Oh my...Malaysia

by Alia Farhan, 1:46 AM
I came across this one from my Shaklee's group chat...cant help to share...n laugh hard!!

Kisah rakyat Malaysiaku..

Tahukah anda?
aku duduk dlm rumah bosan,okay bukalah Tv,
TV biasa je tiada Astro,Buka TV1 kutuk PR,buka
TV2 kutuk PR,Buka TV3 perghhh lagi hebat
kutuk PR...
hurmmm nak masuk Astro lah,masuk 27hb
(masuk Free)
dah masuk Astro satu cerita,188X ulang
tayang... Sampai 28hb TV jadi gelap,(ni mesti
kena potong ni),
angkat Fone call astro, encik, kenapa tv saya
jadi gelap?
astro jwb Encik kena byr bil dulu baru boleh
cerah,
Aku ckp xboleh tunggu cukup bulan ke baru
potong.. 27hb belum dpt gaji... Astro ckp encik
masuk 27hb, mesti 27hb bayar, (kejamnye)
okay takpelah,TV gelap smpai 30hb gaji aku
byr... tiba2 time nak byr kena denda Rm20
(penyambungan) n cukai 6%,
perghhh kalau tiap2 bulan mcm ni masyakkk!
Tiba2 teringat kata menteri,
"kalau taksuka Astro,Tgok tv biasa",
Okay aku STOP Astro, tgoklah TV biasa yg hari2
kutuk PR tu...
tiba2 teringat eletrik pula naik,
ok aku tutup terus TV..
Sembang2 dahaga pula.. jalan kaki pergi Market
nk beli gula dgn kopi,
tgok Harga gula mahal,
tiba2 teringat kata2 menteri,
"Gula mahal sbb nak elakkan Diabetis",
ok tak jadi beli gula,
balik minum kopi kosong je..
dah minum air dpt call member ajak pergi
rumah dia ada kenduri sikit,
ok start kereta, tiba2 teringat kata2 menteri,
"jgn guna Tol kalau mahal,guna jln lama"
tapi kalau aku guna jln lama jauh, minyak pulak
mahal(kataku dlm hati),,,
okay takjadi naik kereta,naik.basikal je... dlm
1jam 45min smpai rumah kwn,
Sampai rumah kwn, kwn hidang air kosong+nasi
dgn sayur..
aku tanya kwn, mkn sayur je ke?
kwn jwb "yerla kan menteri ckp kalau ayam
mahal mkn daging, kalau daging mahal mkn
ikan,Skrg ni semua mahal,mkn sayur jela
murah"
ok lepas mkn nk blk lah.. kayuh basikal smbil
terfikir apa la nak jadi dgn malaysia ni,
tiba2 teringat kata menteri "kalau taksuka dgn
malaysia,Sila keluar dari Malaysia"
ok sampai je rumah aku kemas barang2 dan aku
berpindah ke planet PLUTO.
Sekian..

posted from Bloggeroid

Miss

in , by Alia Farhan, 1:03 AM

Adriana syg...mama miss u so much!
Bestnya klau x keja n boleh ngadap ja tgk anak mmbesaq dpan mata kan?

How time flies so fast...
Ni gmbaq masa dia brp hari ntah...


Ni latest...da byk akai punnn...
N mama so gerammmm....

Oklah syg...
Mama miss u n love u so much

posted from Bloggeroid



Kebaikkan Omega Guard Shaklee
-diekstrak dari ikan laut dalam (mackerel, hering,sardine, anchovies)
-tidak dihasilkan melalui minyak hati ikan yang bertoksik
-3x lebih tumpat berbanding minyak hati ikan.
-minyak ikan yg mempunyai omega 3 paling tulen dan lengkap  dengan 7 jenis lemak omega 3  seperti EPA, DHA dan ALA.
-Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega 3 , EPA dan DHA.
-dihasilkam melalu penyulingan yg ultratulen, farmaseutikal gred dan latest technology.
-bebas dari bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium , dioksin dan PCB melalui kaedah penyulingan ini.
                                   

Kelebihan pengambilan Omega Guard:

  • Cegah saluran darah tersumbat
  • Kurangkan kolesterol
  • Kawal obesity(bakar lemak)
  • Elakkan gout
  • Elak sakit sendi
  • Cegah insomnia, tekanan dan kemurungan
  • Membantu perkembangan otak janin dan kanak2
  • Mencegah nyanyuk dan pelupa(jaga fungsi otak)
  • Tingkatkan system imuniti
  • Menyihatkan paru2
  • Tingkatkan perkembangan memori
  • Cegah alahan seperti eczema, resdung dan alahan seafood.
  • Kurangkan risiko sakit jantung
  • Imbangi perubahan dan kepekatan hormone PMS wanita.
  • Sesuai untuk mereka yang nk slim secara sihat
  • Membaiki gejala autism
  • Mencegah schizophrenia
  • Mencegah gejala pelupa di kalangan wanita yang baru melahirkan anak.
PROMOTION NOW FOR DECEMBER BUY 6 FREE 1...
JOM SESIAPA YANG NK ORDER OMEGA GUARD SHAKLEE....
boleh contact or whatsapp saya 
0133363775

kisah paul walker

by Alia Farhan, 10:36 PM
Bila baca status membe2 kt Fb baru tau sapa tu Paul Walker..ohh mamat Fast N Furious…pastu ckp kat laki aku…
“b, mamat Fast n Furious tu mati…”
“yang mana?”
Pastu terus aku tunjuk gmbaq Paul Walker
“psaipa?”
“eksiden katanya”
“ohh tak best la nnt FnF…main hero xdak”
“ohh ya ka..”
Aku ni a bit blur2 lg2 bab2 wayang cita2 mcm tu Jhonny Depp ka Brad Pitt ka aku kenai laa…tu pun sbb Jhonny is hensem…ehhh…
alaaa…tipu la kalau kata aku tak amik port bab2 retis2 ni dulu….tp aku lgi kasik layan music dr movie…pulak yg aku layan selalunya lagu2 rock….carik la dlm playlist aku hatta dlm note 2 aku ni skali pun…penuh ngn lagu Incubus…Radiohead..Hoobastank..Lifehouse dan tak lupa jugak Maroon 5…mcm2 la…tp mainly 3 bands yg terawai aku sebut tu lahh….tak terkecuali lah aku ngn menda2 lagha ni…tpi lani aku da jarang dengaq music…kdang2 boring aku dengaq la layan la Incubus…radiohead…sedas dua…tpi lani lebih lagi tertarik utk dengaq lagu2 nasyid yg konsep ketuhanan mcm hafiz hamidon tu…ada la lagi dua tiga yang aku suka…but as time flies…I’m getting older n I can see how my view change day by day…kalau dulu head banging pejadah la sambil wat lab report..pastu mencarut2 dalam lab report tu…kiranya kunun dapat ilham la kan…cuba kalau dr dulu aku dengaq nasyid  masa wat lab report..ntah2 lab report aku lagik gempak…hewhew…ntah lah…
tetiba I came across another friend’s status…
“why we should be sad with Paul Walker death..he’s nothing to us”
I can see her point..why on earth we should be sad with his death…biasa la setiap yang hidup pasti akan mati…n dri point aku..yg kita ni sedeh2 n emo sgt pehal la kan…dia mati..so what…abeh sgt takdak la FnF kan….korang tgk org Palestine kena bomb sana sini..tembak sana sini..ada sedeh2 mcm tu tak?ada yg lagi best siap sumbang lagi duet utk saudara2 kita kat Palestine kena bunuh bagai…makan McD mcm xdak rasa bersalah bagai…tp tu lah…depends ngn org lah…aku ngn McD mmg sudah berpatah arang…biaq la org kata aku ni kolot ka apa ka sbb konon2 nya boikot ntah hapa2…well at least I stick to my point…I will never ever let my money kill my brothers and sisters in Palestine…n dats it…serious aku sedeh n terganggu bila tgk anak2 Palestine yg mati terbunuh..mak bapak ilang anak depa…meleleh ayaq mata tux yah ckp la…tu campoq plak yg kt Syria nun…haih laa…
So apa kaitan Paul Walker ngn Mc D ni? Kaitan dia…masa hampa tgk saudara2 kita kt Palestine ,Syria, Myanmar dibunuh  dengan kejam..hampa rasa sedeh tak mcm mana hilangnya Paul Walker??
Oklah..better sambung back my kerja…masa lunch nk abih dah…


Assalamualaikum…

Kalau aku kaya....

by Alia Farhan, 8:22 AM
Kalau aku kaya....
Esok pagi aku takyah p reja...
Esok pgi aku tarik selimut smbung tdoq ngn Adriana

Kalau....
Aku..........
Kayaaaaa.......

posted from Bloggeroid

Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terjebak ngn Shaklee ni..
So adai migraine mnyerang ja dgn pantas terus telan ni...


2 biji ostematrix
1 biji bcomplex+folic acid

Kenapa ostematrix ngn bcomplex+folic acid ni?
Sebabnya...kandungan magnesium dalam ostematrix ni dipercayai dapat merawat sakit kepala...disamping menghilangkan stress...sama jugak mcm bcomplex ni...bcomplex pun dapat menghilangkan stress...sbb migraine ni kdg2 jdi bila kita terlampau stress...
Disamping tu kalau korg stress tu jgn lupa pada yg Esa tu..mntk sama Dia release kan stress or bebanan yg korg rasa tu...In Sha Allah stress akan kurang n migraine korg pun boleh hilang...

So sesapa yg nk order set ni mcm biasa boleh whatsapp or sms aku 0133363775
Harga? Dont worry...harga mampu milik punya la dan x memecahkan poket korg...
Kalau makan ponstant lama2 boleh pecah perut oiii

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS