fakta bukan auta

in , by Alia Farhan, 1:27 AM
fakta pertama: UniKL mmg sebuah universiti swasta di Malaysia

fakta ke 2: fully owned by MARA...DIULANG FULLY OWNED BY MARA...

fakta ke 3: pencapaian tier 5 dlm universiti2 di Malaysia...

fakta ke 4: excellent student from MRSM kebanyakkan diserap masuk ke dalam UniKL because fully sponsored by MARA

fakta ke 5: where knowledge is apply...fakta yg tak boleh disangkal...cuba bagitau aku kat U mana yg diploma student boleh run freeze dryer sendiri utk fyp without any supervision?dpt tajuk...dapat manual..supervisor/lecturer and technician terang skit...nah...kau buat sendiri a to z....diberi kepercayaan penuh eventho ko baru diploma student...u lain?aku dgr student Master ja dpt pegang equipments...ni lecturer aku sdri yg mngaku sbb diorg pun student local u jgk dlu....so they said..u shud be thankful sbb diploma pun dpt pegang equipments tau...ktorg dlu..technicians run demo ja..so tell me..kat mana lekehnya U kesayangan aku ni???

fakta ke 6: sapa kata private U ni lekeh?meh sini aku nk luku kepala korg laju2...private u lain aku tak tau...tp UniKL aku ni...fully owned by MARA so i think u better trust MARA ok!

fakta ke 7: kau ingat senang nk.lpas MQA accredition?aku ni first batch..tau la mcm mana nk dptkan akreditasi MQA ni...dah la yg jdi panel tu Prof2 local u...masing2 kemain haaa....kerek kemain...tnya soklan tu soklan ni...check lab report itu ini bagai...kau ingat si diorg ni nk bg senang2 ktorg lepas?

fakta ke 8: lab yg superb...sesuai dengan student engineering....budak2 local u pernah tak run bubble cap distillation column sendiri masa diploma ngn degree?pernah tak?ka korg kena sambung master baru boleh run???ehhh sorry la kalau soklan ni kerek2 alam...sbb aku pun mnyampah jgk bila org kata ala private u...ada duit jalan...i tell u...waklu...ko hingat lecturers ktorg ni bingai nk bgi lulus kalau kau tu tak layak lulus???

fakta ke 9: senang nak dapat reja...terbukti....tak abeh belajaq lgi pun dah pnggil reja...ni kejadian sebenar ke atas diri aku dan kawan2....

fakta ke 10: theory ngn practical gempak...sbb where knowledge is apply la katakan....sesetengah tu nama ja engineering student...gempak tang theory ja..tapi practical harammmm......takyah ckp lani...berlambak2 ja kt tmpat aku keja pun...kunun dr U yg gempak gila suka tendang menendang org...tp...menda simple pun problem solving takdak..technical skill hancoqqq....aku pun tak paham apekejadah yg gempak sgt ntah....

fakta ke 11: pinjaman mmg kaw2 ngn MARA..tp kalau score....byaq skit ja lah beb....lab report jgn malas buat...buat betul2...hg malas wat lab report bagai...lecturer pun malas la bg markah kt hg kan...walaupun kdg2 aku sdri pun mnyampah gila nk wat lab report...sbb almost every subject ada ja lab kena wat...dah ada experiments...kompem2 la kena wat report kan...tu belom kira esaimen bgai lg....study weeks pun tak pernah ada kt UniKL tu...so struggle lah kalau xnak byaq byk2 kt MARA tu....
lgpun MARA bukan kejam mcm ptptipu...ehhhh...tetttt....sowieee😅😅😅

oklah...
sekian sahaja...
dr ex student UniKL MICET

posted from Bloggeroid

hati jelly

by Alia Farhan, 11:10 PM
nampak ja aku ni kasaq....
ckp kdg2 ikut suka hati aku ja....

tapi.....

hati lembik....
macam jelly laki aku kata.....

bygkan tgk ujung2 cita apa ntah kt tv3 tunjuk adik firdaus yg diabaikan mak dia pun...aku dah nk meleleh dah...Ya Allah....

pastu sambung plak cita Bersamamu....
terus aku ckp
b...bukak cita lain...

laki aku da pham sgt dah bini dia ni...
tgk muka aku...mata berkaca2...ehh ayat..pehhhh...

u ni hati mcm jelly lah...lembik...skit2 nak nangis....

yalah2...i mmg hati mcm jelly....

tu cita adik firdaus aku da boleh nangis...belom lgi tgk baby2 yg kena buang...kena hurung ngn semut bagai la...kena campak dr tgkt 13 la....

haih la manusia...kenapa la banggang sgt ni....
banggang tahu ...banggang???
nak sedap pndai....
ingat skit balasan Allah oiiiii....

aku kadang2 p keja dlm keadaan Adriana nangis2 sbb nk susu pun aku dah rasa sebak....sambil drive kdang2 tu mengalir jgk air mata ni sbb rasa kejam...boleh biaq anak mnangis nak susu....bukanla aku tak bg dia susu pun...dah bg susu aku dlm botol...tp kdg2 biasa lah...da makin besar...makin byk akal....nak direct ja...aku ni plak pg2 kalut la nk p keja lagi..last2 tinggal la si kenit tu ngn papa dia...

sorry Adriana...mama bukan saja2 nk tinggai syg..tp mama have to...xpa nnt mama keja sdri mama boleh gomol2 Adriana pgi2 lama skit ya...


Adriana jgn sedih2 lg ya...nnt Adriana sedeh mama pun sedeh jugak....sbb Adriana Arissa lah sumber kekuatan mama....sesuai dgn nama Arissa yg bermaksud yg kuat....

semoga Arissa mama ni membesar menjadi anak yg solehah dan berguna kepada agama kita...Amin

posted from Bloggeroid

apa salah dia

by Alia Farhan, 10:12 PM
1 Malaysia kecoh ada mak yg kurung anak OKU dlm blik smpai kurus kering...dah plak tu dlm bilik tu penuh dgn najis...tanah...air kecing etc....

aku tak dpt bygkan mcm mana perasaan mak tu smpai tergamak sekali buat anak dia mcm tu...apakah tahap level banggang akak ni lebih tinggi level dia smpai tak tercapai oleh mana2 org kak??

nak letak gmbar budak tu dalam ni pun aku tak sanggup...nnt meleleh ayaq mata aku...lgi la tgk video tu budak tu kluaq2 panggil mak dia...sedehhhh!!!anak punya cari mak....yg mak nya...haih laa...

pastu ko ckp ko kesempitan hidup...tgk fb kau mcm tak ja...langsung tak hokeyyy....kenapa...kenapa...kenapa hang wat anak hg mcm tu....

pastu ko ckp ko tak mampu....ko kena kerja...ya kau kerja doploh pat jam kan..ya abih tu laki ko mana?goyang teloq doploh pat jam??

ko keja smpai ko tak sempat nk uruskan anak ya...kamon..ko keja brahim katering kan..takkan xdak kot balance mknan yg tak abih nak bwak balik.....ehhh takkan la nak masak nasik...goreng teloq pun xsempat kak...nak mandikan n basuh taik anak kau pun x sempat2?

pastu kau sanggup plak biaq anak kau duduk dlm blik tu mcm tu...i bet he must be calling u...mak mak...tipu kalau dia tak panggil kau....sanggup kau biar eh...sanggup kau???apa dosa dia?

xkkan kau boleh beli tudung bling2..anak kau yg sorg lagi pkai elok ja kau kata kau tak mampu kak....bg alasan logik skit boleh tak?kau keja doploh pat jam...tapi ko boleh main candy crush smpi level 152...aku level 30 pun xlepas2 kak...dr aku main candy crush baik aku layan anak....dari kau main candy crush baik kau.pegi masak nasik n goreng teloq at least bagi anak kau makan....

apa ni?apa ni?
i cannot brain all ur excuses...
seriously not!!!!


laju ja ayaq mata aku ni mengalir...tak tahan...naluri keibuan kot...Adriana jatuh tergoleh pun kalau dia menangis teruk..sekali2 ngn aku pun menangis la kawan...apa hg ni tak dak hati perut ka?sanggup buat darah daging sdri mcm tu....

ya...org tak paham kesempitan hidup kau...tp kau bolehkan mntak bantuan kt pihak2 yg berwajib...yg mungkin dpt jaga anak kau elok2...takkan kau nak bagi aladan tak tau nk register kat mana...fb boleh register takkan nk daftar anak kt mana pun tak sista oiiii....

heee....emosi aku...emosi...terganggu aku setiap kali aku nmpk gmbaq adik tu....Ya Allah...smpai hati hg buat anak hg mcm tu...aku pun kalau marah Adriana...bila da kool tu aku menangis sendiri sbb marah kat dia....

apa lah nak jadi dengan dunia zaman lani...are we living sick society??

posted from Bloggeroid

MUA IN PENANG & KEDAH

in , , by Alia Farhan, 9:05 AM
salam guys...

if korang stil tercari2 MUA for ur dinner...engagement...nikah or even reception....

boleh roger2 aku ya...




















if looking for natural make up esp for engagement n wedding....
boleh la cpt2 roger ai ok...

50% discount okeh...

oh em geee....

ni num ai ok
0133363775

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS