...tahan lasak skit ye dak???



hat ni cara...aku mmg suka sgt kumpui tin ni smpi laki den pun marah...tp bila dia tgk aku diy tin2 ni utk simpan pen..sudu garpu bagai dia tak jadi marah...guna letak brushes make up and brg2 make ip mcm lip liner ka eye liner ka cara gak ni



kreatip kan???



kalau rasa byk sgt bangle tak guna tu..silakan wat mcm ni...nmpk organize gils kot



ni sma mcm hat ataih td tp ttp nak upload gak kecomelan tin2 ni...mak suka nokss



comelkan...just be creative ja..



byk sgt kasut?nasib aku bkn tahap kronik lagu ni...beli hanger mcm dawai tu then wat ja mcm ni...super space saving!!



ni pun leh diy jd organizer korg nk letak menda2 kecik korg



hat ni aku tgh kumpul jgk...nnt senang nk tagging plug2 aku tu..xdak la silap p tutup decoder astro nk tunggu dia on blim hazabkebedah...

ok lah....
chow...
Assalamualaikum

nak tdoq dlu
posted from Bloggeroid

Adriana tdoqqqq!!!

in , , by Alia Farhan, 7:07 AM

ni bukan gmbaq skrg...da tutup lampu dah tp stil duk active smbil stunt sana sini n wat muka chucky dia tu...
ohhh nooo Adriana syg...

tdoq la...
mama n papa nk mengopi sat smbil bincang hal bisnes mama nnt ni...

tolong ya syg...
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS