Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terjebak ngn Shaklee ni..
So adai migraine mnyerang ja dgn pantas terus telan ni...


2 biji ostematrix
1 biji bcomplex+folic acid

Kenapa ostematrix ngn bcomplex+folic acid ni?
Sebabnya...kandungan magnesium dalam ostematrix ni dipercayai dapat merawat sakit kepala...disamping menghilangkan stress...sama jugak mcm bcomplex ni...bcomplex pun dapat menghilangkan stress...sbb migraine ni kdg2 jdi bila kita terlampau stress...
Disamping tu kalau korg stress tu jgn lupa pada yg Esa tu..mntk sama Dia release kan stress or bebanan yg korg rasa tu...In Sha Allah stress akan kurang n migraine korg pun boleh hilang...

So sesapa yg nk order set ni mcm biasa boleh whatsapp or sms aku 0133363775
Harga? Dont worry...harga mampu milik punya la dan x memecahkan poket korg...
Kalau makan ponstant lama2 boleh pecah perut oiii

posted from Bloggeroid

Officially I am a nyx soft matte lip cream addicted! !


My soft matte lip cream....sgt best okehhhh


From left: addis ababa, tokyo, milan, istanbul and antwrep...
Sgt best...color pun cun2 belaka...
Yg bestnya bila korg pkai ni..korg xrsa pun korg pkai lipstick. ..tp color kaw2 pnya lawa..


Its me wearing Istanbul color...cantik kan color tu?
Mana nk beli nyx ni? Dunt worry...kt Sephora kan ada....


N I 'm officially a Cik Pora member...yeayyy
posted from Bloggeroid
Rasanya brand Pixy ni lately quite famous la jgk kan...aku pun terjebak dgn Pixy 4 thun lpas bila start pkai 2 way cake dia...dah la murah..best pulak tau...gila kau tak suka...menda murah...pastu best...mmg la kan wajib suka!
So kat sini aku nk review psai Pixy Make Up Remover plak...

Beli yg kecik dulu nk try.best ke tak best..ternyata best!!


Muka bermekap...


Ni after tenyeh Pixy pnya make up remover...best!

Biasanya kalau make up remover lain based dia mcm oily...tp ni tak..yg ni ada madu...dats y muka korg tak rasa berminyak ka kering ka...
Sekali calit ja dah le tanggal utk simple make up..kalau make up penganting kena tonyoh lebih skit la rsanya...
Yg puff kedua pun utk kesat2 balance make up yg tertinggai without re-apply balik make up remover ni kat atas cotton puff tu....


See...very the senang tanggal...comes in cute size...senang nk bwk travel ok...so takdak alasan la nk bg bila nk solat tak remove dulu kan make up korg tu...

Aku nak bagi 4.5 stars utk make up remover ni....

posted from Bloggeroid

Simple make up

in , , by Alia Farhan, 1:05 AM
Nama pun keja kt kilang...
P keja pun pkai casual ja..sarung jeans+blouse/tshirt n cardigan sudahh..
Ye lah..sbb kt dlm company kena pkai uniform keja ja...mau nk kata pening nk beli baju keja mmg tak lah...yg best nya xyah iron baju keja!!!
So normally kalau dan ada la calit2 bedak skit...
So ni apa yg aku biasa pakai...


Hada labo as my moisturizer..
Pixy as my bedak...
N peri2 lip n cheek tint...dis one beli kt Watson...product from Korea..


So mcm ni ja lah simple make up aku pegi keja...xdak la nmpk pucat sgt kan...mulut pun pkai tint yg sama..kata pun lip n cheek tint kan...

Ok lah..quick update...
Bubbye...

posted from Bloggeroid

Untuk mereka2 yg suka mkn kek..nk wat sdri mcm renyah...
Xperlu risau...
Dengan tepung kek segera ni..
Korang cuma tmbah teloq n butter SAHAJA....DIULANG...TAMBAH TELOQQQ N BUTERRRR SAHAJA


Ni sekali ngn bahan utk topping....
Harga???
RM10 SAHAJA....

ada lagi tepung kek utk..BUTTER CAKE....yg ni boleh korg wat red velvet n rainbow...tpi topping utk cream cheese tu korg kena wat sdri la...
Yg BUTTER CAKE ni pun RM10 SAHAJA..
ramai yg repeat order sbb mudah nk sedia n anak2 pun suka...
So sesapa kalau nk order leh direct sms or whatsapp saya 0133363775

posted from Bloggeroid

Dinner yg simple

in , , by Alia Farhan, 7:41 AM
Balik terkocoh2...
Tetiba hubs plak kol mntk tlg amikkan Adriana...ok fine...amik lmbt skit...sbb nk msk dulu...
Tp alamak...tak pump lg!
So pump dulu...selesai pun dkt 6.30pm dah...nsib ayam da lembut...
So apa lgi...moh ler kiterr...


Ayam masak hentam saja lah labu...

Bahan2:
Ayam...ikut suka byk mana..bahagian mana
Paste cili
Sos tiram
Sos chili
Kicap
Minyak bijan
Bawang besaq
Bawang puteh
Daun limau kasturi
Daun bawang...
Garam
Pak aji

Cara2:
1) goreng dulu ayam...
2) angkat toskan...simpan minyak...tinggai skit agak2 utk tumis wat kuah...
3) utk kuah...tumiskan bawang puteh n bawang merah...tinggai skit utk nnt bawang tu..finishing la kiranya
4) masukkan cili paste...sos tiram..sos cili...minyak bijan n kicap...n tambah ayaq...
5) buh pak aji n garam ikut sedap tekak korg..
6) pastu masukkan daun limau kasturi...
7) agak kuah da ckup rsa...msukkan ayam goreng td...masak jap bg serasi bersama..ewahh...
8) pastu tmbah ayaq lagi kalau nk brkuah skit...then masukkan bawang...ngn daun bawang
9) dah katup api...buh lam pinggan lawa2 pastu snappp pictureeee....zassss


Sawi masak lemak

Bahan2:
Sawi
Tomato
Bawang besaq
Bawang puteh
Ikan bilis or udang kering tp xdan nk cri..malas sama naik...semua nk cpt...
Santan
Garam
Pak aji

Cara2:
1) tumis bawang besaq n bawang puteh...
2) masukkan ayaq...then masukkan santan..takyah byk2...amik skit2 sudaa lemaknya
3) masukkan batang sawi dulu..then buh garam ngn aji seckup rsa
4) masukkan tomato yg da potong...
5) dlm 30 second mcm tu dah bleh tutup api...n sedia utk masuk dlm mangkuk...pastu apa lgi...picture time lahh

Oklah...resipi simple gila pun nk update...ehh lantaklah...kdg2 yg simple la lgi sedap kan...


Dinner kami berdua mlm ni
Alhamdulillah

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS