Tonsillacetomy

by Alia Farhan, 1:16 AM
Apa tu korang? Lacetomy tu mksd dia potong ...kiranya tonsils kena potong...tu la yg jadi kt aku....
Jgn kang ada yg sengal tny plak...ehh hg ada tonsils ehh?face palm betoi!!sama mcm aku buang apendiks dlu..ada gak yg sengai tnya..ehh hg ada apendiks ehh...
Adoihhh...semua org ada apendiks ngn tonsils...sebab kena buang?klau apendiks tu sbb bengkak...sebab asik makan menda pedas..n telas skali ngm biji2 dia..so biji dia akan trlekat kt situ...mcm mana leh terlekat?sila rujuk anatomi badan manusia..nak terang lebih2 aku bukannya doctor! Klau tonsils pulak kena buang sbb aku ni dah kategori accute tonsilitis....mksudnya...tonsils aku bengkak n aku akan demam panas setahun lebih dari 6x... bayangkan badan dah lembik...body temperature nearly 39 degree C...kalau aku kiddos..mau terencat tau...tahap badan panas gila smpai kena mandi ayaq ais...ko ada?
So...
Aku da selamat pun operate buang tonsils aku...harap2 lepas ni takdak la demam selalu mcm dulu kan...sat2 demam...sat bdan panaih gila...tak suka!
Sekarang ni tgh recovery mode....mode penyembuhan.... 2 or 3 weeks In Sha Allah total recovery...
Hopefully...xdak apa2 la kan....
Ok lah korang...
Hibernate mode jap...
Nak tdoq ngn anak kesyangan beta ni...
Rindu kat dia...
Sayang busuk2 ni

posted from Bloggeroid

Korang pernah makan pasta bawah RM10 zaman inflasi mcm lani?ssh nak percaya kan...tpi tu la yg korang boleh dapat kat gerai diorang ni...



Sesuai ngn tagline dia...
RASA HOTEL..HARGA WARUNG...


Seafood apa ntah..aku lupa nama dia..dia mcm creamy..cheesy..padtu baked...sedap baqq hang...
RM9 jerrrr



Ni aku punya pasta carbonara...sedap!!
RM8 jerrr



Husband's mixed grill
RM15 jerrr...

Overall...mmg puas hati...n mmg sedap...recommended for those yg kat seberang ni yg mncari western food...jemu lak tekak kan asik De Pauh ja kan...sekali sekala layan kt astaka pun cara ja kan

posted from Bloggeroid

Pedicure at home...

by Alia Farhan, 12:48 AM
Selalu kalau berus gg lama kita akan terus campak ja kan dlm tong sampah..
Tpi setelah aku tgk cita The Doctors...ada sorg minah ni yg pndai psal pedicure ni wat demo...
Just by using an old tooth brush...n tooth paste...tak kesah la jenama apa kan..
Dia tested kat doctor dlm program tu...





So feedback doctor tu ckp dia rasa kuku kaki dia rsa refreshing n shinning sgt...

So aku pun test la jugak kat kuku kaki aku...mmg serius best ilang la cagu2 yg ada skit2 tu..nk pedicure bgai kt nail spa mmg tak la ngn Adriana kemain lagi skrg ni...kuku kaki pun rsa best..shinning...sedap oiii

Wat kt laki den...dia pun suka...aku test kt kuku jari kurang nmpk kesan...kat kaki mmg obviously kot kesan dia...

So korg...xyah buang om toothbrush korg yg da rongak2 tu...guna tonyoh kaki plak..nk p.pedicure mau la rm40 pling murah kan..ni haa...guna toothbrush buruk ja pun da boleh dpt kesan mcm gitu...

Oklah...heppy trying ya

posted from Bloggeroid

Resign??

by Alia Farhan, 8:00 AM
Korg yg mak2 ni pernah x rsa nk resign sbb nk jga ank n tumpukan kt ank korg kt rumah?
Leh home scholling ank kt umah ja...msk mkn...tdoq ngn depa...peluk cium depa setiap msa...
Dats what i feel now...nk resign tahap melampau....
Nnt biasa la byk mulut2 yg akn nasihat jgn...rugi belajaq tinggi2...amik chemical engineering bgai ...xreja...rugi!
N dat's including my mom...yeah...as a working mother...i know her points....if she can hadap dat...i also can!!but things are...kmi 4 org adik beradik ni mmg dr kecik lg tok da bela kmi...duk ngn kmi...so we are in a totally good hands...no doubt of it....bukan nk kata bs aku x ok..no...dia sgt super duper ok!

Tpi u know kan...its dif...if ank kau sakit pun..u still can consider to leave it to ur mother rite?but me considering to leave my unwell baby to my bs is a big NO NO eventho she's OK with it...

Ntah lah...boleh ka nk hadap ngn society kita yg mng da set dlm mind depa...u have a high education background...u should probably end up being engineer, doctor, architect...bla bla bla...

Penat...dats d word...
Penat dan berat hati nk tinggalkan anak pagi2 yg mnangis2 nak mnyusu dekat badan mama dia...i feel like a heartless mother...hati kering...boleh biar n blah just to leave her n go to work...mcm bullshit...

Dekat kilang pulak..almost everytime i will godek2 my phone gallery just to browse her photos...oh my...she's grown up super fast n almost missed the jolly good time in raising her to be "somebody"....

Like i said/wrote in my fb's status...shall we take risk to be a no body in order to raise our kids to be somebody?to be precise...resign...n become fully housewife??berani ke tak?

I still find my courage...looking foward to be a WAHM someday....if aku nk resign pun..i will have my own income from home....tak semestinya amik chemical engineering have to stuck up being a chemical engineer kan?business lg best kot...oklah...gtg...

posted from Bloggeroid

Her post birthday celebration

in , by Alia Farhan, 10:06 PM
Since her birthday jatuh hari rabu..so mama n papa decided to throw her a birthday partayyy on last saturday....
Thanks for those yg mai utk celebrate bday Adriana...

Mama deco2 simple2 ja..xdan..kalut ngn reja..n kalut ngn ntah hapa2



Her bday cakes....2 bijik haa..hambik...tp yg jdi pilihan brownies hat secret recipe tu jugak walaupun bukan cake...tp org tu tuju hat tu ja...hat ada gmbaq Adriana n minion tu org kata syg nk potong muka dia...hahaha



Wif her makngah...



Muka mama dia plak blur2



Me n my lil princess



Adriana n her mak tok or my mama



Our liltle family members...

For those yg bg hadiah kt Adriana..thnks a lot ya..next year...jgn lupa bagi lagi...muahaha

posted from Bloggeroid

Her very first birthday

in , by Alia Farhan, 10:14 PM
Today...genap setahun dah usia Adriana..
How to time flies so fast..
Macam tak percaya ja..
Mcm baru ja beranak...
Tgk2 dia da besaq...
Mcm baru ja tgk dia merah2 sbb fresh from oven kan...
Haihhh...cepatnya masa berlalu...
Cpt jgk la umoq mama makin mningkat kan Adriana sayang...

Muka dia hari ni...kat umah her babysitter..muka tension ja kena tinggai after kena jab setahun tdi...
Hihi..her 1st gift on her very first bday is her 1 year vaccine...kesian anak mama...
Its ok syg..its for ur own good.

Adriana sayang...
If u happen to read about this...
Mama n papa love u so much...
U are the most precious gift The Lord had sent to us....
Semoga Adriana jadi anak yg solehah n berguna kepada agama...







Adriana sayang...

Tetiba mama rsa emo pulak..
Nk reyau tgk gmbaq2 Adriana dr day one masa Adriana keluaq dr perut mama...yg muka mcm baby ice age tu....
TT

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS