Muka ini

by Alia Farhan, 11:14 PM


Muka penuh akai nak pekena mama dia....

posted from Bloggeroid

Cheese baked rice recipe

in , , , by Alia Farhan, 10:19 PM
Recipe ni actually dah lama gila nak share...

Tapi....
Asik lupa jaaa...


Bahan2 nya:
Beras
Brocoli(potong kecik2 sbb nk bg Adriana mkn sama)
Carrot(potong dadu)
Peas(optional-aku xbuh pun)
Fresh milk
Butter
Oil
Chicken stock
Salt(skit jer sbb nk kasi si kenit ni mkn jgk)
Cheese

Cara2:
1) panaskn sedikit minyak...api slow ja..then buh butter skit...
2) masukkn beras yg da dibasuh...
3) tambah ayaq...fresh milk n chicken stck...pndai2 la korg agk utk bg beras korg tu msak
4) then mskkn brocoli..carrot n peas n cheese
5) guna api slow n kacau smpi beras tu msak jd elok...
6) bila da kering...korg da boleh amik nad korg tu letak dlm bowl yg boleh pkai dlm microwave...
7) letak cheese yg da parut n then buh lam dlm microwave for 1 min...
8) da boleh mkn...dia jd mcm crusty skit..klau nk bg ank mkn kna tunggu sat sbb pnas gila kot...



Sedappp..walaupun presentation out...
Adriana smpi bertmbah..aku n amir plak mkn xpuas sbb wat skit jer

Oklah...
Heppy trying k...

posted from Bloggeroid

Nampak ja kecik....tapi...

in , , by Alia Farhan, 7:50 PM
Ni aku dpt dr emel...
Nampak ja kecik kt luaq ni...
Tapi meh tgk dalam...
Idea gila bapak la gempak...
Rumah ni Andrew n Gabriella Morisson punya..depa ni couple..xsure la kawen ka dak...
Tpi depa ni xmau idup berhutang...
So depa decided nak wat rumah sndri..

Lagipun si lakinya tu contractor n involved dlm constructions....
So kira senang la kan....

Ehh laki aku pun contractor!!
Tapi dapoq aku da 7 bulan delay...asyik dahulukan customers ja....
Dapoq mak jemah ni duk delay jahhh

Hangin betoi haaa

Apa pun meh layan dulu gmbaq2 ni






Macam cabin bodo2 ja tgk kt luaq kan...






























Kagum tak???
Aku tahap melopong da msa tgk emel ni..
Gila syiok..
Org mai klau wat makan ka apa..wat kt luaq sudaa...wat ala2 garden style...open concept....

To my husband,
Kalau kanda baca post dinda ni..bila la kanda nak wat dapoq dinda?menci aa uneven part kt sinki tu...ayaq bertakung...

Tak suka....
Tak suka......
Tak sukaaaaaa.....

Ehhh tunjuk perasaan sat...

posted from Bloggeroid


Gunakan ujung penyodok yg cenggini utk tadah ayaq korg..lg2 musim catuan ayaq kan..nak pulak sinki mcm gini...jenuh..



Guna kan coke kalau pencuci toilet korang da abeh...very acidic ni..patut la yahudi buat bgi kaum2 lain mnum...cuci perut korg skali oi yg suka mnum tu



Gunakan lemon utk cuci water stains



Gunakan dry sheet utk cuci glass



Hang ja korg pnya pencuci tu kalau ada rail mcm gitu..nmpk tersusun kan...



Ni utk yg bela.kucing yg byk bulu2 bagai tu..guna glass scrapper..In Sha Allah bersih carpet korg



Gunakan garam kasaq utk removed pan's stains



Gunakan penyapu n towel kecik utk cuci bhgian yg pyah nk gapai



Lap tv screen guna coffee filter...ermmm...aku xpernah jmp pun coffee filter...
Wakaka



Gunakan old tooth brush n cotton buds utk bersihkan keyboard korg tu...lgi2 utk keyboard warriors kan...mesti da berdaki n keladak kan korg pnya keyboard...aku jarang on kot lappy hatta surface sekalipun...byk guna note 2 aku ni ja..so aku bukan keyboard warrior...ehhh



Guna cuka utk cuci stains kt celah2 ni..aku selalu gak guna cuka utk cuci dlm2 peti sejuk aku tu



Kt malaysia ada dak menda ni?kalau ada kt daiso..dah lama aku beli!!



Guna sarung teloq tu utk jdi pelapik mustard or mayo mcm kewpie yg dlm tube tuu



Dah apply ni utk baju Adriana...senang nk pilih baju...baju aku ngn laki aku masih guna method kuno yg cepat gila sepah...menci!!!



Owh mcm ni ka cara lipat dia...muahaha



Guna razor atau tape utk tarik keluaq kesan kotoran kat baju or seluaq hitam korang



Guna vacuum plastic mcm ni utk simpan baju2 lama korang...aku ada jual..sapa nak beli angkat tangan!!!



Hangkan pkaian korang dalam keadaan terbalik...bila da pakai...alih hanger tu ke depan..tgk dlm masa 6 bulan...pkaian mana yg tak beralih ke depan hanger tu...maksudnya da boleh p antaq kt charity ka juai preloved ka apa yg patut

Sumber:cilok dari internet

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS