kisah paul walker

by Alia Farhan, 10:36 PM
Bila baca status membe2 kt Fb baru tau sapa tu Paul Walker..ohh mamat Fast N Furious…pastu ckp kat laki aku…
“b, mamat Fast n Furious tu mati…”
“yang mana?”
Pastu terus aku tunjuk gmbaq Paul Walker
“psaipa?”
“eksiden katanya”
“ohh tak best la nnt FnF…main hero xdak”
“ohh ya ka..”
Aku ni a bit blur2 lg2 bab2 wayang cita2 mcm tu Jhonny Depp ka Brad Pitt ka aku kenai laa…tu pun sbb Jhonny is hensem…ehhh…
alaaa…tipu la kalau kata aku tak amik port bab2 retis2 ni dulu….tp aku lgi kasik layan music dr movie…pulak yg aku layan selalunya lagu2 rock….carik la dlm playlist aku hatta dlm note 2 aku ni skali pun…penuh ngn lagu Incubus…Radiohead..Hoobastank..Lifehouse dan tak lupa jugak Maroon 5…mcm2 la…tp mainly 3 bands yg terawai aku sebut tu lahh….tak terkecuali lah aku ngn menda2 lagha ni…tpi lani aku da jarang dengaq music…kdang2 boring aku dengaq la layan la Incubus…radiohead…sedas dua…tpi lani lebih lagi tertarik utk dengaq lagu2 nasyid yg konsep ketuhanan mcm hafiz hamidon tu…ada la lagi dua tiga yang aku suka…but as time flies…I’m getting older n I can see how my view change day by day…kalau dulu head banging pejadah la sambil wat lab report..pastu mencarut2 dalam lab report tu…kiranya kunun dapat ilham la kan…cuba kalau dr dulu aku dengaq nasyid  masa wat lab report..ntah2 lab report aku lagik gempak…hewhew…ntah lah…
tetiba I came across another friend’s status…
“why we should be sad with Paul Walker death..he’s nothing to us”
I can see her point..why on earth we should be sad with his death…biasa la setiap yang hidup pasti akan mati…n dri point aku..yg kita ni sedeh2 n emo sgt pehal la kan…dia mati..so what…abeh sgt takdak la FnF kan….korang tgk org Palestine kena bomb sana sini..tembak sana sini..ada sedeh2 mcm tu tak?ada yg lagi best siap sumbang lagi duet utk saudara2 kita kat Palestine kena bunuh bagai…makan McD mcm xdak rasa bersalah bagai…tp tu lah…depends ngn org lah…aku ngn McD mmg sudah berpatah arang…biaq la org kata aku ni kolot ka apa ka sbb konon2 nya boikot ntah hapa2…well at least I stick to my point…I will never ever let my money kill my brothers and sisters in Palestine…n dats it…serious aku sedeh n terganggu bila tgk anak2 Palestine yg mati terbunuh..mak bapak ilang anak depa…meleleh ayaq mata tux yah ckp la…tu campoq plak yg kt Syria nun…haih laa…
So apa kaitan Paul Walker ngn Mc D ni? Kaitan dia…masa hampa tgk saudara2 kita kt Palestine ,Syria, Myanmar dibunuh  dengan kejam..hampa rasa sedeh tak mcm mana hilangnya Paul Walker??
Oklah..better sambung back my kerja…masa lunch nk abih dah…


Assalamualaikum…

Kalau aku kaya....

by Alia Farhan, 8:22 AM
Kalau aku kaya....
Esok pagi aku takyah p reja...
Esok pgi aku tarik selimut smbung tdoq ngn Adriana

Kalau....
Aku..........
Kayaaaaa.......

posted from Bloggeroid

Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terjebak ngn Shaklee ni..
So adai migraine mnyerang ja dgn pantas terus telan ni...


2 biji ostematrix
1 biji bcomplex+folic acid

Kenapa ostematrix ngn bcomplex+folic acid ni?
Sebabnya...kandungan magnesium dalam ostematrix ni dipercayai dapat merawat sakit kepala...disamping menghilangkan stress...sama jugak mcm bcomplex ni...bcomplex pun dapat menghilangkan stress...sbb migraine ni kdg2 jdi bila kita terlampau stress...
Disamping tu kalau korg stress tu jgn lupa pada yg Esa tu..mntk sama Dia release kan stress or bebanan yg korg rasa tu...In Sha Allah stress akan kurang n migraine korg pun boleh hilang...

So sesapa yg nk order set ni mcm biasa boleh whatsapp or sms aku 0133363775
Harga? Dont worry...harga mampu milik punya la dan x memecahkan poket korg...
Kalau makan ponstant lama2 boleh pecah perut oiii

posted from Bloggeroid

Officially I am a nyx soft matte lip cream addicted! !


My soft matte lip cream....sgt best okehhhh


From left: addis ababa, tokyo, milan, istanbul and antwrep...
Sgt best...color pun cun2 belaka...
Yg bestnya bila korg pkai ni..korg xrsa pun korg pkai lipstick. ..tp color kaw2 pnya lawa..


Its me wearing Istanbul color...cantik kan color tu?
Mana nk beli nyx ni? Dunt worry...kt Sephora kan ada....


N I 'm officially a Cik Pora member...yeayyy
posted from Bloggeroid
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS