iHeart organizing

in , by Alia Farhan, 8:58 AM
Suka keadaan yg organize...
Tp selalu tak ter organize...
Ada ja yg brselerak kt mata...

Maciam mana tu nak wat....

Adriana pulak suka "kemas" cara dia...

Mama kemas mainan dia...buku dia..toys dia....nnt dia tolong "kemas" jgk...

Pitammmm

Lani...mama start organize mama pnya make up dulu lah...

Nnt mama pikiaq len nak wat maciam mana segala toys..menan Adriana bagai tu...

Nnt mama akan pujuk papa wat bilik belakang tu playroom aka bilik tdoq Adriana skali...walaupun tau...lmbt g kot Adriana nk tdoq lam blik tuu...



Guna bekas putik kapas tu...
Buh segala maskara...
Berus...
N cotton face(ni tiru konsep kat Sephora hari tu)




Lippies...segala mak nenek lipsticks...lipgloss bagai semua dalam ni...beli bekas ni kat ikea..dah lama...ada 3 color semuanya...tpi tak ingat la hrga dia brpa kan



Pastu yg belakang bekas lippies bagai tu...segala mak nenek serum...serum muka...rambut...toner bgai la dalam tu...yg tu guna bekas ferero rocher ja...niat dlm hati nk beli clear vinyl organizer tu xtercapai lagi...maheiii nya lahhh...tak koser makkkk...



Ni pulak bekas letak perfumes n eye pallets bagai....
Guna kotak kasut...balut...siap...guna!



Yg ni plak.drawer yg rona roni td tu...
Dlam ni ada foundation....tak tersusun lgi sbb still serabut



Yg second drawer...ada blusher ngn eye shadow...



Yg ni pun blusher ngn foundation jugak...main letak ja ni...

Caca marba lagi utk drawer comels tu...

Pastu tdi mula la wat project utk label kan...


Tetiba pulak mek.kenit ni.kacau mama dia ajak main...layan lah dulu...
Projek tergendala....


Ermmmm....korang....
Aku ada nak letgo make up aku yg aku tak pakai sgt....

Ada yg nak tak?
Bgi free ja...
Malas nak.semak2

Nanti aku gtau mcm mana ya...

posted from Bloggeroid

Volunteer please

by Alia Farhan, 8:59 PM


Tolong!!!
Ada sesapa volunteer nk tolong lipatkan baju2 yg sebemban ni.....
Pfftttt...
Menda paling x suka adalah lipat baju!!

posted from Bloggeroid

Tak reti ahh

by Alia Farhan, 7:17 PM
Lately sejak2 lepas operate...aku dah jdi mcm tak reti masak...masak pun mcm tasteless...tak sedapppp....
Mcm apa ntah taste semua ke laut...
Adakah disebabkan tekak aku yg stil sakit ni...
Haih la...
Jumaat ni kena p follow up check up blik...
Tak tau la tmbah MC lg ka mcm mana...
Tpi tekak ni mmg perit la...
Bersin xyah cakap la azab dia...
Mcm nak tercabut kerongkong rasa....

Sabaq ja lah....
Dugaan.......
Allah bagi dugaan kicik saja Alia....
Relaxxx sudahhhh....

Ok lah.....
Go to go....

Tengah berusaha up balik yield susu...
Sebab agk drop sebab kurang mnum sbb tekak sakit nk telan....kena telan ayaq sejuk ja...ketaq gg oiii



Currently ni sumber bacaanku...

posted from Bloggeroid

Ketinggalan....

by Alia Farhan, 6:25 AM
Disebabkan MC dan boring..dan kebetulan aku mmg nak cari botol baru utk Adriana...maka...aku dengan slamber...drive p ke Queensbay sorg2...
Haihhh laaa...seronoknya p Queensbay time org gheja...nikmat..parking senang...p kt ground level ja...kalau hari cuti..nan hadoo...pastu parking pun murah...RM1 ja aku byaq parking hari ni..
Smpai ja cpat2 p ke Jusco/Aeon...
Cari NUK pnya botol yg wideneck...ada...satu set ada 2 botoi...RM69...pfttt...mahainya....tapiiii....silicone la pulak...aku nak yg latex...Adriana da biasa ngn NUK latex tpi yg narrow neck pnya...saja kot2 aku tukaq wideneck ni dia mnum byk skit kot kt umah Bbsitter dia...kot2 dia rsa mcm mnum dr badan aku...ehhhhh...
Disebabkan xdak botoi wideneck yg ber-teats kan latex...so aku decide beli ja botoi wide neck Baby Kiko...RM9 per bottle...beli 2 bijik...pastu aku beli ja teats NUK latex yg wide neck ja...jimat n seppp duit aku..ehhh...duit laki aku....
Pastu...dari hari tu lg aku nampak Sephora da open kat Queensbay....so harus lah msuk n cari...usha dan beli apa yg patut...

Macam dah lama gila kot tak beli make up...asik shopping kt Adriana ja...
So maka hari ni...setelah ditimbang tara...
Maka....

Ini lah...

Hasil tangkapan ku....




Ada lagi 1 tapi rahsia...
Xleh reveal k...

Kenapa aku beli Naked 2 and bukan Naked 3?

Sebabnya aku rsa aku lebih suka color2 Naked 2 banding yg 3 pnya...3 mcm soft skit color dia...yg 2 pnya more dark skit...
Tpi both Earthy color la...
Ketinggalan kan...org da beli smpi Naked 3...tapi aku beli yg Naked 2...

Yg bestnya lani Sephora bg freegifts...



*make up pouch
* tarte mascara(yeayyy)
* nail colors
* Clinique moisture surge(maciam tau2 ja duk nak beli ni kan!!)

Apa pun abeh la mama Adriana oi...cik pora da bukak kat Queensbay puleks...jenuh nak tepih la lepaih ni

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS